Wat eten we vanavond?

Romige linzensoep met prei

Lekkere soepen heb je nooit genoeg, zeker niet als ze zo lekker en makkelijk te maken zijn als deze. Ik ging aan de slag met een makkelijk te maken soep met linzen. Het was alweer veel te lang geleden dat ik iets met deze gezonde eiwitbommetje had gedaan. Zo ontstond deze romige linzensoep met prei. 

Romige linzensoep met prei

Romige linzensoep met prei

Omdat we nog volop in de winter zitten wilde ik een dikke soep maken met warme smaken. Ik koos daarom voor harissa, de pittige kruidencombinatie uit Noord-Afrika. Ik heb zo’n potje ooit gekocht en weet niet altijd wat ik er nog meer mee zou kunnen doen. 

Het bleek een heel lekkere combinatie! De zachte linzen en de pittige harissa gaan heel goed samen in deze romige soep. Prei combineert hier ook goed bij. Kortom, een hele lekkere soep! 

–> Wil je nog meer inspiratie? Op deze pagina vind je alle soepen bij elkaar.

Romige linzensoep met prei

Romige linzensoep met prei

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram wortel
  • 1 eetlepel harissa
  • 150 gram rode linzen
  • 500 - 700 ml groente bouillon
  • 2 preien

Bereiding

  • Snipper de ui en snijd of pers de knoflook. Fruit beide aan in een klein beetje olie op laag vuur.
  • Snijd de wortel in stukjes en voeg toe aan de pan. Doe dat ook met de eetlepel harissa.
  • Spoel de linzen af en voeg ze ook toe aan de pan. Roer kort door en voeg dan de groentebouillon toe (start met 500ml).
  • Kook de linzen in 15 minuten zacht en gaar.
  • Snijd de preien in dunne ringen.
  • Pureer de linzen na 15 minuten tot je een dikke soep hebt. Voeg meer groentebouillon toe als je de soep te dik vindt.
  • Voeg de ringen prei toe aan de soep en laat ze net zo lang meekoken tot ze gaar zijn.
  • Serveer de soep meteen.

Hoofdgerecht
Gezonde gerechten

Romige linzensoep met prei

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: