Ga naar de inhoud

Loaded hummus

Sinds ik deze versie van loaded hummus bedacht heb, heb ik deze versie inmiddels al drie keer op tafel gezet, zo’n fan ben ik ervan. Niet alleen omdat dit borrel- of lunchgerecht heel makkelijk te maken is, maar ook omdat het echt even anders dan anders is. Loaded hummus Je...
10 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Loaded hummus

Sinds ik deze versie van loaded hummus bedacht heb, heb ik deze versie inmiddels al drie keer op tafel gezet, zo’n fan ben ik ervan. Niet alleen omdat dit borrel- of lunchgerecht heel makkelijk te maken is, maar ook omdat het echt even anders dan anders is.

Loaded hummus

Je gebruikt de hummus als een soort ‘bodem’ voor alles wat je erop serveert. Ik koos voor een topping van kikkererwten, olijven, cherrytomaatjes en feta, maar kies vooral de topping die jij lekker vindt! Je kunt bijvoorbeeld ook in kleine stukjes gesneden komkommer of paprika toevoegen, ook lekker!

Serveer dit fijne borrelgerechtje met naan of platbrood en laat iedereen aan tafel dat brood dippen in de hummus. Je kunt er ook vorken bij geven en lekker prikken, wat je prettig vindt!

loaded hummus

Loaded hummus

 

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze loaded hummus

Voorbereiding: 10 minuten
Stap 1
Schep de hummus in een grote schaal en verdeel het over de bodem.
2
Stap 2
Ontpit de olijven en verdeel ze over de hummus. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze schoon onder de kraan. Verdeel ze dan over de hummus.
3
Stap 3
Snijd de cherrytomaatjes in kwarten en verdeel ze samen met de kappertjes over de hummus.
4
Stap 4
Garneer de loaded hummus met peterselie, verbrokkelde feta en een beetje sumak of paprikapoeder. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
5
Stap 5
Serveer met naan of platbrood en gebruik het brood om de loaded hummus op te scheppen.
Bekijk ook andere recepten
Knoflooksaus maken
Rode pestosaus met champignons
Mayonaise maken
Whipped brie met honing

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op