Ga naar de inhoud

Paashaasbroodjes – Paasbrood

Deze paashaasbroodjes zijn de ster van de show op de paastafel. En ze zijn ook heel makkelijk te maken. Begin wel op.
20 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

Extra benodigd

  • Keukenmachine
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Doe het warme water in de kom. Voeg vervolgens (in deze volgorde) de gist, de suiker, het zout, de olijfolie en de bloem toe. Mix in de keukenmachine tot je een mooi, niet nat geheel hebt. Blijft het deeg ook na lang mixen nog nat? Voeg dan nog een klein beetje bloem toe.
2
Stap 2
Doe het deeg in een ingevette kom en dek de kom af met een theedoek. Laat het deeg een uur rijzen totdat het in volume verdubbeld is.
3
Stap 3
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
4
Stap 4
Sla de lucht uit het deeg en verdeel het deeg in 8 stukken. Rol ieder stuk uit tot een dunne worst van ongeveer 30 centimeter. Rol dan iedere rol kort door de kaneelsuiker.
5
Stap 5
Maak konijntjes van de worstjes. Leg iedere deegworst plat op je werkblad en rol vervolgens de bovenste helften van beide uiteinden om elkaar heen totdat je een soort konijnenoren krijgt.
6
Stap 6
Klop het ei los en bestrijk de paasbroodjes ermee. Strooi vervolgens de rest van de kaneelsuiker over de broodjes.
7
Stap 7
Bak de broodjes 20-25 minuten in de oven.

Paashaasbroodjes – Paasbrood

Tijd voor nog een paasrecept! En dit keer eentje voor het paasontbijt of de paasbrunch, lekkere paasbroodjes. Deze broodjes zijn niet alleen lekker om te eten, maar ook leuk om samen met kids te maken. En ze staan heel grappig op de paastafel, deze kleine broodjes in de vorm van een paashaas. Je belegt de paashaasbroodjes met kaneelsuiker waardoor ze licht zoet worden en ze ideaal zijn om met jam, chocopasta of pindakaas te serveren.

Paashaasbroodjes

Paashaasbroodjes

Een tip van ons: start op tijd met het maken van deze broodjes. Het deeg moet een uurtje rijzen, dus je kunt ze het best enige tijd van tevoren maken.

Wil je liever niet-zoete broodjes? Laat dan de kaneelsuiker achterwege. Dan kun je de broodjes aan de paastafel met van alles en nog wat beleggen. Leuk!

–> klik hier voor meer lekkere recepten voor bij de paasbrunch.

paashaasbroodjes

 

Bekijk ook andere recepten
Fruitpizza met koekbodem
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool
Geroosterde bloemkool met komkommeryoghurt
Limoncello tiramisu

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op