Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Geroosterde bloemkool met kikkererwten uit de oven

De winter is voor ovengerechten! En omdat we allemaal een beetje naar de zomer verlangen, vond ik het tijd voor een ovengerecht met een zomerse touch. Dat werd deze geroosterde bloemkool met kikkererwten uit de oven die je serveert met een heerlijk frisse citroenyoghurt en friszoete granaatappelpitjes.  Geroosterde bloemkool met...
10 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op

Geroosterde bloemkool met kikkererwten uit de oven

De winter is voor ovengerechten! En omdat we allemaal een beetje naar de zomer verlangen, vond ik het tijd voor een ovengerecht met een zomerse touch. Dat werd deze geroosterde bloemkool met kikkererwten uit de oven die je serveert met een heerlijk frisse citroenyoghurt en friszoete granaatappelpitjes. 

geroosterde bloemkool met kikkererwten uit de oven

Geroosterde bloemkool met kikkererwten uit de oven

Je kunt dit gerechtje eten als uitgebreide lunch of als licht avondeten. Vul de maaltijd aan met naan of pitabroodjes voor een volwaardige maaltijd. Eventueel kun je ook nog wat kip toevoegen als je er graag vlees bij wil eten. Dit gerecht is superveelzijdig!

De bloemkool en kikkererwten brengen we op smaak met komijnpoeder, paprikapoeder en kaneel. Nadat dit geroosterd uit de oven komt ruikt dit heer-lijk! Hierbij maken we een frisse citroenyoghurt en als finishing touch voeg ik granaatappelpitjes toe.

Heb je zin in een makkelijk, lekker en warm gerecht dat je toch al een beetje aan de zomer doet denken? Maak dan deze kruidige bloemkool en kikkererwten!

geroosterde bloemkool met kikkererwten uit de oven

geroosterde bloemkool met kikkererwten uit de oven

 

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze geroosterde bloemkool met kikkererwten uit de oven

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Snijd de bloemkool in roosjes en giet de kikkererwten af. Spoel ze even om.
3
Stap 3
Meng in een kommetje de olijfolie met de komijnpoeder, de paprikapoeder, de kaneel en het zout. Meng vervolgens de bloemkoolroosjes en kikkererwten met de marinade.
4
Stap 4
Verspreid de groenten over de bakplaat en bak ze zo’n 15 minuten.
5
Stap 5
Snijd in de tussentijd de munt en peterselie klein en meng de yoghurt met het citroenrasp.
6
Stap 6
Meng de verse kruiden met de bloemkool en kikkererwten en serveer met de citroenyoghurt en granaatappelpitjes.
7
Stap 7
Serveer eventueel met naan of pitabroodjes.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou

2 reacties

Hester
5/5 sterren

Super lekker! Nieuwe favoriet

Laat een bericht achter

Marjan

Wat een heerlijk recept!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op