Romige pasta met broccoli en kip

Als er een type gerecht is dat altijd goed zit, dan is het wel een snelle pasta. Het is één van de weinige gerechten die onze kinderen altijd goed eten, ze smullen er iedere keer weer van. Ze vinden het (bijna) nog lekkerder dan de welbekende p-gerechten. Deze romige pasta met broccoli en kip is daarop geen uitzondering.

Romige pasta met broccoli en kip
Romige pasta met broccoli en kip

Het nadeel aan pastagerechten met saus vind ik dat de groente niet altijd goed vertegenwoordigd is, daarbij zijn de witte sauzen vaak ook minder gezond. Bij dit pastagerecht is dat wel anders. Broccoli en paprikablokjes zorgen niet alleen voor kleur. Ook voor de bite en vitamientjes.

Door ricotta met het groentemengsel mee te verwarmen ontstaat een romige saus die niet vet is. Verse basilicum, Grana Padano 32+ kaas en pijnbompitjes zorgen voor de finishing touch.

Tip: Je kunt dit pastarecept zowel koud als warm eten. Restjes doen het daarom ook goed als lunch.

De romige pasta met broccoli en kip is onderdeel van het vierde weekmenu dat we in samenwerking met het GroentenFruit Huis ontwikkelde voor Veggipedia. Een kleurrijk weekmenu met gezonde recepten boordevol seizoensgroenten. Deze week vind je onder andere andijvie, witlof, bloemkool en zoete aardappel terug in het menu. Klik hier om het gevarieerde weekmenu te bekijken.

Romige pasta met broccoli en kip

Romige pasta met broccoli en kip

+ 25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram volkoren penne
  • 1 kilo broccoli in roosjes
  • 300 gram kipfilet in blokjes
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 100 gram ricotta
  • 1 gele paprika in blokjes
  • 7 gram verse basilicum fijngesneden
  • 4 eetlepels Grana Padano 32+ kaas ter garnering
  • 4 eetlepels pijnboompitjes ter garnering
  • olijfolie om in te bakken
  • peper

Bereiding

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook in een andere pan de broccoliroosjes beetgaar.
  • Verwarm een klein beetje olie in een grote pan bak hier de kip in rondom in aan. Doe hierna de ui en knoflook erbij en bak dit kort mee. Doe vervolgens de paprika blokjes en ricotta erbij en verwarm dit mee. Breng op smaak met peper en roer dit regelmatig even door. Roer hierna de gekookte pasta en broccoli door de saus.
  • Garneer de pasta op het bord met verse basilicum, Grana Padano en pijnboompitjes.
Romige pasta met broccoli en kip
Pin dit recept
Afdrukken

Romige pasta met broccoli en kip

Dit artikel schreef ik in samenwerking met GroentenFruit Huis en NAGF, lees mijn disclaimer.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk