Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Pannenkoekjes met karamel appeltjes

Ontbijten is een feestje, zeker met fluffy pannenkoekjes. Deze pannenkoekjes met karamel appeltjes zijn een ware traktatie. En super simpel om te maken, lees dus snel verder!

Enige tijd geleden ontdekte ik dat als je appels met basterdsuiker en boter in een pannetje bakt, je heerlijke appelkaramel krijgt die echt goddelijk smaakt op pannenkoeken. Tijd dus om deze heerlijke combinatie met jullie te delen! En ik deel er dus ook meteen mijn favoriete recept voor pannenkoeken bij, want deze fluffy pannenkoekjes wil je echt niet missen! Het totaalplaatjes zijn overheerlijke pannenkoekjes met karamel appeltjes

Pannenkoekjes met karamel appeltjes

Pannenkoekjes met karamel appeltjes

Op zondagochtenden maak ik graag een iets uitgebreider ontbijt. Dat zijn vaak pannenkoekjes, omdat ik dat echt een zondags ontbijtje vind. Ik wil dan het liefst fluffy, licht zoete pannenkoeken, dat zijn nu eenmaal mijn favoriete pannenkoeken. Deze pannenkoekjes maak ik dus vaak, want het opgeklopte eiwit zorgt voor heerlijk zachte pannenkoekjes. Zo lekker!

In dit geval serveer als karamel appeltjes als topping bij de pannenkoekjes. Een snelle karamelsaus met gebakken appeltjes. Gemaakt van appels met suiker en kaneel. De pannenkoekjes zijn met deze topping een lekker warm ontbijt, een traktatie!

Heb je geen zin in appel, of heb je ze niet in huis? Deze karamel kun je ook heel makkelijk maken met peren of bijvoorbeeld steenfruit. Maak vooral je eigen combinatie en probeer en proef vooral wat jou lekker lijkt!

Ga je liever voor andere pannenkoekjes? Check dan deze fluffy pannenkoekjes met gebakken banaan en yoghurt. Of check in dit overzicht nog meer pannenkoekrecepten.

 

Pannenkoekjes met karamel appeltjes

Pannenkoekjes met karamel appeltjes

+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 150 gram bloem
  • Snufje zout
  • 210 ml melk
  • 50 gram boter
  • 2 appels
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • olie of boter om in te bakken
  • agavesirooop om te serveren

Bereiding

  • Scheid de eieren: houd de 3 eidooiers apart.
  • Mix de eiwitten op hoge snelheid in de mixer totdat ze stijf zijn. Laat even staan.
  • Mix in een andere kom het bakpoeder met de bloem en het snufje zout. Voeg de melk en de eidooiers toe.
  • ‘Vouw’ de eiwitten met een spatel heel voorzichtig door het beslag, je wil dat de eiwitten zo luchtig mogelijk blijven.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat olie toe. Schep steeds met een grote opscheplepel een hoopje beslag in de pan. Wacht totdat je bubbels ziet aan de bovenkant en draai dan het pannenkoekje om. Doe dit tot het beslag op is.
  • Snijd de appels in blokjes (schillen hoeft niet, mag wel). Verwarm in een andere koekenpan op middelhoog vuur de 50 gram boter samen met de appelstukjes, de bruine suiker en kaneel. Bak dit net zo lang tot de appels zacht en gaar zijn en de suiker gesmolten is en je een soort karamel overhoudt.
  • Serveer de pannenkoekjes met de karamel appeltjes en overgiet ze met lekker wat agavesiroop.

Pannenkoekjes met karamel appeltjes
Ontbijt
Lunch

Pannenkoekjes met karamel appeltjes

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept