Brownies met salted karamel en pretzels

Zoet en zout zijn een combi made in heaven. In deze brownies komen zoet en zout perfect samen. Daarom zijn dit de aller lekkerste brownies, ever! Brownies met salted karamel en pretzels.

Vandaag geen rood zoetsappig recept op Valentijnsdag. Maar gewoon de aller lekkerste brownies. Van mij, voor jou. Het enige wat je zelf hoeft te doen is ze nog even te bakken ;)

Brownies met salted karamel en pretzels

Brownies met salted karamel en pretzels

Aangezien liefde door de maag gaat leek het mij daarom een goed idee om op Valantijnsdag een mega lekker recept te publiceren. En wat vind ik mega lekker? Brownies.

Ik ben gek op brownies. Voor een goede brownie mag je me dan ook serieus wakker maken. Een goede brownie is zacht en smeuiig. En het liefst is hij nog een klein beetje warm.

Dus ik zou zeggen, ga vandaag of dit weekend aan de bak! Voor je liefje, familie of collega’s. Maar vooral voor jezelf.

Pure chocolade, dulce de leche, grof zout en zoute pretzels. Ze zijn hemels!
Alsof er een engeltje over tong piest… ;)

Brownies met salted karamel en pretzels

Brownies met salted karamel en pretzels

20 minuten
+ 30 minuten
15 stuks

Ingrediënten

  • 175 gram pure chocolade
  • 200 gram roomboter
  • 4 eieren
  • 250 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuf zout
  • 125 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 25 gram cacaopoeder
  • 1/2 blikje dulce de leche klik hier voor de bereiding hiervan
  • 1 theelepel grof zout
  • 100 gram zoute pretzels

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm in.
  • Doe de chocolade met boter in een pannetje en laat dit op zacht vuur smelten. Zet het vuur hierna uit zodat het mengsel kan afkoelen.
  • Klop met een mixer de eieren met suiker en een snuf keukenzout op. Roer hierna het chocolademengsel door het beslag. Roer hierna de bloem met de bakpoeder en cacoapoeder door het beslag.
  • Roer 2/3 van de pretzels door het browniebeslag.
  • Verdeel het browniebeslag over de vorm.
  • Roer de dulce de leche los (verwarm eventueel even kort) en roer het grove zout er doorheen. Verdeel de dulce de leche in kleine hoopjes over het brownie beslag. Verdeel tot slot de overige pretzels over het beslag.
  • Bak de brownies in 35-40 minuten in de oven.
  • Als de brownies uit de oven komen zijn ze nog zacht. Laat de brownies buiten de oven 2 uur afkoelen voor je het in stukken snijdt. Het resultaat zijn perfect smeuïge brownies met salted caramel en zoute pretzels.
Pin dit recept
Afdrukken

Brownies met salted karamel en pretzels


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk