Foodfoto’s #51 | Heel veel feestjes!

Een editie van de foodfoto’s met heel veel feestjes. Sinterklaasintochten, mijn verjaardag, die van Fem, familiefeestjes, pakjesavond en ik ging naar Delft. Veel lekkers dus! Kijk snel mee:

Sinterklaas komt in het land! Terwijl we de intocht op tv kijken, bakken we kruidnoten.

Dit ziet er niet uit, maar is zo lekker: Stoofvlees op een witte boterham. (ik maakte dit Hollandse stoofpotje)

Mijn pizzabakkers <3

Doorwarmen met warme chocomel met slagroom en sinterklaassnoepgoed na de sinterklaasintocht in het dorp.

Dit moet een vriendinnenavondje zijn. Heel veel chocolade!

Als je denkt dat ik iedere dag uitgebreid kook, moet ik je teleurstellen. 2x per week eten we restjes uit de koelkast of vriezer. Deze keer: restje pasta uit de vriezer en een portie spitskool in bladerdeeg.

Klaar voor een bakmarathon! Eind november/begin december valt er genoeg te bakken met 3 verjaardagen en sinterklaasavondjes.

Deze donkere maanden kan ik hier echt genieten: een kommetje soep bij de lunch.

Voor mijn verjaardag maakte ik de Sinterklaas-MonChoutaart. Omdat niet iedereen van chocolade houdt (ik heb ook nog een andere chocoladetaart gebakken) heb ik voor een stuk van de taart aardbeientopping gebruikt.

De afgelopen maand heb ik Heks’nkaas helemaal ontdekt. Nadat ik een groot perspakket ontving, heb ik vele smaken geproefd. Dat kwam goed van pas tijdens de feestjes die bij ons thuis op het programma stonden. Ideale dip voor groente, maar ook voor dipstokjes.

Fem nam afscheid van het kinderdagverblijf. Dit deelde ze uit: een sinterklaaszakje met 4 pepernootjes (ze werd 4 jaar) en la vache qui rit. Dit had ze zelf uitgekozen.

Tussen alle foto’s van het lekkers zie ik dat ik ook nog heb gewerkt tussendoor ;)

Ik was in Delft voor een date met Jorie. Wist je dat Joor me al 1,5 jaar ondersteunt met de receptontwikkeling en foodfotografie? Iedere maand ontwikkelt ze 8 recepten voor Brenda Kookt.

Een date met Joor kan natuurlijk niet zonder lekker eten. Bij Kek Delft ging ik voor de American Pancakes met vers fruit. En extra bacon.

Gezellig etentje met familie. Tapas en kleine gerechtjes, voor ieder wat wils.

The making of de regenboogtaart. Klik hier voor het resultaat, en stap voor stap foto’s!

Mijn kleine foodbloggertje in de dop <3

Ze mocht ook zelf een taart versieren. Het spuiten van de ‘drolletjes’ vond ze het leukste om te doen ;)

Lunchtime!  Zo gezellig: sinds deze week hebben we een nieuwe traditie. Op de dagen dat Fem niet naar de opvang gaat, maar lekker thuis eet, maken we er een feestje van. En als je 4 jaar bent, wil je Blue Band natuurlijk zelf op je broodje smeren..!

Het weekend na Sinterklaas is een beetje een gekke. De ene helft viert nog Sinterklaas en de andere helft is al in de ban van kerst. En kaasfondue is ook populair ;)

Hier kan ik dus niet tegen: Als je eten oranje is, ook eten met een oranje lepel. En later zag ik dat het bordje ook nog oranje was ;)

Het heerlijk avondje met familie. Nasi, sate, eitje en kroepoek zijn altijd goed..

..en ik kon het niet laten last-minute nog een sinterklaastoetje te maken :) Het was een groot succes, het recept van dit lekkernij deel ik volgend jaar met jullie.

Moppies <3

Sommige mensen eten pizza, patat of pannenkoeken. Wij eten alle drie tegelijk. #restjesavond

Lifehack om kant-en-klaar poffertjes super lekker te maken: Besprenkel voor ze in de magnetron gaan met Becel Vloeibaar. Restulaat: super zachte poffertjes.

Boerenkool met worst. Altijd goed. 

Gespot! Deze week sta ik samen met Becel in Libelle met interview, en recept.

Zondagochtend ontbijten we altijd met een hard bolletje of dergelijke. Nu hadden we niets speciaals in huis. Dus bakte ik van brood met melk en ei lekkere wentelteefjes.

Dit artikel bevat een samenwerking met Becel, lees mijn disclaimer.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk