Aspergequiche met zalm

Als we de komende weken iets op tafel moeten zetten, dan zijn het wel witte asperges. Het witte goud. We eten ze vaak met ei en ham of zalm. Deze keer maakte ik een variant op het gerecht van asperges met zalm, een lekkere aspergequiche met zalm.

Aspergequiche met zalm

Seizoensgroenten

Veel sectoren worden door het coronavirus getroffen, zo ook de harde werkers in de groente-en fruitsector. Als er iets onze aandacht verdiend zijn het wel de telers, plukkers, verpakkers, chauffeurs en vakkenvullers. Om ons te voorzien van gezonde producten (die we nu juist zo hard nodig hebben) moet hun werk doorgaan. Al weken doen zij hard hun best de winkels te bevoorraden.

Een weekmenu volop lekkere, gezonde recepten

Om iedereen een handje te helpen om gezond te blijven eten, juist in deze tijd, heb ik de handen ineengeslagen met GroentenFruit Huis. Samen met 3 andere bloggers ontwikkel ik de komende vier weken kleurrijke weekmenu’s met gezonde recepten volop seizoensgroenten. Op deze manier kan je gemakkelijk in één keer al je boodschappen (online) doen. Zo hoef je net wat minder naar de supermarkt! Ook laten we zien wat je met de restjes kan doen.

De aspergequiche met zalm is onderdeel van het eerste weekmenu op Veggipedia. Ben je benieuwd naar de andere recepten? Hier bekijk je het complete menu.

Aspergequiche met zalm

Quiche van asperges met zalm

Voor de aspergequiche heb ik een bodem van boterhammen gemaakt. De korst van brood wordt aan de zijkanten van de quiche mooi krokant en de bodem blijft juist iets zachter. Een heerlijke combinatie met de romige eivulling, asperges, paprika en zalm.

Houd je niet van zalm? Vervang dit dan door hamreepjes, of laat het achterwege voor een vegetarische variant van de quiche.

Tip: heb je een restje van de quiche over? Naast avondmaaltijd is dit ook een heerlijke lunch voor de volgende dag.

Aspergequiche met zalm

Aspergequiche met zalm

25 minuten
+ 40 minuten
4 personen

Ingrediënten

 • 500 gram witte asperges
 • 6 volkoren boterhammen
 • 6 eieren
 • 2 eetlepels halfvolle melk
 • 120 gram zalm-moot in blokjes
 • 1 rode paprika in blokjes
 • 4 stengels lente-ui plus extra ter garnering, in ringetjes
 • 100 gram geraspte 30+ kaas
 • olijfolie om in te vetten
 • peper
Extra benodigdheden:
 • Quichevorm met een diameter 27 cm, of springvorm met diameter van 22-24 cm

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in.
 • Verwijder de houterige onderkant van de asperges en schil de asperges met een dunschiller. Halveer de asperges en kook de asperges 10 minuten in ruim water. Schep uit het water en laat goed uitlekken.
 • Bekleed de quichevorm met de boterhammen. Verwijder de korsten zodat het brood de bodem goed aangesloten bedekt.
 • Roer in een grote kom de eieren los en meng dit met de melk. Breng op smaak met peper. Doe hierna de blokjes zalm, blokjes paprika, ringetjes lente-ui en de helft van de kaas bij de vulling en roer dit goed door elkaar.
 • Giet de vulling in de vorm. Verdeel de voorgekookte asperges over de vulling. Druk sommige stukjes er een beetje in, laat andere stukken er meer op liggen zodat ze zichtbaar zijn. Bestrooi met de overige geraspte kaas.
 • Bak de quiche 30 tot 40 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het brood mooi krokant is.
 • Garneer de aspergequiche voor het serveren eventueel met ringetjes lente-ui.

Tip:

Heb je een restje van de quiche over? Naast avondmaaltijd is dit ook een heerlijke lunch voor de volgende dag.
Aspergequiche met zalm
Pin dit recept
Afdrukken

Dit artikel schreef ik in samenwerking met het GroentenFruit Huis en NAGF, lees mijn disclaimer.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk