Opperdoezer ronde met citroenboter

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inOpperdoezer ronde met citroenboter
Bewaren
Vandaag deel ik een lekker recept met een streekproduct. Opperdoezer Ronde met citroenboter. Wat mij betreft de lekkerste gekookte aardappelen, met het klassieke botersausje.
Opperdoezer Ronde met citroenboter
Opperdoezer Ronde is het bekende aardappeltje uit Opperdoes. Deze aardappel wordt alleen hier geteeld en (met de hand) gerooid. Al 150 jaar is dit ras niet gemuteerd, wat de aardappel een echt Oer-Hollands product maakt dat nog smaakt zoals vroeger.
Het schilletje van de Opperdoezer Ronde is heel dun. Daarom wordt deze aardappel niet geschild, maar geschrapt. Je schraapt het velletje er vanaf. Maar dat hoeft niet, goed wassen en met schil bereiden is wat mij betreft nog zelfs nog lekkerder.
Op de klassieke manier eet je gekookte Opperdoezer Ronde met een botersausje. Voor deze variant voeg ik ook een beetje citroensap toe, om het lekker fris te maken.
–> Ga je liever voor een ander gerecht met deze aardappel? Dit receptĀ uit de oven met pompoen deelde ik eerderĀ
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze opperdoezer ronde met citroenboter
Stap 1
Schrap de aardappelen of boen ze schoon onder de kraan. Snijd de aardappelen in grove stukken en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar.Stap 2
Giet de aardappelen af en doe de roomboter in blokjes in de pan. Doe de deksel op de pan en laat het even staan zodat de boter smelt.Stap 3
Doe hierna de peterselie, peper en grof zeezout erbij. Voeg tot slot de citroensap toe en roer alles even door.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze opperdoezer ronde met citroenboter
Stap 1
Schrap de aardappelen of boen ze schoon onder de kraan. Snijd de aardappelen in grove stukken en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar.Stap 2
Giet de aardappelen af en doe de roomboter in blokjes in de pan. Doe de deksel op de pan en laat het even staan zodat de boter smelt.Stap 3
Doe hierna de peterselie, peper en grof zeezout erbij. Voeg tot slot de citroensap toe en roer alles even door.Ben je opzoek naar recept inspiratie?
Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in