Ga naar de inhoud

Paasbrunch recepten

De afgelopen jaren heb ik al vele paasrecepten met jullie gedeeld op de blog. In dit artikel zet ik de 10 lekkerste Paasbrunch recepten van de afgelopen jaren voor een complete paasbrunch voor je op een rijtje.

Paasbrunch recepten voor het paasontbijt

De afgelopen jaren lijkt Pasen steeds groter gevierd te worden. Het is inmiddels vergelijkbaar met de kerstdagen. Iedereen is opzoek naar lekkere paasrecepten voor het ontbijt, de brunch of het diner. Met Kerstmis draait het bij ons om het diner, maar met de paasdagen staat de brunch centraal. De paasbrunch. Zelf vind ik dit heerlijk, ik geniet echt van een tafel met allemaal lekkere paasbrunch recepten.

Paasbrunch recepten

Qua paasbrunch recepten kun je zo veel kanten op. Brood en eieren staan vaak centraal. Maar dat kun je ook weer op heel veel manieren klaarmaken. Warm, koud, ei op brood, erin of ernaast. En daarbij is het ook lekker om zelf zoete broodjes te bakken of een lekker toetje te verzorgen.

Makkelijke paasbrunch recepten

Naast de 10 recepten die ik hieronder deel zijn de paasbrunch recepten die ik de afgelopen week met jullie heb gedeeld natuurlijk ook toppers. Makkelijk om te maken en echt heel lekker.

De kip-pesto sandwichcake is een echte showstopper, de omeletroll met zalm doet het goed op iedere paastafel en de bokkenpootjes MonChoutaart mag ook echt niet ontbreken. Mijn persoonlijke favoriet zijn de cruffins, die ga ik zeker maken dit jaar.

10x lekkere paasbrunch recepten

Niks gezelliger dan brunchen met Pasen. Daarom heb ik tien recepten voor je verzameld. Echte paasbrunch ideeën. Zoet, hartig, vegetarisch, vis en vlees. Zo lekker!

Klik op titel om het recept te bekijken 

Broodtaart met ei en spek

Broodtaart met ei en spek - paasbrunch recepten

Een ideaal recept voor (paas)brunch, high tea of buffet. Deze broodtaart met ei en spek is het ideale gerecht om samen te delen. Heel makkelijk om van tevoren klaar te maken en ook nog eens heel erg lekker.

Paasbroodjes maken

paasbroodjes voor kids

Liever een klein hapje? De kids willen natuurljk ook wat lekkers met het paasontbijt of de paasbrunch. Check deze leuke paasbroodjes voor kids! In alle vormen die met Pasen te maken hebben, om het extra feestelijk te maken.

Paashaasbroodjes

Deze paashaasbroodjes zijn de ster van de show op de paastafel. En ze zijn ook heel makkelijk te maken. Begin wel op tijd met de voorbereidingen, want het deeg moet een uurtje rijzen. Wil je liever niet-zoete broodjes? Laat dan de kaneelsuiker achterwege. Dan kun je de broodjes aan de paastafel met van alles en nog wat beleggen. Leuk!

Citroenbroodjes

Deze snelle citroenbroodjes mogen wat mij betreft ook echt niet ontbreken. Lemon rolls van croissantdeeg, een variant op de welbekende cinnamon buns. Met een vulling van citroen en citroenglazuur. Smullen, zo lekker fris!

Citroen tiramisu met lemon curd en limoncello

Recept voor een heerlijk citroen tiramisu met lemon curd en limoncello. Een simpel recept met groots resultaat. Fris, zoet, zuur alles komt samen. Eén van mijn lievelings toetjes voor Pasen.

Bladerdeeghapjes met zalm en roomkaas

Bladerdeeghapjes met zalm en roomkaas. Een top-combinatie van knapperige bladerdeeg en frisse roomkaas met citroen, dille en honing. Ook weer zo’n topper voor op tafel!

Zoete wortel pannenkoekjes

Pannenkoekjes zijn altijd een goed idee. Recept voor lekkere zoete wortel pannenkoekjes. Lekker bij de (paas)brunch, lunch of als toetje.

Paastulband

Recept voor een hele feestelijke paastulband. Kleine moeite met groots resultaat. Paastulband met advocaat-glazuur. Echt een lekker recept bij de koffie of als zoete afsluiter van je paasbrunch.

Omeletrol met zalm

Lekker bruch- of lunchrecept. Omeletroll met zalm. Als hapje voor bij de brunch, of serveer een exemplaar per persoon als compleet lunchgerecht.

Cruffin met lemon curd en clotted cream

cruffin - paasbrunch recepten

Cruffin met lemon curd en clotted cream. Een zoet lekkernij, een gebakje. Een kruising tussen een croissant en muffin. Lekker bij de paasbrunch, ontbijt of bij de koffie.

Lekkere paasbrunch recepten

Dit is een selectie van een aantal van mijn favoriete recepten voor Pasen, maar ik heb natuurlijk nog veel meer inspiratie voor je klaarstaan! Op deze pagina vind je heel veel paasrecepten, er zit vast iets voor je tussen. Paasrecepten zijn er in alle variaties. Naast de lekkere broodjes voor de brunch met Pasen, vind je genoeg inspiratie voor paastaarten, complete diners, borrelhapjes en desserts. Alles voor een lekker recept voor Pasen! Zo zet je een heerlijke feestmaaltijd op tafel.

Snelle paasbrunch recepten

Hét gezellige eetmoment met de paasdagen is toch wel de paasbrunch. Eerste of tweede paasdag na het eieren zoeken met de hele familie om tafel om lekker te brunchen. Natuurlijk kun je het zo uitgebreid of ingewikkeld maken als je wilt. Maar wist je dat je op een eenvoudige manier al paasgerechtjes op tafel kunt zetten? Het volledige overzicht met paasreepten vind je hierboven, maar ik geef je alvast een paar handige paastips: Eieren mogen natuurlijk niet ontbreken met Pasen. Je kunt een gekookt eitje serveren, maar er is nog zoveel mogelijk. 

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op