Quiche bolognese

Vandaag staat er een klassieker met een twist op het menu. Een quiche met een twist. Deze quiche bolognese bevat de heerlijke smaken van een goede bolognesesaus. En dat maakt een verdomd lekkere quiche kan ik je zeggen.

Jullie weten inmiddels wel dat ik dol ben op quiches en hartige taarten. Ik maakte er zelfs al een podcast aflevering over. Klik hier om deze te beluisteren. Ik heb al heel veel ingrediënten verwerkt in quiches. Groenten, vlees, vis, kaas, aardappel. Noem maar op! Éé ding ontbrak nog, maar stond wel op mijn wishlist. Een quiche met gehakt.

Quiche bolognese

Ik heb daar zo lang mee gewacht omdat ik niet wist of dat wel lekker zou zijn. Meestal bevatten mijn quiches een basis van groenten, niet van vlees. Nadat ik van meerdere mensen te horen kreeg dat ik dat echt eens moest proberen bedacht ik deze Quiche Bolognese. En nu weet ik wel beter. Een quiche met gehakt is ontzettend lekker. In ieder geval wel als je het op deze manier bereid!

Quiche bolognese

In plaats van groenten bestaat de basis van de quiche bolognese uit een gehaktmengsel. Met tomaten, wortel en tomatenpuree. Het eierbeslag met crème fraîche en kaas past hier super goed bij. En het resultaat is dan ook een hele lekkere quiche.

Doordat de quiche meer vlees bevat is hij wel machtiger dan ik van een quiche gewend ben. Maar het is zeker een quiche die ik vaker ga maken. Ons hele gezin smulde er van (inclusief dreumes) dus dat zegt genoeg denk ik :)

Quiche bolognese

Quiche bolognese

25 minuten
+ 30 minuten
4 -8 punten

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 350 gram rundergehakt
  • 4 tomaten
  • 1 winterwortel in kleine blokjes
  • 1 blikje tomatenpuree a 70 gram
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 portie hartige taartdeeg
  • 5 eieren
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 100 gram geraspte kaas extra belegen of oude kaas
  • olijfolie om in te vetten
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in.
  • Verwarm olie in een grote koekenpan. Fruit de ui met knoflook aan, doe het gehakt erbij en bak dit rul.
  • Kook de blokjes wortel ondertussen 10 minuten voor.
  • Snijd 2 tomaten in plakjes en de andere 2 in kleine blokjes.
  • Doe de blokjes tomaat en tomatenpuree samen met de oregano bij het gehakt en bak even mee. Breng op smaak met zout en peper. Roer de wortel door het gehaktmengsel.
  • Bekleed ondertussen de bodem en de zijkanten van de quichevorm met het deeg.
  • Roer in een grote kom de eieren los, roer de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met zout en peper en roer 3/4 van de kaas erdoor. Roer hierna ook het gehaktmengsel door het beslag.
  • Giet de vulling in de vorm. Bestrooi met geraspte kaas en verdeel de plakjes tomaat over de quiche.
  • Bak de quiche bolognese 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.
Pin dit recept
Afdrukken

Quiche bolognese


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
5 comments
  1. Hoi Brenda,
    Ik zou niet op het idee komen om bolognese saus in een quiche te doen, maar als ik het zo lees lijkt het me toch wel erg lekker.
    Ik ga het op zeker proberen want mijn man heeft heel graag bolognese saus bij om het even welke pasta. Dan zal dit vast en zeker in de smaak vallen.
    Bedankt voor de tip en tot een volgende keer.
    Hartelijke groetjes en een kusje voor Fem en Jill.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk