Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Boerenkoolstamppot deluxe – met wortel en rode ui

Yes, we gaan voor een lekkere winterse Hollandse kost vandaag. Boerenkoolstamppot deluxe. Met wortel en rode ui, en de worst mag natuurlijk ook niet ontbreken.

De Hollandse pot, ik houd ervan! Ik ben opgegroeid met aardappelen (4x per week) en nog steeds vind ik het ontzettend lekker om te eten. Onze kids zijn er ook dol op, daarom eten we regelmatig AVG. Aardappelen met vlees en groenten.

Deze keer deel ik een lekkere Hollandse stamppot met een twist. Boerenkoolstamppot. Maar dan net even anders dan je waarschijnlijk gewend bent.

Boerenkoolstamppot deluxe

Boerenkoolstamppot deluxe met wortel en rode ui

In deze boerenkoolstamppot deluxe versie verwerk ik niet alleen boerenkool, maar ook wortel en rode ui. En wat mij betreft het allerlekkerste is: de boerenkool, wortel en ui koken we in runderbouillon. Dit geeft de groenten veel smaak en maakt de stamppot zo veel lekkerder.

Natuurlijk roeren we de groenten door gestampte aardappelen, samen met een beetje van de opgevangen bouillon en mosterd. Samen maakt dit een lekkere stevige Hollandse stamppot.

Wedden dat de borden snel leeg zijn?

–> Wil je meer inspiratie met boerenkool? Dan tip ik je graag deze recepten: 

Boerenkoolstamppot deluxe

Boerenkoolstamppot deluxe met wortel en rode ui

+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen geschild en grof gesneden
  • 500 gram gesneden boerenkool
  • 2 rode uien gesnipperd
  • 1 winterwortel geschrapt en in kleine blokjes
  • 1,5 theelepel fijne mosterd
  • 1 blokje runderbouillon
  • 450 gram rookworst
  • zout en peper

Bereiding

  • Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
  • Doe de boerenkool samen met de ui en wortel in een pan, doe het bouillonblokje erbij en voeg water toe. Zoveel dat de boerenkool in het water ligt. Breng aan de kook en kook dit 12 minuten. Giet het boerenkoolmengsel hierna af, maar vang het kookvocht op.
  • Verwarm de rookworst en snijd deze in plakjes.
  • Stamp de gekookte aardappelen fijn en breng op smaak met zout en peper. Roer de mosterd erdoor samen met een kopje van het opgevangen kookvocht van de boerenkool. Roer dit door elkaar en meng ook het boerenkoolmengsel dor de aardappelen. Roer tot slot de worst door de stamppot.
  • Serveer de boerenkoolstamppot eventueel met jus.

Boerenkoolstamppot deluxe
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht, Vlees

Boerenkoolstamppot deluxe

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

3 Reacties

  1. Hennie 11 januari 2021 om 15:35

    Waarom kook je de aardappelen apart?

    1. Brenda Hoff 14 januari 2021 om 06:59

      Hoi Hennie, dit is eigenlijk uit gewoonte. Je kunt de aardappelen inderdaad ook met de boerenkool meekoken.

  2. Mariëlle 11 januari 2021 om 17:36

    Heerlijk stamppot. Ik maak al jaren de boerenkoolstamppot klaar met een bouillonblokje en een uitje. Binnenkort ook eens wortel toevoegen ..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept