Ga naar de inhoud

Pannenkoekjes met karamel appeltjes

Een heelijk ontbijtje, pannenkoekjes met karamel appeltjes. Wat een feest om zo de dag te mogen beginnen!

20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Pannenkoekjes met karamel appeltjes

Ontbijten is een feestje, zeker met fluffy pannenkoekjes. Deze pannenkoekjes met karamel appeltjes zijn een ware traktatie. En super simpel om te maken, lees dus snel verder!

Enige tijd geleden ontdekte ik dat als je appels met basterdsuiker en boter in een pannetje bakt, je heerlijke appelkaramel krijgt die echt goddelijk smaakt op pannenkoeken. Tijd dus om deze heerlijke combinatie met jullie te delen! En ik deel er dus ook meteen mijn favoriete recept voor pannenkoeken bij, want deze fluffy pannenkoekjes wil je echt niet missen! Het totaalplaatjes zijn overheerlijke pannenkoekjes met karamel appeltjes

Pannenkoekjes met karamel appeltjes

Pannenkoekjes met karamel appeltjes

Op zondagochtenden maak ik graag een iets uitgebreider ontbijt. Dat zijn vaak pannenkoekjes, omdat ik dat echt een zondags ontbijtje vind. Ik wil dan het liefst fluffy, licht zoete pannenkoeken, dat zijn nu eenmaal mijn favoriete pannenkoeken. Deze pannenkoekjes maak ik dus vaak, want het opgeklopte eiwit zorgt voor heerlijk zachte pannenkoekjes. Zo lekker!

In dit geval serveer als karamel appeltjes als topping bij de pannenkoekjes. Een snelle karamelsaus met gebakken appeltjes. Gemaakt van appels met suiker en kaneel. De pannenkoekjes zijn met deze topping een lekker warm ontbijt, een traktatie!

Heb je geen zin in appel, of heb je ze niet in huis? Deze karamel kun je ook heel makkelijk maken met peren of bijvoorbeeld steenfruit. Maak vooral je eigen combinatie en probeer en proef vooral wat jou lekker lijkt!

Ga je liever voor andere pannenkoekjes? Check dan deze fluffy pannenkoekjes met gebakken banaan en yoghurt. Of check in dit overzicht nog meer pannenkoekrecepten.

 

Pannenkoekjes met karamel appeltjes

Pannenkoekjes met karamel appeltjes

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pannenkoekjes met karamel appeltjes

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Scheid de eieren: houd de 3 eidooiers apart.
2
Stap 2
Mix de eiwitten op hoge snelheid in de mixer totdat ze stijf zijn. Laat even staan.
3
Stap 3
Mix in een andere kom het bakpoeder met de bloem en het snufje zout. Voeg de melk en de eidooiers toe.
4
Stap 4
‘Vouw’ de eiwitten met een spatel heel voorzichtig door het beslag, je wil dat de eiwitten zo luchtig mogelijk blijven.
5
Stap 5
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat olie toe. Schep steeds met een grote opscheplepel een hoopje beslag in de pan. Wacht totdat je bubbels ziet aan de bovenkant en draai dan het pannenkoekje om. Doe dit tot het beslag op is.
6
Stap 6
Snijd de appels in blokjes (schillen hoeft niet, mag wel). Verwarm in een andere koekenpan op middelhoog vuur de 50 gram boter samen met de appelstukjes, de bruine suiker en kaneel. Bak dit net zo lang tot de appels zacht en gaar zijn en de suiker gesmolten is en je een soort karamel overhoudt.
7
Stap 7
Serveer de pannenkoekjes met de karamel appeltjes en overgiet ze met lekker wat agavesiroop.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op