Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

BBQ-Cola gehaktballetjes

Zeg je tapas, dan zeg je gehaktballetjes. Gehaktballetjes in tomatensaus (Albondigas) zijn natuurlijk altijd goed. Maar met gehaktballetjes kun je nog veel meer kanten op. Check deze super lekkere BBQ-Cola gehaktballetjes.

De komende week staat alles hier op Brenda Kookt in het teken van tapas. Even geen makkelijke maaltijden, maar lekkere kleine gerechtjes. Voor bij de borrel of als tapas-diner. Deze week stond al gepland, toevallig had ik vorige maand ook ons verlate kerstetentje met vrienden. Omdat kerst allang geweest was besloten we er ook meteen een ander thema aan te geven, tapas! Een van mijn vriendinnen maakte hele lekkere gehaktballetjes uit de slowcooker met cola. Dat smaakte naar meer! Daarom ging ik ook met de balletjes aan de slag.

BBQ-Cola gehaktballetjes

BBQ-Cola gehaktballetjes

Ik heb het recept versimpeld, zodat het toegankelijker is. Ik heb minder ingrediënten gebruikt en BBQ-saus toegevoegd. In de slowcooker zijn de balletjes super lekker, maar je kunt ze ook maken in een stoofpan. De gehaktballetjes garen in de cola en in de barbecuesaus, een verrassend lekkere combinatie.

Ben je op zoek naar meer variatie op het gebied van gehaktballetjes? Check deze Indische gehaktballetjes, en deze variant met cranberry en salie.

BBQ-Cola gehaktballetjes

BBQ-Cola gehaktballetjes

20 minuten
+ 4 uur
4 personen

Ingrediënten

Voor de saus:

  • 1 ui genipperd
  • 220 ml cola
  • 400 ml BBQ-saus ik nam Remia Black Jack smoky bbq

Voor de gehaktballetjes:

  • 500 gram gehakt
  • 1 ei
  • 2 theelepels mosterd
  • 1/2 eetlepel ketjap manis
  • 4 eetlepels paneermeel
  • zout en peper

Bereiding

Bereiding in slowcooker:

  • Doe de ui met de BBQ-saus en cola in de slowcooker. Roer dit even door elkaar. Zet de slowcooker op high en laat de saus 1 uur opwarmen.
  • Kneed ondertussen de ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar. Kneed door tot het goed gemengd is, draai hier vervolgens gehaktballetjes van.
  • Doe de gehaktballetjes in de saus en verwarm dit 3 uur op low.

Bereiding in stoofpan:

  • Verwarm olie in de pan en fruit de ui. Doe hierna de BBQ-saus en cola bij de pan. Roer dit even door elkaar. Laat de saus 30 minuten zachtjes pruttelen.
  • Kneed ondertussen de ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar. Kneed door tot het goed gemengd is, draai hier vervolgens gehaktballetjes van.
  • Doe de gehaktballetjes bij de en laat ze 30 minuten mee pruttelen.
  • Serveer de gehaktballetjes en de saus warm. Lekker bij de tapas, of met (of op) brood.

BBQ-Cola gehaktballetjes

BBQ-Cola gehaktballetjes

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Reacties

  1. Jolanda 19 februari 2020 om 21:16

    Ze waren heerlijk. Wij zijn fan. Wat leuk dat je wat meer slowcooker recepten plaatst!

  2. Angélique 23 februari 2020 om 17:42

    Net gemaakt, niet in de slowcooker maar in de stoofpan. Heerlijk, een blijvertje!

  3. Marcia 25 februari 2020 om 09:53

    Voor hoeveel gehaktballetjes is dit recept?

  4. Willem1 23 mei 2020 om 22:58

    Als je dit met kip maakt, zijn de verhoudingen dan hetzelfde?
    Helaas hebben we hier in het gezin iemand die geen gehakt lust.

    1. Brenda Hoff 25 mei 2020 om 05:51

      In dat geval zou ik inderdaad voor dezelfde verhoudingen gaan.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept