Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

10x Herfstsalade recepten

Eigenlijk wilde ik in dit artikel 5 herfstsalades bij jullie onder de aandacht brengen. Omdat je in de herfst (en winter) ook heel goed salade kunt eten. Echter heb ik veel meer lekkere salade-recepten voor de herfst op Brenda Kookt gevonden. Vandaar dat ik er niet 5, maar 10x herfstsalade recepten met je deel!

10x Herfstsalade recepten

In de herfst en winter heeft niet iedereen trek in koude salades. Maar sommige salades kun je ook heel goed lauwwarm, of op kamertemperatuur eten. Het hoeft niet altijd ijskoud te zijn. En wat dacht je van een salade met gegrilde groenten? Dat is zo lekker!

Ik heb 10 toprecepten voor je op een rijtje gezet. Hiermee komen we de winter wel door toch? (naast stoofschotels, soepen en ovenschotels)

Aardappelsalade met makreel, bloemkool en broccoli

Aardappelsalade met makreel en broccoli

Een lekkere maaltijdsalade die het hele jaar rond kan. Met aardappel, broccoli en makreel.
Ook lekker om de salade lauwwarm te eten. Klik hier om direct het recept te bekijken.

Biefstuksalade met pesto
Biefstuksalade met pesto en gegrilde groenten

De combinatie warm met koud, daar houdt niet iedereen van. Maar deze salade is zo lekker! Gebakken biefstuk met gegrilde groenten en sla. Ga je toch liever voor helemaal warm? Dan laat je de koude sla toch lekker weg?

bietensalade met geitenkaas

Bietensalade met geitenkaas

Een van mijn persoonlijke favorieten tijdens de koudere maanden is deze salade van rode biet. Met geitenkaas, appel en augurk.

Klik hier om het recept te bekijken.

Boerenkoolsalade met rode biet en pompoen

Boerenkoolsalade met biet en pompoen

Dit recept was een verrassing, zo lekker! Het bevat geen slasoort als basis van de salade, maar boerenkool. En dat is dus verrassend lekker. Zeker in combinatie met geroosterde rode biet en pompoen.

Couscous tandoori salade

Couscous tandoori salade

Weer zo’n recept dat het hele jaar door lekker is, dus ook in de herfst. Deze couscoussalade met kip bevat lekkere tandoori kruiden. Hiermee zet je weer eens wat anders op tafel. Deze salade bevat ook lekker veel groenten, en kun je zowel warm als koud eten.

gegrilde paprikasalade

Gegrilde paprikasalade met krokante pitapuntjes

Een salade met body. Zonder sla, maar met gegrilde paprika. Extra lekker door de geroosterde pitapuntjes. De gegrilde paprikasalade met krokante pitapuntjes is een hele lekkere herfstsalade, je bekijk het recept hier.

Linzensalade met zoete aardappel

Linzensalde met zoete aardappel

Perfect voor de herfst en winter: deze linzensalade met zoete aardappel. Herfstige smaken in een lauwwarme salade. Een lekkere herfstsalade die mulfifunctioneel is. Een ideale makkelijke maaltijd, maar ook lekker als lunch. De salade kun je zowel lauwwarm als koud eten. Dus ook fijn om een restje mee te nemen naar het werk.

Rijstsalade met komkommer en kikkererwten

Rijstsalade met komkommer en kikkererwten

De rijstsalade heeft door de kerrie extra veel smaak, maar is daarentegen ook lekker fris door de komkommer. Kikkererwten en rozijnen maken deze frisse salade echt af. Zeker geschikt als lunch of bijvoorbeeld als bijgerecht bij de avondmaaltijd. Klik hier om het recept van de rijstsalade te bekijken.

Salade van gegrilde groenten met kikkererwten

Gegrilde groenten met spinazie en dadel/vrijgensiroop

Een salade met een basis van verse spinazie. Dit past heel goed bij de gegrilde groenten, knapperige kikkererwten met komijnzaad en een siroop van dadels en vijgen. Dit kun je ook vervangen door een balsamicoazijn. Klik hier om het recept te bekijken.

Salade van zoete aardappel

Salade van zoete aardappel

En ik sluit dit lekkere lijstje met herfstsalade recepten af met een toppertje van zoete aardappel als basis. Lekker met rucola, avocado, tomaatjes en pjinboompitjes. Yum!

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *