Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Spinaziequiche met spek en champignons

Een ideale makkelijke maaltijd: een quiche! Met een quiche kun je variëren qua ingrediënten, en het fijne is ook dat je hem vooraf kunt bereiden, en later kunt opwarmen. Deze spinaziequiche met spek en champignons is simpel om te maken. Én erg lekker!

Nieuwe podcast aflevering

Dit recept is gekoppeld aan de Brenda Kookt Podcast. In de aflevering van vandaag ga ik in op alle ins en outs van de quiche. En natuurlijk wordt er ook gekookt, ik ging tijdens het opnemen van de podcast aan de slag met deze spinaziequiche met spek en champignons.

De podcast aflevering met alle tips luister je via ITunes of Spotify, zoek op Brenda Kookt. Heb je niet de beschikking om te luisteren via deze diensten? Luister de podcast dan via onderstaande player:

Spinaziequiche met spek en champignons

Spinaziequiche met spek en champignons

Het fijne aan een quiche is dat je er lekker mee kunt variëren. Er staan al veel quiche- en hartige taart recepten op de blog. Mijn favoriete recepten zijn de quiche met broccoli en kip, pompoen en spinazie en de quiche met courgette en paprika.

Deze keer ging ik voor een spinaziequiche met spek en champignons. Vooral gebakken spek vind ik het heel goed doen in een quiche. In dit recept gebruik ik plakken gerookt ontbijtspek, omdat je deze wat grover kunt snijden dan spekblokjes.

De spinaziequiche is een fijne makkelijke maaltijd of lunch. En ook heel geschikt om mee te nemen, bijvoorbeeld naar je werk of een picknick. Je kunt de quiche zowel warm als koud eten.

In het recept gebruik ik kant-en-klaar deeg uit de supermarkt. Klik hier voor het recept om zelf quichedeeg te maken.

Spinaziequiche met spek en champignons

Spinaziequiche met spek en champignons

20 minuten
+ 30 minuten
4 - 8 punten

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram verse spinazie
  • 200 gram champignons in plakjes
  • 5 plakken spek
  • 1 portie hartige taart deeg
  • 5 eieren
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 100 gram geraspte kaas extra belegen of oude kaas
  • olijfolie om in te vetten
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in.
  • Snijd de champignons in plakjes, snipper de ui.
  • Verwarm olie in een grote koekenpan. Fruit de ui met knoflook aan, doe de champignons er bij en bak even mee. Voeg hierna spinazie er bij en bak dit mee.
  • Bak in een een andere koekenpan zonder boeter of olie de spek krokant.
  • Bekleed ondertussen de bodem en de zijkanten van de quichevorm met het deeg.
  • Roer in een grote kom de eieren los, roer de crème fraîche er door. Breng op smaak met zout en peper en roer 3/4 van de kaas er door. Roer hierna ook het groentemengsel door het beslag.
  • Giet de vulling in de vorm. Verdeel spek erover plus nog een restje van de kaas.
  • Bak de spinaziequiche 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

8 Reacties

  1. Annelies 23 september 2019 om 08:41

    Goedemorgen Brenda, lijkt mij een heerlijk recept! Zie alleen niet de hoeveelheid eieren bij de ingrediënten staan. Hoeveel?

  2. Anke 23 september 2019 om 10:56

    Ik vind dit recept er erg lekker uitzien en wil het ook gaan maken, maar ik heb geen twee koekenpannen. Weet iemand waar ik goede koekenpannen kan halen. Ik had gehoord van HorecaTraders, maar heeft iemand ervaring hiermee? Alvast bedankt.

    1. Brenda Kookt 23 september 2019 om 15:13

      Hoi Anke, je kunt ook eerst de spek even bakken. En daarna deze apart leggen op een bord. Kun je de koekenpan gebruiken voor het spinaziemengsel.

    2. Myrthe 4 oktober 2020 om 19:48

      Hoe groot is de buikgevoel die je gebruikt?

  3. Jacqueline de Groot 23 september 2019 om 13:47

    Hoeveel eieren gaan er in de quiche met spinazie?

  4. Andrea 23 september 2019 om 14:07

    Beste Brenda,
    Volgens mij staat er niet bij hoeveel eieren er doorheen moeten.

    1. Brenda Kookt 23 september 2019 om 15:12

      Ha, goed gezien! Dank je wel, ik zet ze er snel bij :)

  5. Christina 23 september 2019 om 20:53

    Is deze quiche ook lekker zonder champions. Dat is niet echt mijn favoriet.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept