Ga naar de inhoud

Koffiecake met kruidnoten – Sinterklaascake

De bekende koffiecake van Starbucks in een ander jasje. Een sinterklaasjasje, koffiecake met kruidnoten. De perfecte sinterklaascake!

20 minuten Voorbereidingstijd
50 minuten Bereidingstijd
Delen op

Koffiecake met kruidnoten – Sinterklaascake

Sinterklaas komt dit weekend weer aan in Nederland. Alles is dit jaar een beetje anders helaas. Geen grote intochten met allemaal kids langs de route. Laten we er daarom thuis een groot feest van maken dit jaar. En daar hoort natuurlijk lekkers bij! Vandaag delen we een hele lekkere sinterklaascake. Een koffiecake recept, maar dan met kruidnoten. Een remake van één van de taarten die verkrijgbaar zijn bij Starbucks.

Koffiecake van Starbucks

Misschien ken je hem wel, de bekende koffiecake van Starbucks. Deze cake bestaat uit twee lagen van cakebeslag, een vulling en een topping. Misschien heb je er wel eens geproefd. Het leek mij leuk om deze koffiecake te maken voor de site van Brenda.

Zit er koffie in koffiecake?

Maar voordat ik het recept geef, moet ik eerst een misverstand uit de wereld helpen: in deze koffiecake zit geen koffie. De naam koffiecake komt van het feit dat je deze cake eet tijdens het koffiedrinken. Wat er wel zit in deze cake is alleen maar lekkers en meer.

Koffiecake met kruidnoten

Koffiecake recept met kruidnoten

Speciaal voor Sinterklaas besloot ik een speciaal recept van deze koffiecake te maken. Namelijk een sinterklaascake. Deze lekkere sinterklaascake is een versie met een topping van kruidnoten, een kruidnotencake. De rest van de cake is zoals je hem bij de Starbucks vindt. Alleen de topping is anders en heel erg lekker!

Krokante kruidnoten

De kruidnoten die ik heb toegevoegd geven de een extra krokante smaak aan deze zachte en zoete cake. Je kunt er net als ik voor kiezen om zelf kruidnoten te maken, maar je kunt ook prima gekochte kruidnoten gebruiken als topping op deze cake.

Lekkere sinterklaascake

Wil je deze cake maken na of voorafgaand aan Sinterklaas? Kies dan bijvoorbeeld voor verkruimelde koekjes boven op de cake, zoals spritsen. Zo krijg je weer een hele nieuwe variant van deze cake. Doe vooral wat jou lekker lijkt en experimenteer er op los. Succes!

Koffiecake met kruidnoten - Starbucks

Ben je opzoek naar ander lekkers voor Sinterklaas? Op deze pagina hebben we alle Sinterklaasrecepten voor je op een rijtje gezet.

–> Eerder maakten we de citroencake van Starbucks na, de Holiday smores brownies én de aller lekkerste blueberry muffins!

Ingrediënten

Vulling

Topping

Extra benodigd

  • Keukenmachine
  • brownievorm van ongeveer 20x30cm
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze koffiecake met kruidnoten – sinterklaascake

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 50 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
2
Stap 2
Mix de boter en de suiker tot een geheel. Voeg dan het vanille-extract en het ei toe en mix goed door.
3
Stap 3
Meng de bloem, het bakpoeder en het snufje zout samen in een andere kom. Voeg dan de helft toe aan de botermix. Mix goed door en voeg dan de melk toe. Mix weer en voeg dan de andere helft van de bloem-mix toe.
4
Stap 4
Doe de ingrediënten voor de vulling in een aparte kom en meng met je handen of 2 vorken totdat je een soort nat zand hebt.
5
Stap 5
Vet de vorm in. Voeg dan de helft van de cakemix toe en verspreid deze over de vorm. Verdeel hierover de vulling en strijk deze zoveel mogelijk glad. Giet hierover de andere helft van de cakemix. Verdeel de kruidnoten over de bovenkant.
6
Stap 6
Bak de koffiecake met kruidnoten 45 – 50 minuten in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella

3 reacties

Daisy

Hi Brenda, 180° voor een heteluchtoven of boven/onderwarmte?

Laat een bericht achter

Simone Rollman

Hij staat weer in de oven

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op