Ga naar de inhoud

Broccoliwafels met kaas en ei

Tijd voor een lekker ontbijt of lunchrecept op deze zondag. Deze broccoliwafels met kaas en ei zijn weer eens wat anders dan een kommetje kwark met muesli of een boterham met pindakaas. Een lekkere hartige wafel, die ook wel wordt gezien als een broodvervanger. Vooral bij het koolhydraatarm eten zijn...
10 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op

Broccoliwafels met kaas en ei

Tijd voor een lekker ontbijt of lunchrecept op deze zondag. Deze broccoliwafels met kaas en ei zijn weer eens wat anders dan een kommetje kwark met muesli of een boterham met pindakaas. Een lekkere hartige wafel, die ook wel wordt gezien als een broodvervanger.

Vooral bij het koolhydraatarm eten zijn deze wafels een hype. Maar het is bijvoorbeeld ook een leuke manier om kids extra groente te laten eten.

Broccoliwafels met kaas en ei

Deze broccoliwafel wordt eigenlijk een chaffle genoemd. Dit is vooral in de wereld van koolhydraatarm eten een hype: een wafel die je maakt van mozzarella met ei en amandelmeel. Dit vormt een vrij neutrale wafel, zonder koolhydraten, dat wordt gegeten zoals een boterham. De chaffle wordt belegd met verschillende toppings zoals bijvoorbeeld een plakje kipfilet of ei.

Broccoliwafels met kaas en ei

In dit geval ben ik gegaan voor een wafel met broccoli en kaas. De broccoli maal ik fijn, zodat er een soort broccolirijst ontstaat. Dit meng ik samen met geraspte kaas (ik gebruik in dit geval geen mozzarella) door de eieren. Ik voeg een lepeltje bloem toe voor de binding. Als je het graag koolhydraatarm wilt houden kun je dit vervangen door bijvoorbeeld amandelmeel.

Zorg ervoor dat je het wafelijzer goed verwarmt voor je begint met het bakken van de wafel. We willen namelijk een krokant korstje. Tip: wil je een extra krokant korstje: bestrooi de wafel in dat geval voor je het beslag toevoegt met een beetje geraspte kaas. Verdeel hierna het beslag erover en bestrooi dit ook weer met een beetje geraspte kaas voor  je het wafelijzer sluit. Zo krijg je een extra krokant korstje.

De broccliwafels met kaas en ei serveer ik in dit geval met een lekker fris yoghurtsausje. Je kunt deze ook weglaten en de broccoliwafels zonder iets erbij eten. De wafels vallen bij groot en klein in de smaak, onze kids smulde er ook van!

Broccoliwafels met kaas en ei

Broccoliwafels met kaas en ei

Ingrediënten

wafels

Yoghurtsausje

Extra benodigd

  • Wafelijzer
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze broccoliwafels met kaas en ei

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Verwarm het wafelijzer
2
Stap 2
Snijd de broccoli in roosjes en hak dit fijn met een keukenmachine, zo klein als rijstkorrels.
3
Stap 3
Meng in een grote kom de broccoli met bloem, bakpoeder, zout en peper, geraspte kaas. Doe hierna de eieren erbij en roer dit goed door. Doe hierna de uienpoeder en knoflookpoeder erbij en breng op smaak met zout en peper.
4
Stap 4
Vul het wafelijzer met het beslag en bak tot de wafels krokant aan de buitenkant zijn.
5
Stap 5
Maak ondertussen het yoghurtsausje klaar door de ingrediënten met elkaar te mengen in een kommetje.
6
Stap 6
Serveer de broccoliwafels met het yoghurtsausje en garneer met verse peterselie.
Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Spanakopita ovenschotel
Croissant traybake met aardbeien en room

3 reacties

Caro

Wat een lekkere wafels voor kinderen die geen groenten willen eten. Vooraf maken en later opwarmen in de broodrooster.

Laat een bericht achter

Annemarie

Zou ik deze wafels ook in een tostiapparaat kunnen maken?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Annemarie, ik heb hier geen ervaring mee. Maar ik zou zeggen, probeer het een keer. Maak je vaker wafels in het tosti-ijzer?

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op