Ga naar de inhoud

De 10 lekkerste pompoenrecepten

Aan Halloween recepten doe ik niet dit jaar, verwacht van mij dus geen nieuwe halloweenrecepten. Maar Halloween is voor mij wel de tijd om aan de slag te gaan met pompoen. Om ermee te knutselen, of om de keuken in te duiken. In dit artikel zet ik daarom de lekkerste pomponrecepten voor je bij elkaar. Deze pompoenrecepten zijn zeer gevarieerd, zodat je bij iedere gelegenheid een recept met pompoen op tafel kunt zetten 😉

P.s. vind je het leuk om wel iets aan Halloween te doen en bijvoorbeeld samen met de kids iets lekkers te maken in Halloweenstijl?Check dan even dit recept voor mummykoekjes en dit recept om lekkere halloweenstyle breekchocolade te maken.

Pompoenrecepten

Pompoenrecepten

Pompoen is een ontzettend veelzijdige groente. Je kunt recept met pompoen verwerken in eigenlijk ieder type gerecht dat je maar wilt. Zoals voorgerechten, hoofdgerechten, soepen, taarten, toetjes en zelfs wat lekkers (zoets) voor bij de koffie. Maar ook kun je pompoen kwijt in dips en spreads, pompoenhummus is bijvoorbeeld mijn favoriete hummus.

Er staan inmiddels al heel veel pompoenrecepten op Brenda Kookt. Het was lastig om te kiezen, daarom tip ik je per type pompoengerecht soms meerdere pompoenrecepten. Zo kan ik lastig kiezen tussen verschillende pompoensoepen en stamppot met pompoen.

Tip: Vind je het lastig om een pompoen te schillen? In dit artikel laat ik je zien hoe je dit het beste kunt doen.

10x de lekkerste pompoenrecepten

Pompoensoep met sinaasappel en appel

Pompoensoep

Laat ik aftrappen met het pompoengerecht dat ik het meest eet: Pompoensoep. Geroosterde pompoensoep waarbij je de pompoen eerst in de oven roostert vind ik het aller lekkerste (zie dit recept), maar deze soep met sinaasappel en appel is ook erg lekker. Door de sinaasappel en appel is het wat frisser. En als je toch bezig bent, maak er dan meteen lekkere crostini hapjes met pompoen en pistache bij.

Bladerdeegtaartje met pompoen

Bladerdeegtaartje met pompoen en geitenkaas

29 oktober 2012 was dit het eerste pompoenrecept dat ik op mijn website plaatste. Een lekker bladerdeegtaartje met pompoen geitenkaas en rozemarijn. En extra leuk: ik maak dit pompoenrecept nog steeds zeker eens per jaar. Het is lekker als hapje of maaltijd met een salade of andere hapjes erbij.

Boerenkoolstamppot met pompoen en kipworstje

Boerenkoolstamppot met pompoen 

Een lekkere boerenkoolstamppot die anders is dan anders. Zonder aardappelen, met pompoen. En de rookworst vervang ik door kipworstjes. Lekker!
Klik hier voor het recept.

P.s. ga je liever voor een stamppot met pompoen en aardappelen? Check dan dit recept van pompoenstamppot met appel en worst. En aardappelen dus 😉

Pompoenlasagne met courgette en ricotta

Pompoenlasagne met courgette en ricotta

Een lasagne met pompoen werkt ook heel goed. In dit geval gebruik ik zelfs pompoenlasagnebladen waarbij je geen pasta gebruikt maar dungesneden pompoen. Dit pompongerecht is een lekker alternatief voor de normale lasagne. Ik maak hem in dit geval met courgette en ricotta, tijm en geitenkaas. Hier bekijk je het pompoenrecept.

Pompoenpuree recept

Pompoenpuree met tijm en ui

Wist je dat het ook heel erg lekker is om pompoenpuree te maken? Mijn favoriet is deze met tijm en ui. Deze puree is licht-zoet en past goed bij een stuk vlees, zoals bij deze rundersukade.

Hartige taart met pompoen en feta

Een hartige taart met veel groenten, daar ben ik gek op! Dit pompoengerecht bevat niet alleen pompoen, maar ook spinazie. Lekker met smaakmakers feta en tijm.Klik hier voor het recept zodat je ook met deze heerlijke pompoenquiche aan de slag kunt.

gevulde pompoen

Gevulde pompoen

Ben je opzoek naar een feestelijk gerecht met pompoen? Dan ga je voor deze showstopper. Deze pompoen is gevuld met herfstige smaken: champignons, salie en spinazie. Ook hebben we cranberries toegevoegd, wat natuurlijk ook perfect past bij Kerstmis. In dit gerecht geven ze een lekkere frisse noot aan alle herfstsmaken.

Pompoencake

Pompoencake 

Pompoen kun je heel goed verwerken in zoete gerechten. Zo voegde ik het toe aan deze pompoencake. Dit recept met pompoen is een soort worteltaart, maar dan dus met pompoen. Extra lekker met pumpkinspice kruiden (of speculaaskruiden) en een romige topping. Ga je aan de bak? Hier bekijk je het zoete pompoenrecept.

Pompoenhummus

En misschien is dit wel mijn all-time favorite: pompoenhummus. Zo lekker als je het zelf maakt. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een restje geroosterde pompoen die je in een soep of salade hebt gebruikt. Heelrijk op een toastje of boterham met kipfilet. Maar ook bij falafel.

Pumpkin-spicekoeken

Pumpkinspice koeken

En ik sluit af met een lekker koekje, namelijk pumpkinspice koeken. Dit is natuurlijk de tijd van warme chocolademelk, stoofpotten en stamppotten. Het is de tijd van volle, kruidige en aardse smaken. En de tijd van pumpkin-spicelatte’s bij Starbucks! Hier zijn deze lekkere koeken op geïnspireerd.

Klik hier voor het recept van deze lekkere koekjes en ben je een koffiefan? Klik hier om zelf pumpkin-spicelatte te maken. Koffie waarbij we ook pompoen verwerken.

 

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op