Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Traybake van aardappel met venkel en appel

Traybake van aardappel met venkel en appel. Met chipolataworstjes en rode ui. Met een honing/mosterdsaus. Dat is wat het is. Lekker! En simpel.

Als je het hebt over makkelijke maaltijden dan spant dit recept de kroon. Voor deze traybake hoef je niet te koken. Je hoeft alleen alles op een bakplaat te leggen en een sausje/dressing te roeren. Easy as that!

Traybake van aardappel met venkel en appel

De venkel past super goed bij de worstjes en partjes appel. En laten we de honing-mosterdsaus niet vergeten. Deze wordt mee verwarmd met de traybake. Top!

Traybake van aardappel met venkel en appel

Traybake van aardappel met venkel en appel

15 minuten
+ 30 minuten
2 personen

Ingrediënten

  • 400 gram krielaardappelen eventueel gehalveerd
  • 1 rode ui in partjes
  • 1 appel in partjes
  • 1 venkel. geraspt
  • 200 gram chipolataworstjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm

<b<Voor de honing-mosterdsaus:

  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 1 eetlepel honing
  • ½ eetlepel appelazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook geperst
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Verdeel de krielaardappelen, rode ui, partjes appel en venkel over de bakplaat. Verdeel blaadjes verse rozemarijn en tijm er over en leg de worstjes er ook bij.
  • Meng de ingrediënten voor de de dressing in een kommetje en verdeel hier over de bakplaat. Roer of hussel het een beetje om.
  • Bak de traybake 30 minuten in de oven, tot de krieltjes, groenten en worstjes gaar zijn.

Traybake van aardappel met venkel en appel

a

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Comments

  1. Marja 18 november 2019 at 09:34

    Hoi, Brenda,
    Ik heb nog nooit een traybake gemaakt, maar dit wordt op zeker de eerste van hopelijk vele.
    Wat ziet dat er lekker uit zeg, en zo makkelijk. Je hebt er geen omkijken naar.
    Mag ik vragen waarom de venkel geraspt wordt en niet ook in partjes gesneden? Heeft dat met het garen te maken? Hoe het ook zij…..een geslaagd recept wat mij betreft. Dank voor het recept en tot een volgende keer.
    Hartelijke groetjes en een kusje voor Fem en Jill.

    Reply
  2. Elly 4 december 2019 at 11:41

    Heerlijk recept, ik heb de venkel gewoon in dunne repen gebruikt.

    Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: