Zoete pompoenbroodjes

Zondag. Dé dag voor een lekker uitgebreid ontbijtje, met lekkere broodjes. Vandaag deel ik ultieme herfstbroodjes, namelijk zoete pompoenbroodjes.

Iedere herfst moet ik iets zoets doen met pompoen. Maar dat was er deze keer nog niet van gekomen. Tot nu. Deze keer gaan we voor lekkere, zoete broodjes, pompoenbroodjes.

Zoete pompoenbroodjes

Zoete pompoenbroodjes

Dit zijn cinnamon buns, met een twist! Zonder kaneel. Met pompoenpuree, koekkruiden (of pumpkinspice) en donkere basterdsuiker. Bij de broodjes maak ik een topping van roomkaas.

Super easy om te maken, namelijk met croissantdeeg. Bereid je liever zelf het deeg van de broodjes? Check dan dit recept.

Zoete pompoenbroodjes

Zoete pompoenbroodjes

10 minuten
+ 20 minuten
6 - 8 stuks

Ingrediënten

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 250 gram pompoenblokjes
  • ongeveer 4 el koekkruiden of pumpkinspice
  • ongeveer 100 gram donkere basterdsuiker
  • zout en peper

Voor de roomkaastopping:

  • 100 gram roomkaas
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • ½ theelepel vanille-essence

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een ovenschaal in.
  • Kook de pompoenblokjes gaar in ruim water. Stamp de pompoen hierna fijn en breng de puree op smaak met zout en peper.
  • Rol het croissantdeeg uit. Druk de gaatjes van de snijlijnen met je vingers dicht.
  • Verdeel pompoenpuree over de lap deeg. Bestrooi vervolgens met de koekkruiden en dan met de basterdsuiker.
  • Rol de lap deeg op, aan de korte kant. Zodat je een klein, dik rolletje hebt.
  • Snijd het deeg hierna met een scherp mes in 6 plakken. Leg de rolletjes deeg in de ovenschaal.
  • Bak de pompoenbroodjes in 20 minuten gaar.
  • Bereid ondertussen de roomkaastopping door de roomkaas los te roeren en te mengen met de poedersuiker en vanille-essence.
  • Serveer de warme broodjes met de roomkaas.
| Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
2 comments
  1. Hoi Brenda,
    Kan dit ook met een rol bladerdeeg? Of een halve rol misschien? Dat heb ik in huis en de rest ook, maar geen croissantdeeg helaas. Dat heb ik eigenlijk nooit in huis. Maar dat gaat veranderen want ik zie er de laatste tijd op diverse blogs lekkere dingen mee gemaakt worden!
    Daar heb ik alleen vandaag niets aan. Ik ga vast zitten duimen. Bedankt voor dit lekkere recept.
    Tot een volgende keer.
    Hartelijke groetjes, een hele fijne Zondag en een kusje voor Fem en Jill.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk