Zalmmoten in gegrilde paprikasaus

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inZalmmoten in gegrilde paprikasaus
Bewaren
Tijd voor een makkelijk en lekker visgerecht met zalm! Als ik niet oppas, maak ik vis altijd op dezelfde manier klaar: in z’n geheel en in z’n eentje bakken in de pan of in de oven. Daar wilde ik eens verandering in brengen. En dat werd een succes. Deze zalmmoten in gegrilde paprikasaus zijn lekker, veelzijdig en anders dan anders.
Zalmmoten in gegrilde paprikasaus
Voor dit lekkere en makkelijke gerechtje bakte ik eerst de zalmmoten in de pan. Daarna maakte ik in dezelfde pan een heerlijk romige saus van room, knoflook, ui, gegrilde paprika en spinazie. De saus bracht ik op smaak met geraspte kaas, dus eigenlijk is dit een kaassaus met gegrilde paprika 🙂 Wat wil je nog meer?
Voor de finishing touch voegde ik nog wat olijven toe. Vind je die niet lekker? Dan kun je ze ook weglaten.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze zalmmoten in gegrilde paprikasaus
Stap 1
Verwarm een grote koekenpan of hapjespan met een klein beetje olijfolie erin op middelhoog vuur. Bak de zalmmoten vervolgens zo’n 4-5 minuten per kant totdat de moten bijna gaar zijn. Haal ze dan uit de pan en laat ze afgedekt liggen tot je ze zo weer gebruikt.Stap 2
Snipper vervolgens de uien en snijd of pers de knoflookteentjes klein. Laat de gegrilde paprika uitlekken en snijd deze daarna in reepjes.Stap 3
Veeg de pan snel schoon en verwarm er weer wat olijfolie in. Fruit vervolgens de ui en knoflook totdat de ui glazig is.Stap 4
Voeg dan de gegrilde paprika en de spinazie toe aan de pan. Wacht tot de spinazie helemaal geslonken is.Stap 5
Voeg dan de room en de geraspte kaas toe en zet het vuur zacht. Breng de saus daarna op smaak met peper en een klein beetje zout. Leg de zalmmoten weer terug in de pan, voeg de olijven toe.Stap 6
Serveer de zalmmoten met de saus. Erg lekker met aardappelpuree of gebakken aardappels.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze zalmmoten in gegrilde paprikasaus
Stap 1
Verwarm een grote koekenpan of hapjespan met een klein beetje olijfolie erin op middelhoog vuur. Bak de zalmmoten vervolgens zo’n 4-5 minuten per kant totdat de moten bijna gaar zijn. Haal ze dan uit de pan en laat ze afgedekt liggen tot je ze zo weer gebruikt.Stap 2
Snipper vervolgens de uien en snijd of pers de knoflookteentjes klein. Laat de gegrilde paprika uitlekken en snijd deze daarna in reepjes.Stap 3
Veeg de pan snel schoon en verwarm er weer wat olijfolie in. Fruit vervolgens de ui en knoflook totdat de ui glazig is.Stap 4
Voeg dan de gegrilde paprika en de spinazie toe aan de pan. Wacht tot de spinazie helemaal geslonken is.Stap 5
Voeg dan de room en de geraspte kaas toe en zet het vuur zacht. Breng de saus daarna op smaak met peper en een klein beetje zout. Leg de zalmmoten weer terug in de pan, voeg de olijven toe.Stap 6
Serveer de zalmmoten met de saus. Erg lekker met aardappelpuree of gebakken aardappels.Ben je opzoek naar recept inspiratie?
Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in3 reacties
Brenda
Ik ga hem vanavond maken,en serveer het met tagliatelle heerlijk bij die roomsaus
Mirjam
Wat een heerlijk gerecht, Jorie. Wij hebben ervan gesmuld!
Suzanne
Wat ziet het er heerlijk uit! Dit moet ik zeker zelf eens proberen.