Ga naar de inhoud

Zoete pompoenbroodjes

Zondag. Dé dag voor een lekker uitgebreid ontbijtje, met lekkere broodjes. Vandaag deel ik ultieme herfstbroodjes, namelijk zoete pompoenbroodjes. Iedere herfst moet ik iets zoets doen met pompoen. Maar dat was er deze keer nog niet van gekomen. Tot nu. Deze keer gaan we voor lekkere, zoete broodjes, pompoenbroodjes. Zoete...
10 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Zoete pompoenbroodjes

Zondag. Dé dag voor een lekker uitgebreid ontbijtje, met lekkere broodjes. Vandaag deel ik ultieme herfstbroodjes, namelijk zoete pompoenbroodjes.

Iedere herfst moet ik iets zoets doen met pompoen. Maar dat was er deze keer nog niet van gekomen. Tot nu. Deze keer gaan we voor lekkere, zoete broodjes, pompoenbroodjes.

Zoete pompoenbroodjes

Zoete pompoenbroodjes

Dit zijn cinnamon buns, met een twist! Zonder kaneel. Met pompoenpuree, koekkruiden (of pumpkinspice) en donkere basterdsuiker. Bij de broodjes maak ik een topping van roomkaas.

Super easy om te maken, namelijk met croissantdeeg. Bereid je liever zelf het deeg van de broodjes? Check dan dit recept.

Zoete pompoenbroodjes

Ingrediënten

- 8 stuks

Voor de roomkaastopping:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze zoete pompoenbroodjes

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een ovenschaal in.
2
Stap 2
Kook de pompoenblokjes gaar in ruim water. Stamp de pompoen hierna fijn en breng de puree op smaak met zout en peper.
3
Stap 3
Rol het croissantdeeg uit. Druk de gaatjes van de snijlijnen met je vingers dicht.
4
Stap 4
Verdeel pompoenpuree over de lap deeg. Bestrooi vervolgens met de koekkruiden en dan met de basterdsuiker.
5
Stap 5
Rol de lap deeg op, aan de korte kant. Zodat je een klein, dik rolletje hebt.
6
Stap 6
Snijd het deeg hierna met een scherp mes in 6 plakken. Leg de rolletjes deeg in de ovenschaal.
7
Stap 7
Bak de pompoenbroodjes in 20 minuten gaar.
8
Stap 8
Bereid ondertussen de roomkaastopping door de roomkaas los te roeren en te mengen met de poedersuiker en vanille-essence.
9
Stap 9
Serveer de warme broodjes met de roomkaas.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
Eton mess met lemoncurd

4 reacties

Cindy

Maar hier zit toch wel kaneel in? Eerst zeg je zonder kaneel en dan zeg je met koekkruiden of pumpkin spice. Of maak jij je koekkruiden of pumkin spice altijd zonder kaneel??

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

In pumpkinspice zit inderdaad kaneel. Maar ipv kaneelbroodjes van alleen kaneel gebruik ik nu dus pumpkinspice.

Marja

Hoi Brenda, Kan dit ook met een rol bladerdeeg? Of een halve rol misschien? Dat heb ik in huis en de rest ook, maar geen croissantdeeg helaas. Dat heb ik eigenlijk nooit in huis. Maar dat gaat veranderen want ik zie er de laatste tijd op diverse blogs lekkere dingen mee gemaakt worden! Daar heb ik alleen vandaag niets aan. Ik ga vast zitten duimen. Bedankt voor dit lekkere recept. Tot een volgende keer. Hartelijke groetjes, een hele fijne Zondag en een kusje voor Fem en Jill.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dat kan wel, maar de broodjes worden dan wel minder luchtig.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op