Fish and chips ovenschotel

Vrijdag, visdag! Vandaag deel ik een heerlijke fish and chips ovenschotel. Een ovenschotel met vis en aardappel dus.

Ik was opzoek naar een gezondere variant op de welbekende fish and chips. Friet met gepaneerde en gefrituurde vis. Eerder maakte ik deze traybake, deze keer wilde ik fish and chips verwerken in een ‘echte’ ovenschotel. Het resultaat pakte verrassend goed uit!

Fish and chips ovenschotel

Fish and chips ovenschotel

Grove blokjes aardappel en kabeljauw zijn de basis van deze ovenschotel met vis. Wortel en bloemkool voeg ik toe omdat ik er een volwaardige maaltijd met groente van wilde maken.

Kerriepoeder, paprikapoeder en gedroogde dille geven de schotel nog meer smaak. En de finishing touch is panko (of paneermeel) welke door het toevoegen van margarine in de oven goudbruin en krokant wordt. Bij de schotel serveer ik een sausje van crème fraîche met citroen.

Het resultaat is een heerlijke maaltijd voor iedere dag. Een gezondere variant op fish and chips. Met bloemkool en wortel.

Fish and chips ovenschotel

Fish and chips ovenschotel met bloemkool

15 minuten
+ 45 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 800 gram aardappelen gekookt
  • 500 bloemkoolroosjes
  • 300 wortelen in stukken
  • 4 kabeljauwfilets
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1 citroen
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 theelepel dille gedroogd
  • 2,5 eetlepel panko
  • 2 eetlepels margarine vloeibaar
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
  • Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de blokjes aardappel 10 minuten voor. Kook de bloemkoolroosjes en de wortelen in een andere pan samen ook 5 minuten voor.
  • Dep de kabeljauw droog en snijd in blokjes. Breng de blokjes vis op smaak met zout, peper, paprika en kerriepoeder. Roer hier sap van een halve citroen doorheen.
  • Verdeel de blokjes aardappel, bloemkoolroosjes en blokjes wortel over de ovenschaal. Verdeel hierover de blokjes kabeljauw. Bestrooi dit met dille en verdeel de panko over de ovenschaal. Besprenkel de schotel tot slot met de vloeibare margarine.
  • Verwarm de fis hand chips ovenschotel 25 – 35 minuten in de oven. Tot de panko mooi bruin kleurt en de vis gaar is.
  • Roer de crème fraîche los en breng op smaak met zout, peper en de overige citroensap.
  • Serveer de ovenschotel met de crème fraîche.
Fish and chips ovenschotel
Pin dit recept
Afdrukken

Fish and chips ovenschotel

1 Comment

  1. Matanja 20 januari 2020 at 13:53

    Ziet er heel lekker uit, ga ik ook maken binnenkort.

    Hoe groot snij jij de aardappelblokjes Brenda?
    Ik heb een keer gehad met aardappels voorkoken dat ik had ze geneens zo klein gesneden en bij 10 minuten koken waren ze al bijna gaar…….

    Reply

Geef een reactie