Tagliatelle met rokerige garnalen en courgette

Vandaag staat er een snelle pasta op het menu. En wat voor een! Deze tagliatelle met rokerige garnalen en courgette is een bijzonder bordje pasta.

Waarom? Omdat je niet zo vaak de wat rokerige smaken van paprikapoeder en chilipoeder zult mengen met pasta, ik tenminste niet. Dit was een experiment. En eentje die zeer goed beviel, daarom deel ik graag dit lekkere recept voor tagliatelle met rokerige garnalen en courgette met jullie!

Tagliatelle met rokerige garnalen en courgette

Tagliatelle met rokerige garnalen en courgette

Het is super easy om dit pastarecept klaar te maken. Je mengt eerst de garnalen met de marinade en laat ze even staan, zo kunnen de smaken goed intrekken. Daarna bak je ze in de koekenpan. En omdat je geen enkele smaak verloren wil laten gaan, bak je in dezelfde pan de courgette en maak je er de saus in. Superhandig!

Daarna meng je er nog Parmezaanse kaas en de frisse smaak van citroen doorheen en je hebt in een mum van tijd een heerlijk bordje pasta.

–> Ga je liever voor een ander pastarecept? Op deze pagina vind je heel veel pasta-inspiratie.

Tagliatelle met rokerige garnalen en courgette

Tagliatelle met rokerige garnalen en courgette

20 minuten
+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram garnalen rauw en gepeld
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram tagliatelle
  • 2 courgettes
  • 150 ml kookroom
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 1/2 rasp van citroen
  • zakje rucola
  • peper en zout

Bereiding

  • Laat de garnalen ontdooien (als je ze uit de diepvries hebt).
  • Meng in een kommetje het paprikapoeder met het knoflookpoeder, de chilipoeder, de oregano, de olijfolie en peper en zout.
  • Meng de marinade met de garnalen en laat ze minimaal 20 minuten marineren.
  • Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de courgettes in kleine blokjes.
  • Bak de garnalen in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Olie toevoegen hoeft niet. Bak de garnalen ongeveer 2-3 minuten, ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.
  • Voeg dan de room, de courgetteblokjes, de Parmezaanse kaas, helft van de rucola en de citroenrasp toe en bak 3-4 minuten totdat de courgetteblokjes warm en gaar zijn.
  • Giet de tagliatelle af en voeg toe aan de pan met de courgette en garnalen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer kort door en serveer meteen. Garneer met nog wat extra rucola.
Hoofdgerecht
Pin dit recept
Afdrukken

Tagliatelle met rokerige garnalen en courgette


1 comment
  1. Het was heerlijk!
    Wel heb ik de kookroom weggelaten. Daarvan houden wij niet zo!
    Maar het was een heerlijke, snel bereide maaltijd!
    Wit wijntje erbij! Super voor herhaling vatbaar!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk