Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

De 10 lekkerste pompoenrecepten

Aan Halloween recepten doe ik niet dit jaar, verwacht van mij dus geen nieuwe halloweenrecepten. Maar Halloween is voor mij wel de tijd om aan de slag te gaan met pompoen. Om ermee te knutselen, of om de keuken in te duiken. In dit artikel zet ik daarom de lekkerste recepten met pompoen voor je bij elkaar. Deze pompoenrecepten zijn zeer gevarieerd, zodat je bij iedere gelegenheid pompoen op tafel kunt zetten ;)

P.s. vind je het leuk om wel iets aan Halloween te doen en bijvoorbeeld samen met de kids iets lekkers te maken in Halloweenstijl?Check dan even dit recept voor mummykoekjes en dit recept om lekkere halloweenstyle breekchocolade te maken.

Pompoenrecepten

Pompoenrecepten

Pompoen is een ontzettend veelzijdige groente. Je kunt het verwerken in voorgerechten, hoofdgerechten, soepen, taarten, toetjes en koffie. En zelfs in dips en spreads. Er staan inmiddels al heel veel pompoenrecepten op Brenda Kookt. Het was lastig om te kiezen, daarom neem ik per

Vind je het lastig om een pompoen te schillen? In dit artikel laat ik je zien hoe je dit het beste kunt doen.

10x de lekkerste recepten met pompoen

Pompoensoep met sinaasappel en appel

Pompoensoep

Laat ik aftrappen met dat wat ik het meest eet met pompoen: Pompoensoep. Geroosterde pompoensoep waarbij je de pompoen eerst in de oven roostert vind ik het aller lekkerste (zie dit recept), maar deze soep met sinaasappel en appel is ook erg lekker. Door de sinaasappel en appel is het wat frisser. En als je toch bezig bent, maak er dan meteen lekkere crostini hapjes met pompoen en pistache bij.

Bladerdeegtaartje met pompoen

Bladerdeegtaartje met pompoen en geitenkaas

29 oktober 2012 was dit het eerste recept met pompoen dat ik op mijn website plaatste. Een lekker bladerdeegtaartje met pompoen geitenkaas en rozemarijn. En extra leuk: ik maak dit recept nog steeds zeker eens per jaar. Het is lekker als hapje of maaltijd met een salade of andere hapjes erbij.

Boerenkoolstamppot met pompoen en kipworstje

Boerenkoolstamppot met pompoen 

Een lekkere boerenkoolstamppot die anders is dan anders. Zonder aardappelen, met pompoen. En de rookworst vervang ik door kipworstjes. Lekker!
Klik hier voor het recept.

P.s. ga je liever voor een stamppot met pompoen en aardappelen? Check dan dit recept van pompoenstamppot met appel en worst. En aardappelen dus ;)

Pompoenlasagne met courgette en ricotta

Pompoenlasagne met courgette en ricotta

Een lasagne met pompoen werkt ook heel goed. In dit geval gebruik ik zelfs pompoenlasagnebladen waarbij je geen pasta gebruikt maar dungesneden pompoen. Een lekker alternatief voor de normale lasagne. Ik maak hem in dit geval met courgette en ricotta, tijm en geitenkaas. Hier bekijk je het recept.

Pompoenpuree recept

Pompoenpuree met tijm en ui

Wist je dat het ook heel erg lekker is om pompoenpuree te maken? Mijn favoriet is deze met tijm en ui. Deze puree is licht-zoet en past goed bij een stuk vlees, zoals ik deze rundersukade.

Hartige taart met pompoen en feta

Een hartige taart met veel groenten. Namelijk niet alleen pompoen, maar ook spinazie. Lekker met feta en tijm.
Klik hier voor het recept.

gevulde pompoen

Gevulde pompoen

Ben je opzoek naar een feestelijk gerecht met pompoen? Dan ga je voor deze showstopper. Deze pompoen is gevuld met herfstige smaken: champignons, salie en spinazie. Ook hebben we  cranberries toegevoegd, wat natuurlijk ook perfect past bij Kerstmis. In dit gerecht geven ze een lekkere frisse noot aan alle herfstsmaken.

 

Pompoencake

Pompoencake 

Pompoen kun je heel goed verwerken in zoete gerechten. Zo voegde ik het toe aan deze pompoencake. Het is een soort worteltaart, maar dan met pompoen. Extra lekker met pumpkinspice kruiden (of speculaaskruiden) en een romige topping. Ga je aan de bak? Hier bekijk je het recept.

Pompoenhummus

En misschien is dit wel mijn all-time favorite: pompoenhummus. Zo lekker als je het zelf maakt. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een restje geroosterde pompoen die je in een soep of salade hebt gebruikt. Heelrijk op een toastje of boterham met kipfilet. Maar ook bij falafel.

Pumpkin-spicekoeken

Pumpkinspice koeken

En ik sluit af met een lekker koekje, namelijk pumpkinspice koeken. Dit is natuurlijk de tijd van warme chocolademelk, stoofpotten en stamppotten. Het is de tijd van volle, kruidige en aardse smaken. En de tijd van pumpkin-spicelatte’s bij Starbucks! Hier zijn deze lekkere koeken op geïnspireerd. Klik hier voor het recept van deze lekkere koekjes en ben je een koffiefan? Klik hier om zelf pumpkin-spicelatte te maken.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *