Broodtaart met ei en spek

Eerder zette ik (in 2013) ook een broodtaart op tafel met Pasen, een broodtaart met zalm en komkommer. Dit jaar wilde ik een nieuwe versie van de broodtaart met jullie delen. Het werd deze variant, een broodtaart met ei en spek. Perfect voor de paasbrunch. Maar het kan natuurlijk ook iedere andere dag waarop je uit wilt pakken met ontbijt, lunch of brunch.

Broodtaart met ei en spek

Broodtaart met ei en spek

Een broodtaart zoals deze wordt ook wel sandwichcake genoemd. Het is zoals een (club)sandwich, maar dan in de vorm van een taart. Laagjes brood met daartussen beleg.

Om in het paasthema te blijven wilde ik deze broodtaart voornamelijk beleggen met ei. Ik ben eerst voor een laagje kip met komkommer gegaan. Daar boven eiersalade met extra gekookte eieren en gebakken spek. De taart ‘versier’ ik met bieslook, plakjes gekookt ei en nog wat kruimels van het gebakken spek.

Dat ziet er spectaculair uit toch? Een leuk recept om eens op tafel te zetten. Met de paasbrunch, of iedere andere gelegenheid.

–> Ben je op zoek naar meer inspiratie voor de paasbrunch? In dit artikel deel ik recepten voor het hele gezin. Of je nou met z’n tweetjes of met 6 personen bent.

Broodtaart met ei en spek

Broodtaart met ei en spek - Sandwichcake

+ 25 minuten

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 10 sneden wit casinobrood of ander brood
  • 150 gram eiersalade
  • 5 plakjes kipfilet
  • 1/3 komkommer zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden
  • 6 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 150 gram roomkaas naturel
  • 15 gram bieslook fijngesneden
Extra benodigdheden:
  • Springvorm met een diameter van 20 cm

Bereiding

  • Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat de eieren hierna schrikken met koud water en laat ze afkoelen. Pel de eieren hierna.
  • Bak het spek in een droge koekenpan zonder boter of olie krokant. Snijd het spek fijn.
  • Snijd de korsten van het brood.
  • Beleg de bodem van de springvorm met een laagje brood. Besmeer het brood dun met eiersalade. Beleg dit met de kipfilet en verdeel de blokjes komkommer. Verdeel hierover nog een laagje brood. Besmeer het brood met de rest van de eiersalade. Snijd 2 van de gekookte eieren in blokjes en verdeel dit over de eiersalade. Bestrooi met peper en verdeel hierover ¾ van de stukjes gebakken spek. Verdeel hierover een derde laagje brood.
  • Verwijder voorzichtig de springvorm en besmeer de broodtaart rondom met roomkaas. Smeer dit met een mes mooi glad.
  • Bedek de zijkant van de broodtaart met fijngesneden bieslook. Snijd de overige eieren in plakjes en verdeel dit over de bovenkant van de taart. Maak af met de rest van de bieslook en overgebleven spek.
  • Bewaar de broodtaart afgedekt in de koelkast tot je hem gaat serveren.
Broodtaart met ei en spek
Pin dit recept
Afdrukken

Broodtaart met ei en spek


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk