Prei ovenschotel met kerrie en banaan

Er staat heerlijke comfort food voor jullie klaar. Deze prei ovenschotel met kerrie en banaan is een topper. De schotel is romig, bevat verrassende smaken en heeft een dikke krokante korst van aardappel.

Het recept van de schotel is simpel. En eerlijk: het is niet mijn recept, maar van mijn schoonmoeder.

Prei ovenschotel met kerrie en banaan

Prei ovenschotel met kerrie en banaan

Als we bij mijn schoonmoeder eten staat er regelmatig een ovenschotel op het menu. Daarbij wisselt ze graag af, maar er zijn ook toppers die het al jaren goed doen. Zoals deze prei ovenschotel met kerrie en banaan. De combinatie van de kerrie met banaan en prei is zo lekker!

De schotel bevat een romige onderlaag van prei met gehakt en kerrie. Door het toevoegen van Blue Band voor Koken komen de smaken mooi samen. Hierop komen plakjes banaan en kaas wat wordt afgedekt met gestampte aardappel. Paneermeel zorgt daarbij voor een goudbruine krokante korst.

Gek genoeg had Fem deze schotel nog niet eerder gegeten. Terwijl zij zat te verven aan tafel ging ik aan de slag in de keuken. Toen ze er lucht van kreeg dat er ‘strooikaas’ in de schotel ging wilde ze graag komen helpen om de kaas te strooien. Omdat dat nog even duurde gaf ik haar een andere opdracht. Voor het eerst mocht ze deze keer ook iets anders doen dan roeren of strooien, ze heeft helemaal zelf (met een grote mensen mes) de banaan gesneden.

Wat was ze trots! Toen Joost thuiskwam liep ze meteen naar de garage toe om hem dit te vertellen. Wel vond ze het gek dat het oma’s recept was, en dat oma niet mee kwam eten. Dat moeten we een andere keer doen oma Tineke!

Klik hier voor meer familierecepten van Blue Band.

Prei ovenschotel

Blue Band voor Koken

Om de prei ovenschotel romig te maken gebruiken we kookroom. Blue Band Finesse heeft een nieuw jasje, een nieuwe verpakking en een nieuwe naam. Namelijk Blue Band voor Koken.

Blue Band voor Koken is ideaal voor schotels, soepen en sauzen. Het is romig, en heeft weinig tijd nodig om te binden. Daarbij schift het niet, en het bevat slechts 15% vet.

De kookroom roer ik door het preimengsel welke ik verdeel over de bodem van de schotel. Hierop gaan de banaan en kaas en ik maak het af met de gestampte aardappelen. Hier heb ik geen vocht aan toegevoegd zodat deze juist lekker krokant worden tijdens het bakken in de oven. Dit past perfect bij het romige preimengsel.

Ik zou zeggen noteer de benodigdheden op je lijstje, haal boodschappen en ga aan de slag. Deze schotel moet je proeven!

Prei ovenschotel met kerrie en banaan

Prei ovenschotel met kerrie en banaan

15 minuten
+ 20 minuten
2 personen

Ingrediënten

  • 400 gram aardappelen geschild en in grove stukken
  • 250 gram gehakt
  • 1,5 theelepel kerriepoeder
  • 1 grote prei in ringen
  • 125 ml Blue Band voor Koken
  • 1,5 banaan in plakjes
  • 100 gram geraspte kaas jong belegen kaas
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2,5 eetlepel Blue band vloeibare margarine plus extra om in te vetten
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en vet een ovenschaal in.
  • Kook de aardappelen gaar.
  • Verwarm een beetje margarine in een hapjespan en rul hier het gehakt in. Breng op smaak met zout en peper en voeg de kerriepoeder toe. Bak dit even mee.
  • Doe hierna de prei bij het gehakt en bak dit 5 minuutjes mee. Schenk 125 ml Blue Band voor Koken bij de prei en verwarm dit kort mee.
  • Verdeel het preimengsel over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover de plakjes banaan en bestrooi dit met de geraspte kaas.
  • Stamp de aardappelen grof en verdeel dit over de ovenschotel. Bestrooi met paneermeel en verdeel tot slot de vloeibare margarine over de ovenschaal.
  • Bak de schotel 20 minuten in de oven, tot een goudbruin korstje ontstaat.
Pin dit recept
Afdrukken

Prei ovenschotel met kerrie en banaan

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Blue band, lees mijn disclaimer.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
8 comments
  1. Vandaag gemaakt, iedereen vond het lekker, dochterlief was even bang dat ik van het padje af geraakt was, banaan door het eten (alsof ik het vlees door mijn yoghurt had gedaan i.p.v. de banaan). Nog raarder, het hoorde zo een het smaakte nog lekker ook ?. Had de kaas vervangen voor kruidenpaneermeel.

  2. Vandaag gemaakt, iedereen vond het lekker, dochterlief was even bang dat ik van het padje af geraakt was, banaan door het eten (alsof ik het vlees door mijn yoghurt had gedaan i.p.v. de banaan). Nog raarder, het hoorde zo en het smaakte nog lekker ook ?. Had de kaas vervangen voor kruidenpaneermeel.

  3. Hoi Brenda,
    Dit lijkt mij een heerlijk recept en wil ik uitproberen., maar dan voor 6 personen. Omdat jouw recept voor 2 personen is,kan ik de ingrediënten die in het recept staan dan met 3 vermenigvuldigen?

    Groeten, Marja

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk