Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Omeletroll met zalm

Omeletwrap, eiroll, eiwrap… maar ik noem hem omeletroll met zalm. Een lekker recept voor de paasbrunch. En als je een kleinere versie maakt is het ook erg lekker als ontbijt of lunchrecept.

Als we het hebben over de paasbrunch zijn er een paar dingen die wat mij betreft niet mogen ontbreken.  Iets met ei, de kleur geel en kleine hapjes om te delen. Ik vind het zo leuk om van alles wat te kunnen nemen, zodat je verschillende dingen kunt proeven. Daarbij is het ook fijn als je geen uren in de keuken hoeft te staan om alles voor te bereiden. Met deze omeletroll met zalm kunnen we al deze dingen afvinken ;)

Omeletroll met zalm - paasbrunch

Omeletroll met zalm

De omeletroll is eigenlijk een grotere en iets dikkere omelet die je vult met een vulling naar keuze. Daarna rol je de omelet op en snijd je het in stukjes.

De eieren breng ik in dit geval op smaak met zout, peper en bieslook. Daarbij klop ik ook wat melk door het mengsel, dit zorgt ervoor dat je omelet luchtiger wordt. Van dit mengsel bak ik een grote omelet in een koekenpan. Deze grote omelet is de bassi van de omeletroll. Het is een eiwrap die we gaan beleggen en oprollen, net als wanneer je wraps eet.

Na het bakken van de omelet laat ik hem even afkoelen. Hierna besmeer ik het met roomkaas. Dit beleg ik met gerookte zalm. Het geheim van deze omeletroll is waarschijnlijk de honing die ik eraan toevoeg. Dit is zo lekker bij de zalm. En ik maak het af met een handje verse rucola die ik over de zalm verdeeld.

Hierna rol je de gevulde omelet op, als een eiwrap. De omeletroll met zalm kun je verpakt in huishoudfolie even in de koelkast bewaren, of meteen in stukjes snijden en serveren.

Ben je opzoek naar meer inspiratie voor de paasbrunch? Op deze pagina vind je alles paasrecepten bij elkaar.

Omeletroll met zalm

Omeletroll met zalm

+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 2,5 eetlepels melk
  • 3 gram verse bieslook fijngesneden
  • 80 gram roomkaas naturel
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 eetlepel honing
  • 1 handje rucola
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Roer de eieren los in een kom en meng dit met de melk, gehakte bieslook en zout en peper.
  • Verwarm een grote koekenpan met olie en bak hier de omelet van. Draai de omelet tussentijds om. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een groot bord. Laat de omelet na het bakken even afkoelen.
  • Besmeer de omelet met roomkaas en beleg de helft van de omelet met plakjes gerookte zalm. Besprenkel dit met de honing en beleg met rucola.
  • Rol de omelet tot een grote rol. Leg ze omeletroll op een serveerschaal en snijd in stukken.

Tip:

De omeletroll kun je ook vooraf maken en bewaren in de koelkast.

Omeletroll met zalm - paasbrunch
Lunch
Lunch

Omeletroll met zalm - paasbrunch recept

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept