Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

9 toprecepten van Brenda Kookt

En niet zomaar 9 toprecepten van Brenda Kookt. Maar 9 toprecepten van het eerste jaar van Brenda Kookt. 9 jaar geleden dus. Ik vind het namelijk zeer opvallend hoe veel van deze gerechten bij ons thuis nog steeds regelmatig op tafel staan.

Daarom deel ik deze 9 recepten uit de oude doos, uit 2012. Die anno 2021 ook nog steeds lekker zijn. Ik ben heel erg benieuwd wat jullie favoriete recepten van Brenda Kookt zijn. Zijn er toppers die regelmatig op tafel komen?

9 toprecepten van Brenda Kookt

Nu ik dit lijstje zo bij elkaar zie wil ik me bijna excuseren voor de fotografie. Laten we zeggen dat ik in 9 jaar op dat gebeid ook gegroeid ben ;) Een aantal recepten heb ik opnieuw gefotografeerd, die pik je ze zo uit.

Klik op de titel of foto van het gerecht om het recept te bekijken. 

Provençaalse roerbak

Een golden oldie, dat is de Provençaalse roerbak. Toen we net samenwoonden aten we zo’n beetje iedere week dit snelle gerecht. Oorspronkelijk was dit een gerecht uit een pakje, al snel konden we het ook af zonder pakje. Ik varieer met de groenten, maar de basis van krieltjes met aardappeltjes en Provençaalse kruiden blijft altijd. Klik hier voor het recept.

Bloemkool ovenschotel

Als dochter van een bloemkoolteler kan een lekkere schotel met bloemkool natuurijk niet ontbreken. Deze bloemkoolschotel met gehakt en paprika was het eerste recept met bloemkool dat ik helemaal zelf had bedacht. Wat een succes! Ik weet inmiddels dat deze schotel nog steeds veel gekookt wordt voor groepen bewoners.

Hollands stoofpotje

Een simpel stoofpotje, met een Hollandse twist. Namelijk met gehaktballetjes. Mijn vriend eet een stoofpotje nog steeds het liefst naar dit recept. Op een witte boterham.

Spitskoolschotel

Het recept van deze spitskoolschotel kwam van een collega van mijn nichtje met wie ik na het werk altijd in de trein naar huis zat. Inmiddels heb ik het recept meer eigen gemaakt en aangepast. Het lijkt een vreemde combinatie, maar deze schotel met je proberen want het is echt een topper! Wij eten deze zeker een paar keer per jaar.

Krokant bladerdeeg met een vulling van Italiaans gekruid gehakt, spitskool en appeltjes met kaneel.

De foto van dit gerecht heb ik overigens vorig jaar opnieuw gemaakt ;)

Ham/kip loempia’s

De lelijkste foodfoto van de lekkerste loempia’s ever! Deze foto moet ik ook maar eens overnieuw maken denk ik ;)

Maar nog steeds is het recept van deze ham/kip loempia’s favoriet. Als we zelf loempia’s maken dan maak ik ze het liefst op deze manier. Ze hebben voor ons zelfs de loempia’s van de Chinees verslagen! Klik hier voor het recept.

Ragout kip/champignon

Kip/champignon Ragout

Zo simpel, maar nog altij de lekkerste. Ieder jaar gaat dit recept rond de kerstperiode door het dak. En zelf eten we het ook ieder jaar wel een keer. Niet per se met kerst, een goede ragout kan altijd toch? ;)

Sperziebonenschotel

Een ideaal makkelijke maandag gerecht. Sperziebonen met hamblokjes, ui en aardappelpuree.
Ik zette dit vaak klaar zodat ik het na een werkdag zo de oven in kon schuiven. Het recept bekijk je hier.

Hartige groentetaart

In 2012 deelde ik een basisrecept om zelf een quiche of groentetaart te maken. Nog steeds gebruik ik deze basis regelmatig als ik een nieuwe variant hartige taart ga maken. Dit is ook een ideaal recept om restjes groenten in te verwerken.

Blueberry muffins van Starbucks

Blueberrymuffins

De Blueberrymuffins van Starbucks deelde ik ook al in 2012. Nog steeds zijn dit wat mij betreft de aller lekkerste muffins met blauwe bessen. Ze zijn zacht en fluffy, met een krokante topping.

Klik hier om het recept te bekijken, en om zelf aan de bak te gaan!

 

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *