Ga naar de inhoud

Rundersukade met pompoenpuree – Kerstrecept

Dit is hem, het (ideale en perfecte) kerstrecept dat jullie dit jaar allemaal moeten maken. Rundersukade met pompoenpuree en aardappeltjes. Een gevalletje kleine moeite met groots resultaat, dit is een mega makkelijk kerstrecept, die super lekker is. De afgelopen maand hebben we bij ons thuis twee keer een etentje georganiseerd,...
20 minuten Voorbereidingstijd
4 uur Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de groenten in grove stukken.
2
Stap 2
Verwarm de oven op 110 ºC. Bestrooi het vlees met zout en peper en braad dit rondom even aan in een koekenpan met boter. Besmeer het vlees hierna met de mosterd.
3
Stap 3
Leg het vlees in een stoofpan of diepe ovenschaal (het liefst een waarvan je een deksel hebt). Verdeel de groenten eromheen en voeg de bouillon, rode wijn, laurier en tijm toe. Zorg er voor dat de sukade helemaal onder staat, is het niet het geval? Voeg dan extra rode wijn toe, of neem een kleinere pan.
4
Stap 4
Laat dit minimaal vier uur lang met de deksel op de pan of ovenschaal garen in de oven op 110 ºC.
5
Stap 5
Haal het vlees hierna voorzichtig uit de pan en plaats het even in een andere schaal. Zeef de groenten uit de jus. Breng de jus in een grote pan aan de kook, laat dit de helft inkoken. Voeg hierna een paar klontjes koude boter toe en breng op smaak met zout en peper.
6
Stap 6
Eventueel kun je de sukade nog even opwarmen in de oven, 15 minuten op 100 ºC. Snijd de sukade in plakken (dit gaat niet altijd even netjes omdat het vlees uit elkaar kan vallen) en verdeel dit over de borden. Serveer de jus er bij.

Tip: als je geen deksel voor op de ovenschaal hebt kun je de schaal ook bedekken met aluminiumfolie.

Rundersukade met pompoenpuree – Kerstrecept

Dit is hem, het (ideale en perfecte) kerstrecept dat jullie dit jaar allemaal moeten maken. Rundersukade met pompoenpuree en aardappeltjes. Een gevalletje kleine moeite met groots resultaat, dit is een mega makkelijk kerstrecept, die super lekker is.

De afgelopen maand hebben we bij ons thuis twee keer een etentje georganiseerd, en twee keer stond deze rundersukade op het menu. Ik ben niet iemand die twee avondjes exact hetzelfde op tafel zet, maar dit was zo lekker dat ik het nog een keer moest maken. En ik moet eerlijk zeggen: de kans bestaat dat dit ook mijn kerstrecept wordt en het zelfs een derde keer op het menu komt.

Rundersukade met een hele lekkere jus

Dit is het ideale kerstrecept omdat je het goed kunt voorbereiden. Daarbij is het een redelijk simpel recept. Nadat je het vlees in de oven hebt gezet heb je er urenlang geen omkijken meer naar. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is het inkoken van de jus.

Wat je nodig hebt voor dit kerstrecept is tijd. Tijd om de rundersukade langzaam in de oven te laten garen. Als je wilt kun je het de dag van te voren al klaarmaken, en de dag van het diner kun je het al opwarmen. Zelf vond ik het gerecht zelfs lekkerder toen ik het een dag van te voren had gemaakt, toen had het nog meer smaak.

En laat ik het nog hebben over de jus, die is geweldig. Ik heb nog nooit eerder zo’n super lekkere jus gemaakt. Het heeft zoveel smaak, echt top! Een jus als deze, daar word ik intens gelukkig van. En de rundersukade zelf is natuurlijk ook geweldig. Dit is zo’n gerecht waarbij je gasten het bord aflikken. Staat niet netjes natuurlijk maar dan weet je wel dat het een geslaagd dier was 😉

Ik serveer de rundersukade met pompoenpuree, gebakken aardappeltjes en gebakken champignons met spekjes. Ben je opzoek naar een ander kerstrecept? Neem een kijkje op deze pagina, hier staan alle kerstrecepten bij elkaar.

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op