10 Makkelijke Maaltijden van 2019

2 januari. Tijd om even bij te komen na alle feestdagen en om weer normaal te doen. Back to normal. Geen feestgerechten meer, maar makkelijke maaltijden wat de klok slaat. Daarom leek het me goed dit jaar te beginnen met een lijstje van 10 makkelijke maaltijden. De 10 best bekeken makkelijke maaltijden van 2019.

10x makkelijke maaltijden

Dit zijn de 10 beste bekeken makkelijke maaltijden die ik in 2019 heb gepubliceerd. Het is een lijstje met heerlijke gerechten, voor iedere dag. Die je na een dag werken in elkaar draait. Opvallend is wel dat 7 van de 10 gerechten ovenschotels zijn. Tip: een ovenschotel kun je ook goed van tevoren voorbereiden. Dat is nog gemakkelijker, schuif je hem na het werk zo de oven in.

Ook leuk om te vermelden: de groene lasagne met pestosaus valt in dit lijstje net buiten de boot. Toen ik dat recept publiceerde, verwachtte ik er niet zo veel van. Het recept is echt anders dan de lasagne die we normaal gesproken eten en doordat het gerecht zo groen is, ziet het misschien ook minder aantrekkelijk uit.

Maar het recept ging meteen door het dak. Alle andere recepten in dit lijstje zijn namelijk eerder in het jaar gepubliceerd. En dat is bij deze meteen stiekem het 11e recept dat ik jullie tip ;)

10 Makkelijke Maaltijden van 2019

Klik op de titel van de maaltijd om het recept te bekijken

Makkelijke maaltijden

10. Prei ovenschotel met kerrie en banaan

De hekkensluiter is een topper van een recept, gebaseerd op een recept van mijn schoonmoeder. De combinatie met banaan lijkt misschien gek, maar dat past heel goed in de ovenschotel met prei en kerrie. Klik hier om de ovenschotel te bekijken

9. Bietenschotel met gehakt

Deze bietenschotel is ook een vreemde eend in de bijt. Een ovenschotel met herinneringen voor Joor, dit gerecht kookte ze al in haar studententijd. Een bietenschotel met gehakt en een geheim ingrediënt dat de schotel net even iets extra’s geeft.

8. Makkelijke pasta uit de oven

Ovengerechten doen het goed bij jullie. Deze pastaschotel schuif je ook in de oven. Een combinatie van tortellini en penne. Met gepelde tomaten, verse kruiden en spinazie. En kaas. Dat mag ook niet ontbreken.

Makkelijke maaltijden

7. Bloemkoolovenschotel met ham en kaas

Een van mijn persoonlijke favorieten: bloemkoolovenshotel. Deze versie met ham en kaas kan ook niet anders dan heel erg lekker zijn natuurljk. Bloemkool en kaas zijn een topcombi.

6. Kip tandoori met sperziebonen

Eindelijk iets anders dan een ovengerecht. Rijst met kip en een sausje. En wat voor eentje, kip tandoori! Een klassieker die je heel goed zelf kunt maken zonder pakjes.

5. Zomerse lasagne van courgette en gegrilde paprika

Deze lasagne kan ook in de winter hoor. De lasagne van courgette en gegrilde paprika is lichter dan je van een lasagne gewend bent, maar kan eigenlijk altijd. Klik hier om het recept te bekijken.

Makkelijke maaltijden

4. Champignonstoof

Deze topper publiceerde we al in januari. Een vegetarisch stoofgerecht, met champignons. Zo lekker, dat je het vlees echt niet mist.

3. Italiaanse ovenschotel met aardappel en salami

Ik vind het heel tof dat dit recept zo hoog in het lijstje staat. Deze Italiaanse ovenschotel met aardappel en salami is dan ook een topper!

Oorspronkelijk stond het recept alleen in de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2020, ik publiceerde dit recept op de blog als preview van de kalender. Klik hier om het recept te bekijken. 

Note: de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2020 is nog verkrijgbaar, je shopt hem in de boekhandel. O.a. bij Bruna en Primera.

2. Wraps met gehakt en tomatensaus

Dit recept was eigenlijk bedoeld om restjes groente op te maken. Maar inmiddels koop ik de ingrediënten speciaal voor dit gerecht, omdat het echt lekker is. En onze kids zijn er ook gek op.

Makkelijke maaltijden

1. Pasta met spinazie en gerookte zalm

Een klassieker! Zonder twist. Pasta met spinazie en zalm is altijd goed. Een super snel maaltje. Eigenlijk is dit recept een remake van een recept dat ik al in 2012 publiceerde. Toen ik net begonnen was met Brenda Kookt. Super leuk om te zien dat het recept het bijna 8 jaar later nog steeds super goed doet.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk