Spinaziequiche met spek en champignons

Een ideale makkelijke maaltijd: een quiche! Met een quiche kun je variëren qua ingrediënten, en het fijne is ook dat je hem vooraf kunt bereiden, en later kunt opwarmen. Deze spinaziequiche met spek en champignons is simpel om te maken. Én erg lekker!

Nieuwe podcast aflevering

Dit recept is gekoppeld aan de Brenda Kookt Podcast. In de aflevering van vandaag ga ik in op alle ins en outs van de quiche. En natuurlijk wordt er ook gekookt, ik ging tijdens het opnemen van de podcast aan de slag met deze spinaziequiche met spek en champignons.

De podcast aflevering met alle tips luister je via ITunes of Spotify, zoek op Brenda Kookt. Heb je niet de beschikking om te luisteren via deze diensten? Luister de podcast dan via onderstaande player:

Spinaziequiche met spek en champignons

Spinaziequiche met spek en champignons

Het fijne aan een quiche is dat je er lekker mee kunt variëren. Er staan al veel quiche- en hartige taart recepten op de blog. Mijn favoriete recepten zijn de quiche met broccoli en kip, pompoen en spinazie en de quiche met courgette en paprika.

Deze keer ging ik voor een spinaziequiche met spek en champignons. Vooral gebakken spek vind ik het heel goed doen in een quiche. In dit recept gebruik ik plakken gerookt ontbijtspek, omdat je deze wat grover kunt snijden dan spekblokjes.

De spinaziequiche is een fijne makkelijke maaltijd of lunch. En ook heel geschikt om mee te nemen, bijvoorbeeld naar je werk of een picknick. Je kunt de quiche zowel warm als koud eten.

In het recept gebruik ik kant-en-klaar deeg uit de supermarkt. Klik hier voor het recept om zelf quichedeeg te maken.

Spinaziequiche met spek en champignons

Spinaziequiche met spek en champignons

20 minuten
+ 30 minuten
4 - 8 punten

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram verse spinazie
  • 200 gram champignons in plakjes
  • 5 plakken spek
  • 1 portie hartige taart deeg
  • 5 eieren
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 100 gram geraspte kaas extra belegen of oude kaas
  • olijfolie om in te vetten
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in.
  • Snijd de champignons in plakjes, snipper de ui.
  • Verwarm olie in een grote koekenpan. Fruit de ui met knoflook aan, doe de champignons er bij en bak even mee. Voeg hierna spinazie er bij en bak dit mee.
  • Bak in een een andere koekenpan zonder boeter of olie de spek krokant.
  • Bekleed ondertussen de bodem en de zijkanten van de quichevorm met het deeg.
  • Roer in een grote kom de eieren los, roer de crème fraîche er door. Breng op smaak met zout en peper en roer 3/4 van de kaas er door. Roer hierna ook het groentemengsel door het beslag.
  • Giet de vulling in de vorm. Verdeel spek erover plus nog een restje van de kaas.
  • Bak de spinaziequiche 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.
Pin dit recept
Afdrukken
(Visited 264 times, 54 visits today)

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
7 comments
  1. Ik vind dit recept er erg lekker uitzien en wil het ook gaan maken, maar ik heb geen twee koekenpannen. Weet iemand waar ik goede koekenpannen kan halen. Ik had gehoord van HorecaTraders, maar heeft iemand ervaring hiermee? Alvast bedankt.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk