Wat eten we vanavond?

Geroosterde bloemkool met kikkererwten uit de oven

De winter is voor ovengerechten! En omdat we allemaal een beetje naar de zomer verlangen, vond ik het tijd voor een ovengerecht met een zomerse touch. Dat werd deze geroosterde bloemkool met kikkererwten uit de oven die je serveert met een heerlijk frisse citroenyoghurt en friszoete granaatappelpitjes. 

geroosterde bloemkool met kikkererwten uit de oven

Geroosterde bloemkool met kikkererwten uit de oven

Je kunt dit gerechtje eten als uitgebreide lunch of als licht avondeten. Vul de maaltijd aan met naan of pitabroodjes voor een volwaardige maaltijd. Eventueel kun je ook nog wat kip toevoegen als je er graag vlees bij wil eten. Dit gerecht is superveelzijdig!

De bloemkool en kikkererwten brengen we op smaak met komijnpoeder, paprikapoeder en kaneel. Nadat dit geroosterd uit de oven komt ruikt dit heer-lijk! Hierbij maken we een frisse citroenyoghurt en als finishing touch voeg ik granaatappelpitjes toe.

Heb je zin in een makkelijk, lekker en warm gerecht dat je toch al een beetje aan de zomer doet denken? Maak dan deze kruidige bloemkool en kikkererwten!

geroosterde bloemkool met kikkererwten uit de oven

Kruidige bloemkool met kikkererwten uit de oven

10 minuten
+ 15 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 bosje munt
  • 1 bosje peterselie
  • 100 ml yoghurt
  • 1/2 rasp van een citroen
  • granaatappelpitjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en giet de kikkererwten af. Spoel ze even om.
  • Meng in een kommetje de olijfolie met de komijnpoeder, de paprikapoeder, de kaneel en het zout. Meng vervolgens de bloemkoolroosjes en kikkererwten met de marinade.
  • Verspreid de groenten over de bakplaat en bak ze zo’n 15 minuten.
  • Snijd in de tussentijd de munt en peterselie klein en meng de yoghurt met het citroenrasp.
  • Meng de verse kruiden met de bloemkool en kikkererwten en serveer met de citroenyoghurt en granaatappelpitjes.
  • Serveer eventueel met naan of pitabroodjes.

Hoofdgerecht

geroosterde bloemkool met kikkererwten uit de oven

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Comment

  1. Marjan 6 februari 2020 at 09:12

    Wat een heerlijk recept!

    Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: