Ga naar de inhoud

Wraps met gehakt en tomatensaus

De lekkerste recepten ontstaan spontaan. Zo ook deze wraps met gehakt en tomatensaus die ik voor het eerst afgelopen zomer maakte, een paar dagen voor Jill geboren werd. Inmiddels hebben we de wraps met deze vulling al meerdere keren gegeten, iedere keer dacht ik: dit is een goede voor de...
25 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op
Wraps met gehakt en tomatensaus

Wraps met gehakt en tomatensaus

De lekkerste recepten ontstaan spontaan. Zo ook deze wraps met gehakt en tomatensaus die ik voor het eerst afgelopen zomer maakte, een paar dagen voor Jill geboren werd. Inmiddels hebben we de wraps met deze vulling al meerdere keren gegeten, iedere keer dacht ik: dit is een goede voor de scheurkalender. Omdat het nog bijna een heel jaar duurt voor een eventuele nieuwe versie van de scheurkalender verschijnt deel ik het recept nu alvast op de blog.

Wraps met gehakt en tomatensaus

Wraps met gehakt en tomatensaus

Dit is een super simpel recept waarbij je lekker kunt variëren. Wij nemen graag courgette en paprika maar ik zou zeggen, pas het recept vooral aan met restjes groenten die je in huis hebt. Bak dit met het gehakt mee en voeg tot slot de gezeefde tomaten toe.

Het is extra lekker om de wraps met een beetje geraspte kaas te bestrooien voor ze de oven in gaan. Hierdoor ontstaan een lekker knapperig korstje.

Ben je opzoek naar meer makkelijke maaltijden? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Wraps met gehakt en tomatensaus
Wraps met gehakt en tomatensaus

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze wraps met gehakt en tomatensaus

Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm olijfolie in een hapjespan of wok en fruit de ui met de knoflook hierin. Doe hierna het gehakt er bij en bak dit rul.
2
Stap 2
Voeg hierna de blokjes groenten en champignons toe en bak dit even mee. Doe hierna ook de gezeefde tomaten er bij, en breng dit op smaak met zout, peper en oregano. Breng dit aan de kook en laat het op zacht vuur nog 15 minuten sudderen.
3
Stap 3
Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
4
Stap 4
Vul de wraps met het gehaktmengsel en leg ze opgerold naast elkaar in de ovenschaal. Bestrooi met geraspte kaas en verwarm 20 minuten in de oven.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Fetaspread met geroosterde courgette
Naan met bloemkoolshoarma
Quesadilla's met gehakt en paprika
Geroosterde paprikasoep met zongedroogde tomaatjes

5 reacties

Jessica

Wij hebben altijd te kort aan de aantal wraps er in een gerecht zitten. Als volwassenen persoon heb je al 3 wraps nodig. Volgens dit recept is het voor 4 personen (1,5 per persoon dus). zijn wij nu zulke grote eters of is het idd te weinig?

Laat een bericht achter

jessica

oja nog een vraag, ik ben geen champignon eter, in veel gerechten zit dat is, wat is een goede vervanger?

Thea Peters

Het is een simpel maar gezond en heerlijk gerecht. Je kunt het zelf aanpassen met groente die je lekker vind. Ook het gehakt kun je nog vervangen door kip etc.

Laat een bericht achter

Anneke

Een lekkere vervanging van buritos wereldgerechten denk ik! Die vinden we heerlijk ... Maar komt uit een pakje :-)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op