Pizzahapje met rode biet en geitenkaas

Vandaag deel ik een topper van een hapje met jullie, al zeg ik het zelf. Dit pizzahapje met rode biet en geitenkaas is namelijk heel goed gelukt. En dat terwijl ik eigenlijk iets anders van plan was..

Rode bieten en geitenkaas, dat is een gouden combinatie. En eigenlijk zijn er al zoveel gerechten met die combinatie gemaakt dat ik echt even na moest denken over iets nieuws toen Brenda me vroeg om deze combinatie in een gerecht te gebruiken. Mijn oorspronkelijke idee was een flammkuchen, maar toen nam mijn vriend geen flammkuchendeeg mee uit de supermarkt maar croissantdeeg. En zo ontstonden deze minipizza’s.

Pizzahapje met rode biet en geitenkaas

Pizzahapje met rode biet en geitenkaas

Want hoewel ik dus ineens met croissantdeeg zat en daar iets mee moest verzinnen, pakte deze onverwachte wending eigenlijk heel erg goed uit. Want juist het romige en zoetige van het croissantdeeg doet het dus supergoed met bieten en geitenkaas. Als extraatje heb ik naast deze ingrediënten ook peer gebruikt met tijm.

Ik stond echt versteld van hoe lekker deze minipizza’s met rode biet en geitenkaas waren. Ze zijn ideaal om mee te nemen naar een picknick, of om te serveren als hapje bij een buffet, feestje of lunch.

–> Wil je iets anders met rode biet en geitenkaas? Check deze heerlijke lunchsalade en deze hartige taart is ook een topper.

Pizzahapje met rode biet en geitenkaas

Pizzahapje met rode biet en geitenkaas

10 minuten
+ 15 minuten
12 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol supercroissantdeeg of 2 normale rollen
  • 3 gekookte rode bieten
  • 1 rol zachte geitenkaas met korst
  • 1 rijpe peer
  • 1 theelepel suiker
  • handje hazelnoten
  • 125 gram crème fraîche
  • 3 takjes verse tijm
  • peper en zout

Ook nodig: uitsteekring of glas of mok van 9cm doorsnede

    Bereiding

    • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
    • Rol het croissantdeeg uit en druk met je vingers de naden dicht. Gebruik een uitsteekring of een glas of mok met een doorsnede van 9cm om zoveel mogelijk rondjes uit het deeg te steken. Leg de rondjes daarna voorzichtig op de bakplaat.
    • Snijd de gekookte, rode bieten in plakjes. Leg ze apart. Snijd de rol geitenkaas in net zoveel plakjes als je rondjes op je bakplaat hebt liggen.
    • Snijd vervolgens de peer in kleine stukjes en doe de stukjes samen met de suiker in een kommetje. Roer goed door en laat even staan.
    • Hak de hazelnoten grof.
    • Doe de crème fraîche in een kommetje. Breng op smaak met peper en zout. Ris vervolgens de blaadjes van de takjes tijm en doe de helft van de blaadjes door de crème fraîche, meng de andere helft met de grof gehakte hazelnoten.
    • Bouw nu de pizzaatjes op: besmeer eerst de bodem met het crème fraîchemengsel, leg daar dan een plak biet op. Daarbovenop een plak geitenkaas en als laatste wat peer. Als er wat vocht overgebleven is in het kommetje van de peer schenk dat dan als laatste over de pizzaatjes.
    • Bak de pizzahapjes zo’n 12-15 minuten in de oven totdat het deeg gaar en goudbruin is.
    • Serveer de minipizzaatjes met de hazelnoten-tijmmix eroverheen. Je kunt de pizza’s zowel warm als koud opeten.
    Pin dit recept
    Afdrukken

    Pizzahapje met rode biet en geitenkaas


    2 comments
    1. O dit lijkt me geweldig! Dank je wel! Als ik ze iets kleiner zou willen dan 9 cm zou het dan een idee zijn ze in een minimuffinvorm te bakken?

    Geef een reactie

    Misschien vind je dit ook leuk