Traybake van aardappel met venkel en appel

Traybake van aardappel met venkel en appel. Met chipolataworstjes en rode ui. Met een honing/mosterdsaus. Dat is wat het is. Lekker! En simpel.

Als je het hebt over makkelijke maaltijden dan spant dit recept de kroon. Voor deze traybake hoef je niet te koken. Je hoeft alleen alles op een bakplaat te leggen en een sausje/dressing te roeren. Easy as that!

Traybake van aardappel met venkel en appel

De venkel past super goed bij de worstjes en partjes appel. En laten we de honing-mosterdsaus niet vergeten. Deze wordt mee verwarmd met de traybake. Top!

Traybake van aardappel met venkel en appel

Traybake van aardappel met venkel en appel

15 minuten
+ 30 minuten
2 personen

Ingrediënten

  • 400 gram krielaardappelen eventueel gehalveerd
  • 1 rode ui in partjes
  • 1 appel in partjes
  • 1 venkel. geraspt
  • 200 gram chipolataworstjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm

<b<Voor de honing-mosterdsaus:

  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 1 eetlepel honing
  • ½ eetlepel appelazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook geperst
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Verdeel de krielaardappelen, rode ui, partjes appel en venkel over de bakplaat. Verdeel blaadjes verse rozemarijn en tijm er over en leg de worstjes er ook bij.
  • Meng de ingrediënten voor de de dressing in een kommetje en verdeel hier over de bakplaat. Roer of hussel het een beetje om.
  • Bak de traybake 30 minuten in de oven, tot de krieltjes, groenten en worstjes gaar zijn.
Pin dit recept
Afdrukken

Traybake van aardappel met venkel en appel

a

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments
  1. Hoi, Brenda,
    Ik heb nog nooit een traybake gemaakt, maar dit wordt op zeker de eerste van hopelijk vele.
    Wat ziet dat er lekker uit zeg, en zo makkelijk. Je hebt er geen omkijken naar.
    Mag ik vragen waarom de venkel geraspt wordt en niet ook in partjes gesneden? Heeft dat met het garen te maken? Hoe het ook zij…..een geslaagd recept wat mij betreft. Dank voor het recept en tot een volgende keer.
    Hartelijke groetjes en een kusje voor Fem en Jill.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk