Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Chili sin carne

Tijd voor een klassieker in vega-jasje! Chili con carne kennen veel mensen, maar wist je dat je dit bekende gerecht ook prima zonder vlees kunt maken? Voor de textuur voeg je dan extra linzen toe en voor de smaak wat sojasaus en lekker veel kruiden. Heel lekker! Deze warme, kruidige chili sin carne zonder vlees is een echte topper, zowel voor vegetariërs als voor vleeseters!

Chili sin carne

Chili sin carne

Inmiddels weet ik niet beter dan dat ik geen vlees eet. Dat is inmiddels zo’n 19 jaar al zo. En ik mis het eigenlijk nooit, zeker niet als ik ervoor zorg dat wat ik eet net zo veel textuur en smaak heeft als een vleesgerecht. 

Wat ik trouwens ook altijd een fijne toevoeging vind aan dit soort maaltijden: toppings! Denk eens aan verse avocado over de chili sin carne of extra mais of lekker veel zure room. Het kan allemaal! Maak er je eigen feestje van!

Je kunt de chili sin carne eten met rijst, aardappelen of lekker vers stokbrood. Zo kun je er lekker mee variëren en is het iedere keer weer anders. 

–> Ben je op zoek naar meer vegetarische maaltijden? Op deze pagina hebben we ze allemaal voor je op een rijtje gezet.

chili sin carne

Chili sin carne

+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • ¼ theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 200 gram bonenmix met mais
  • 300 gram linzen
  • koriander of peterselie avocado en crème fraîche voor serveren

Bereiding

  • Snijd of pers de knoflook klein. Snipper de ui. Verwarm een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook een paar minuten totdat de ui glazig is.
  • Snijd in de tussentijd de paprika in kleine blokjes. Voeg de blokjes toe als de ui glazig is.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak 2 minuten zachtjes mee. Zo wordt de puree minder zuur. Voeg dan de paprikapoeder, de chilipoeder en de komijn toe. Bak een minuut mee.
  • Voeg de tomatenblokjes toe. Vul het blik voor de helft met water en voeg dat ook toe. Voeg ook het bouillonblokje en de sojasaus toe. Breng aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat zo 10 minuten pruttelen.
  • Giet de bonen af en spoel ze om. Voeg de bonen samen met de linzen toe aan de chili sin carne. Warm ze kort mee. Breng de chili sin carne op smaak met peper en zout.
  • Serveer de chili sin carne met rijst of aardappelen en garneer de borden met verse koriander of peterselie, avocado en crème fraîche.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

  1. Andrea 9 maart 2020 om 14:33

    Wat doe je dan met de linzen bij de chili sin carne? Heb ik het niet gezien of staan die idd alleen maar op de boodschappen lijst maar niet in het recept zelf?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept