Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Koffiecake met kruidnoten – Sinterklaascake

Sinterklaas komt dit weekend weer aan in Nederland. Alles is dit jaar een beetje anders helaas. Geen grote intochten met allemaal kids langs de route. Laten we er daarom thuis een groot feest van maken dit jaar. En daar hoort natuurlijk lekkers bij! Vandaag delen we een hele lekkere sinterklaascake. Koffiecake met kruidnoten. Een remake van één van de taarten die verkrijgbaar zijn bij Starbucks.

Koffiecake van Starbucks

Misschien ken je hem wel, de bekende koffiecake van Starbucks. Deze cake bestaat uit twee lagen van cakebeslag, een vulling en een topping. Misschien heb je er wel eens geproefd. Het leek mij leuk om deze koffiecake te maken voor de site van Brenda. Maar voordat ik het recept geef, moet ik eerst een misverstand uit de wereld helpen: in koffiecake zit geen koffie. De naam koffiecake komt van het feit dat je deze cake eet tijdens het koffiedrinken. Wat er wel zit in deze cake is alleen maar lekkers en meer.

Koffiecake met kruidnoten – Sinterklaascake

Speciaal voor Sinterklaas besloot ik een speciale editie van deze koffie cake te maken. Namelijk een sinterklaascake, een versie met een topping van kruidnoten, een kruidnotencake. De rest van de cake is zoals je hem bij Starbucks vindt. Alleen de topping is anders.

De kruidnoten die ik heb toegevoegd geven de een extra krokante smaak aan deze zachte en zoete cake. Je kunt er net als ik voor kiezen om zelf kruidnoten te maken, maar je kunt ook prima gekochte kruidnoten gebruiken als topping op deze cake.

Variatietip

Wil je deze cake maken na of voorafgaand aan Sinterklaas? Kies dan bijvoorbeeld voor verkruimelde koekjes boven op de cake, zoals spritsen. Zo krijg je weer een hele nieuwe variant van deze cake. Doe vooral wat jou lekker lijkt en experimenteer er op los. Succes!

Ben je opzoek naar ander lekkers voor Sinterklaas? Op deze pagina hebben we alle Sinterklaasrecepten voor je op een rijtje gezet.

–> Eerder maakten we de citroencake van Starbucks na, de Holiday smores brownies én de aller lekkerste blueberry muffins!

Koffiecake met kruidnoten

Koffiecake met kruidnoten

20 minuten
+ 50 minuten

Ingrediënten

 • 130 gram boter kamertemperatuur
 • 150 gram suiker
 • 1 tl vanille-extract
 • 1 ei
 • 250 gram bloem
 • 2 theelepels bakpoeder
 • Snufje zout
 • 180 ml melk

Vulling

 • 70 gram boter kamertemperatuur
 • 1 eetlepel kaneel
 • 70 gram bloem
 • 100 gram donkerbruine basterdsuiker

Topping

 • 100 gram kruidnoten
Extra benodigdheden:
 • Keukenmachine
 • brownievorm van ongeveer 20x30cm

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Mix de boter en de suiker tot een geheel. Voeg dan het vanille-extract en het ei toe en mix goed door.
 • Meng de bloem, het bakpoeder en het snufje zout samen in een andere kom. Voeg dan de helft toe aan de botermix. Mix goed door en voeg dan de melk toe. Mix weer en voeg dan de andere helft van de bloem-mix toe.
 • Doe de ingrediënten voor de vulling in een aparte kom en meng met je handen of 2 vorken totdat je een soort nat zand hebt.
 • Vet de vorm in. Voeg dan de helft van de cakemix toe en verspreid deze over de vorm. Verdeel hierover de vulling en strijk deze zoveel mogelijk glad. Giet hierover de andere helft van de cakemix. Verdeel de kruidnoten over de bovenkant.
 • Bak de koffiecake met kruidnoten 45 – 50 minuten in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.

Tussendoortje
Nagerecht

Koffiecake met kruidnoten - Starbucks

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

3 Reacties

 1. Daisy 3 december 2020 om 20:28

  Hi Brenda, 180° voor een heteluchtoven of boven/onderwarmte?

  1. Simone Rollman 5 december 2020 om 15:04

   Hij staat weer in de oven 🤗

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept