Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Snelle lasagne van ravioli

Toen ik op Pinterest een snel recept voor lasagne vond, wist ik meteen dat dit een echt recept was voor op BrendaKookt. Ik vond het een briljant idee: ravioli gebruiken als lasagnebladen waardoor je lasagne supersnel in elkaar zit en heel makkelijk te maken is! Deze snelle lasagne van ravioli is sindsdien een hit hier thuis. 

Snelle lasagne van ravioli

Snelle lasagne van ravioli

In plaats van lasagnebladen gebruik je ravioli voor deze schotel. Ik gebruikte de gedroogde variant, maar je kunt ook de verse variant gebruiken, dan ben je nog sneller klaar!

Wat heel fin is: je kunt lekker variëren met dit recept. Gebruik bijvoorbeeld de ene keer ravioli met vleesvulling en de volgende keer ravioli met een vulling van kaas of groenten. Het kan allemaal!

Het resultaat is lekker zacht en ook heerlijk vullend. Snel proberen!

Snelle lasagne van ravioli

Snelle lasagne van ravioli

10 minuten
+ 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 pakje pastasaus met kruiden ongeveer 400 gram
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 300 gram spinazie vers
  • 1 zakje ravioli * ik gebruikte de gedroogde ravioli met Parmezaanse kaas en truffel 220 gram
  • 175 gram kaas geraspt

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Warm de pastasaus met de tomatenblokjes en een half blik water op in een pan. Voeg er handje voor handje de verse spinazie aan toe tot deze geslonken is.
  • Doe 1/3 van de saus op de bodem van een ovenschaal. Verdeel hierover de helft van de ravioli. Verdeel hierover 1/3 van de geraspte kaas.
  • Doe hieroverheen weer 1/3 van de saus, de andere helft van de ravioli en weer 1/3 van de geraspte kaas.
  • Verdeel daaroverheen de rest van de saus en de rest van de geraspte kaas.
  • Bak de snelle lasagne van ravioli in 25-30 minuten af in de oven tot de ravioli gaar is en de kaas bovenop bruin. Controleer voordat je de lasagne uit de oven haalt of de ravioli gaar is. Laat de schaal anders nog wat langer in de oven staan.
  • Serveer meteen.

Hoofdgerecht

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

  1. Salina Wiggerts 7 februari 2020 om 14:47

    Voor hoeveel personen is dit gerecht? Ziet er echt heerlijk uit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept