Wat eten we vanavond?

Caprese Empanada’s

Een caprese-salade is altijd lekker, op welke manier je ‘m ook serveert. Dat bewijzen deze caprese empanada’s zeker! Niet alleen is dit een lekker hapje tussendoor, je kunt deze empanada’s ook prima serveren als hoofdmaaltijd naast een stukje vlees en een lekkere salade.

Ook ideaal als je eigenlijk zin hebt in een snackje, maar toch een hoofdmaaltijd wil maken. Deze empanada’s zijn net snackjes! (klik hier voor meer lekkere snacks)

caprese empanada's

 

Caprese empanada’s

Een empanada is een gevuld deeg dat gebakken of gefrituurd wordt, oorspronkelijk afkomstig uit Portugal. Voor de caprese empanada’s gebruik ik vers pizzadeeg of flammkuchendeeg.

Naast tomaat, mozzarella en basilicum voeg ik een paar extra ingrediënten toe aan deze empanada’s: courgette voor wat extra groente en pesto om de groentemix lekker op smaak te brengen.

Erbij maakte ik een basilicumdip van crème fraîche en een teentje knoflook. Lekker!

caprese empanada's

Caprese Empanada’s

20 minuten
+ 20 minuten

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 4 tomaten
  • 1 zakje mozzarellabolletjes
  • 2 rollen vers pizza- of flammkuchendeeg
  • 3 eetlepels groene pesto
  • 3 eetlepels pijnboompitjes
  • 100 ml crème fraîche
  • 15 gram basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Extra benodigd: blender of keukenmachine

    Bereiding

    • Verwarm de oven voor op 210 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    • Snijd de tomaten in grove stukken. Verwijder de natte delen waar de pitjes in zitten. Snijd de courgette in blokjes (op de foto is de courgette geraspt, maar daar werden de empanada’s te nat van).
    • Meng de tomatenstukjes en de courgette in een vergiet met een halve theelepel zout. Meng door en laat even staan. De courgette en tomaat zullen door het zout een klein beetje gaan ‘zweten’.
    • Druk na 5 minuten de courgette en tomaat een klein beetje plat, zodat het extra water eruit komt. Meng daarna de mozzarellabolletjes en de pijnboompitjes door de tomaat-courgettemix. Breng op smaak met wat peper.
    • Roer de pesto door de groentemix.
    • Rol de twee rollen deeg uit en snijd ze in de lengte in 4 stukken, zodat je in totaal 8 rechthoeken hebt.
    • Lepel de groentemix iets onder het midden op het korte deel van de rechthoek. Vouw dan het onderste deel over de vulling en vouw vervolgens de zijkanten van het deeg over de vulling en rol de empanada op. Druk de onderkant goed dicht.
    • Doe dit ook met de rest van het deeg en de rest van de vulling.
    • Leg de empanada’s op de bakplaat en bestrijk ze eventueel met losgeklopt ei.
    • Bak de caprese-empanada’s 15-20 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze bruin en gaar zijn.
    • Maak in de tussentijd de dip door de crème fraîche in een blender of keukenmachine te mixen met de basilicum, het teentje knoflook en flink wat peper en zout.
    • Serveer de caprese-empanada’s met de basilicumdip.

    Lekker met een simpele salade of bij een stukje vlees.


      caprese empanada's

      Deel dit bericht:

      Share on facebook
      Share on twitter
      Share on whatsapp
      Share on email
      Reacties

      2 Comments

      1. Deb 27 oktober 2019 at 10:28

        Klinkt heerlijk! Ik heb je recept opgeslagen en ga ’em binnenkort maken.

        Reply

      Geef een reactie

      Misschien vindt je dit ook leuk: