Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Regenboogtaart (K3-taart)

Officieel is het zelfs een K3-regenboogtaart. Want sinds we bij de show van K3 zijn geweest is mijn dochter helemaal into regenbogen.

Afgelopen maandag werd Fem alweer 4 jaar. Dan ben je ineens zo groot en wijs, maar ook zo klein. Tussen alle grotere kinderen op de basisschool. Wat vindt ze het leuk dat ze nu eindelijk ook naar school mag. Voor deze mama is dat wel een beetje wennen hoor ;)

Regenboogtaart kindertaart

Ik ben zo’n gek die graag zelf de taart maakt als mijn kind jarig is, als het even kan. Al moet ik bekennen dat ik het mezelf wel zo gemakkelijk mogelijk maak: ik vind het niet erg om een mix voor de biscuitbodem en botercreme te gebruiken. Het is vaak al druk en hectisch genoeg voor een verjaardag. Zeker als die verjaardag ook nog eens in de Sinterklaastijd valt.

Jullie zijn inmiddels van me gewend dat ik niet zo precies en netjes werk. Ik ben geen professionele taartendecoreerder. En dat zie je. Als ik naar de taart kijk, zie ik wel 10 dingen die beter of netter hadden gekund. Toch ben ik er erg tevreden mee, hij ziet er prima uit toch? En je had het gezicht van mijn dochter moeten zien toen ze de taart zag!

Regenboogtaart

Als je jarig bent, mag je zelf kiezen welke taart je wilt en Fem wilde een regenboogtaart. Vooraf liet ik alvast wat voorbeelden zien. Ik was eigenlijk van plan om de hele taart met smarties te bekleden. Maar Fem vond een taart met de lucht erbij mooier. Dus dat werd hem.

Ik heb gekozen voor de cijfer 4 als bakvorm, maar deze taart kun je ook maken in een ronde springvorm. In dat geval loopt de regenboog van links naar rechts.

Ik krijg veel reacties op taarten zoals deze, dus ik wil je laten zien dat zo’n taart een stuk makkelijker is om te maken dan je op het eerste gezicht misschien denkt. Daarom laat ik je stap voor stap zien hoe ik de regenboogtaart heb gemaakt!

Regenboogtaart - slagroomtaart

De regenboogtaart kun je maken in een gewone, ronde springvorm. Voor de vierde verjaardag vond ik het leuk om mijn Wilton Bakvorm van Cijfers en Letters te gebruiken. Hier kun je alle cijfers en letters mee maken, ideaal voor een kinderverjaardag. Klik hier voor de bakvorm die ik heb gebruikt (deze heb ik gekregen van de webshop).

De biscuitbodem bereid ik met een mix, ik vind de mix van Dr. Oetker heel fijn. Deze is mooi luchtig en overal verkrijgbaar. Nadat de bodem is afgekoeld, snijd ik hem horizontaal door en vul ik de taart met een laagje jam.

Hierna gaat de andere laag er weer op en bestrijk ik de taart met botercrème.

Regenboogtaart slagroomtaart

Om de vorm van de regenboog alvast in de schatten, breng ik de vorm van de regenboog eerst met botercrème aan op de taart. De andere vlakken (de lucht) bestrijk ik met een dun laagje blauwe slagroom. Hier spuit ik later toefjes over.

Hierna is het een kwestie van het versieren van de regenboogtaart. Met smarties, merengue of marshmallows en nougatine. Door blauwe slagroom en gekleurde Smarties ziet de taart er erg zoet uit. Maar qua smaak valt dat ontzettend mee. De biscuitbodem heb ik geen extra smaak gegeven, en de slagroom is niet zoeter dan de gewone, witte variant.

Klik hier voor meer kidsrecepten zoals  taarten, en hapjes.

Regenboogtaart kinderen

Regenboogtaart

40 minuten
12 punten

Ingrediënten

 • 1 biscuitbodem bijvoorbeeld van Dr. Oetker
 • 3 eetlepels jam
 • 150 gram botercrème bijvoorbeeld Dr. Oetker
 • Nougatine

Voor de versiering:

 • 250 ml slagroom
 • 1 zakje KlopFix
 • 1 eetlepel kristalsuiker
 • blauwe kleurstof
 • Smarties in 5 kleuren
 • witte merengue of marshmallows

Extra benodigd: spuitzak, spuitmondje

  Bereiding

  • Bereid de biscuitbodem volgens de aanwijzingen op de verpakking in de bakvorm naar keuze. Laat de bodem hierna zonder vorm, op een rooster omgekeerd afkoelen. De oude onderkant wordt straks de bovenkant van de taart.
  • Bereid de botercrème zoals aangegeven op de verpakking. Klop de slagroom op met de suiker en Klo-Fix. Roer hierna een beetje van de blauwe kleurstof door de slagroom.
  • Snijd de taart horizontaal door. Besmeer de onderste laag met jam. Smeer deze goed uit, niet te dik. Leg de andere helft er hierna weer op.
  • Bestrijk de zijkanten van de taart met botercrème.
  • Om te bepalen waar de regenboog komt, kun je met witte botercrème de vorm van de regenboog alvast over de taart strijken. De andere vlakken (de lucht) besmeer je met een dun laagje van de blauwe slagroom.
  • Beleg de vorm van de regenboog met de gekleurde Smarties.
  • Doe de overige slagroom in een spuitzak, gebruik eventueel een spuitmondje om mooie toefjes te kunnen spuiten. Spuit toefjes slagroom op de taart.
  • Verdeel de witte merengue of marshmallows over de taart.
  • Breng tot slot de nougatine aan langs de zijkant van de taart.
  • Bewaar de taart tot het serveren in de koelkast.

  K3 regenboogtaart

  Deel dit bericht:

  Share on facebook
  Share on twitter
  Share on whatsapp
  Share on email
  Reacties

  1 Reactie

  1. Ina 4 december 2019 om 18:39

   Gefeliciteerd met je dochter’s verjaardag. Wat een ontzettend leuke taart heb je voor haar gemaakt! <3
   Maar waarom noem je de bodem toch biscuitbodem? Het is toch een gewone cake? Als ik 'bisquit' hoor, denk ik aan Maria kaakjes!

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Beoordeel recept