Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Foodfoto’s #43 | Mix van vakantie en back in business, en check mijn nieuwe keuken!

Zoals beloofd, deel ik 3 weken achter elkaar mijn foodfoto’s met jullie. We waren gebleven bij de laatste avond op de camping. We pakken hem nu thuis weer op.

We hebben nog een weekje vrij, en daarna zijn we weer aan het werk gegaan. Een mix van lekkere vakantiekiekjes, en werkfoto’s. Ook laat ik jullie mijn nieuwe keuken zien, en vieren we de eerste verjaardag van Jill. Kijk snel mee naar de foodfoto’s van de afgelopen weken:

We komen thuis van de camping en hebben heel veel zin om avg te eten. (aardappelen, vlees en groenten). We gaan zoals altijd voor bloemkool, en daar hoort natuurlijk een gehaktbal bij. Joost gaat aan de slag met het recept dat in mijn kookboek staat.

(klik hier voor meer informatie over Snelle klassiekers met een twist, en bestel-info)

Zo lekker na een vakantie. En ja ik eet gekookte bloemkool altijd met ketchup..

Dag 2 thuis van vakantie. En ook nu staat Joost in de keuken. Hij maakt de Kip Cajun wraps van brendakookt.nl. Altijd een succes ;)

Tijdens onze laatste vakantieweek thuis gaan de meiden een dag spelen bij het kinderdagverblijf. Wij nemen het er van en gaat lekker uitgebreid (Italiaans) lunchen bij Mario’s in Wijdewormer. #genieten

Net terug van vakantie en we zijn al bezig met onze volgende vakantie(s). Dit is mijn nieuwe mobiele keuken, in de caravan. Dat wordt dus echt kamperen de komende jaren! Ik heb er heel veel zin in, maar vind het ook wel spannend want ik heb dus niet eerder echt gekampeerd. (als in, slapen in een caravan of tent)

We sluiten de vakantie af met pizza bij Bella Vita in Enkhuizen.

En een ijsje bij Vivaldi.

Vrienden kwamen even langs voor koffie, het werd ook borrelen en eten bestellen. #onverwachtsgaatopzijnbest

Dit vind ik zo leuk: koken van mijn eigen blog. De loaded hummus die Jorie voor de site had gemaakt moest ik echt proeven. Zo lekker!

Back to business! Sinds begin 2017 ben ik trotse ambassadeur van Becel. Ik heb jullie hierbij meegenomen in mijn ontdekkindstocht naar margarine. En natuurlijk heb ik ook lekkere (plantaardige) recepten gedeeld. De margarines van Becel zijn namelijk 100% plantaardig.

Inmiddels is Becel niet meer weg te denken uit mijn keukenkastjes. Dit zijn de producten die ik altijd in huis heb. Becel original gebruiken we het meest, voor op de boterham en om in te bakken en braden. Het fijne vind ik ook dat je zowel groenten als vlees en vis kunt bakken.

De samenwerking zetten we ook dit jaar voort, en er is vanaf deze week iets heel erg leuks op tv. Tip: kijk vanaf deze week iedere werkdag Puur en Plantaardig met Miljuschka op RTL4, om 19.20 uur, na RTL Boulevard. Op de vrijdagen schuif ik aan bij Miljuschka met mijn recepten.

Naast het beantwoorden van veel mailtjes, contact met opdrachtgevers en het uitwerken van recepten duik ik ook weer lekker de keuken in. Ik heb zin om heel veel lekkere dingen voor jullie te maken.

Dit ziet er lekker kleurrijk uit toch? En op de foto zie je ook Boursin, de receptjes die ik hier voor maakte staan al online. Klik hier om mijn snelle borrelhapjes te bekijken.

In mijn kast staan heel veel mooie kleurrijke bordjes, maar als ik ga fotograferen eindig ik toch vaak weer met een wit bordje.

In de tuin lekker even lunchen met een receptje. Dit broodje was een topper, hij komt volgende week online.

Als ik een recept fotografeer mag Fem er niet aan komen. Maar als ik klaar ben, mag ze altijd even proeven. Het is meteen een manier om haar nieuwe dingen te laten eten ;)

Becel Pure is een nieuw product van Becel. 100% plantaardig en vrij van palmolie.

Op het brood van de meiden smeer ik altijd Becel Original, mijn eigen boterham vind ik Becel Pure ook erg lekker ter afwisseling. Het is voller en romiger van structuur, en plakt iets minder in de mond.

Aan de bak! Hier maak ik de cookiecake voor de verjaardag van Jill. Het recept staat hier online.

En ondertussen bakt Fem ook koekjes.. Wat wordt ze groot zeg!

Donderdagavond.. pannenkoeken bakken. Komt de tv die bij ons in de keuken hangt toch van pas ;)

En tijdens het bakken doe ik meteen een test: in welk vet bak ik de lekkerste pannenkoeken?

Olijfolie, vind ik de pannenkoeken niet mooi bruin worden en ik schenk snel te veel in de pan. Roomboter is veel geknoei met blokjes snijden. Met vloeibare margarine worden de pannenkoeken mooi bruin en dit kan ik ook het best doseren.

Vrijdag gaan we na het werk nog even varen in de polder met familie. Ik neem pannenkoekhapjes mee met aardbei. Deze vallen bij groot en klein in de smaak :)

Jill wordt 1 jaar! Naast de cookiecake ga ik ook aan de slag met de vorm van Wilton. Ik heb via Instagram veel de vraag gekregen hoe ik deze taart heb gemaakt.

In het kort: biscuitdeeg bakken en af laten koelen, doormidden snijden en hier een vulling van aardbeienjam op smeren. Plakken cake weer op elkaar. Zijkanten besmeren met botercrème en hier nogatine tegen aan verdelen. Op de taart spuit ik slagroom met klopfix. En dit versier ik met spekjes, tumtum’s en sprinkels.

HOERAA!  

Wat een cadeautje dat het vorige week nog zo mooi weer was. Na het werk gingen we nog even afkoelen bij het IJsselmeer. Lekkere hapjes mee..

..en we aten patatjes.

Ik ging ook aan de slag voor een leuke opdracht: barbecue recepten voor CADAC.

En dit is hoe het er dan achter de schermen uit ziet..

 

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Becel, lees mijn disclaimer.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Rachel 3 september 2019 om 10:49

    Wat veel heerlijke foto’s zeg! en wat een leuke bordjes.. die okergele panterprint..

  2. Marjon 6 september 2019 om 10:24

    Een leuke serie foto’s weer. En nogmaals van harte gefeliciteerd met Jill!

    Ik ben benieuwd naar het recept van dat broodje. Ziet er lekker uit :-P

    En kamperen in de caravan is zooo leuk. Veel plezier gewenst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *