Ga naar de inhoud

Ei-tortilla met groenten en kaas

Vandaag delen we een lichte ei-tortilla met groenten en kaas. Lekker als lunch, of avondmaaltijd met een salade of brood erbij. Ik kwam op het idee van deze ei-tortilla omdat ik opzoek was naar een lekker lunchgerecht. Voor de lunch probeer ik mezelf soms uit te dagen om eens iets...
40 minuten Bereidingstijd
Delen op

Ei-tortilla met groenten en kaas

Vandaag delen we een lichte ei-tortilla met groenten en kaas. Lekker als lunch, of avondmaaltijd met een salade of brood erbij.

Ik kwam op het idee van deze ei-tortilla omdat ik opzoek was naar een lekker lunchgerecht. Voor de lunch probeer ik mezelf soms uit te dagen om eens iets anders-dan-anders te maken. En ik probeer ook vaak om meer groenten toe te voegen aan dit eetmoment. Op die manier is het namelijk nóg makkelijker om aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten te komen. Dus bedacht ik deze heerlijke ei-tortilla vol groenten.

Want als ik toch een eitje eet voor de lunch, dan kan ik daar net zo goed wat groenten aan toevoegen, toch?

Een tortilla de patatas of Spaanse tortilla is een dikke omelet waar meestal ook aardappels, olijfolie en ui aan toegevoegd wordt. De ei-tortilla kun je warm of koud eten. In Spanje eten ze de ei-tortilla als voorgerecht, of als toevoeging aan een salade, op een baguette met tomaat (ook heerlijk!) of in blokjes of puntjes als tapa. De ei-tortilla heb ik in dit geval als lunch gemaakt, maar je kunt er dus meerdere kanten mee op. Ik zal je hieronder ook een tip geven hoe je van dit lunchgerecht een avondmaaltijd maakt.

Ei-tortilla met groenten en kaas

Deze ei-tortilla vulde ik met mijn favoriete groente groenten: doperwten, paddenstoelen en aspergetips. De ei-toritlla is supermakkelijk om te maken. Nadat we de paddestoelen en ui en knoflook hebben aangebakken mengen we dit met de kaas en de aspergetips door het eibeslag. Vervolgens bakken we hier op laag vuur, met de deksel op de pan een dikke omelet van.

Omdat ik de ei-tortilla nog wat extra smaak mee wilde geven, topte ik ‘m met oude, geraspte geitenkaas. Maar met gewone kaas is deze tortilla net zo lekker!

Officieel horen er dus aardappels in een ei-tortilla. Die liet ik weg, maar je kunt ze zeker toevoegen. Voeg de schijfjes aardappel toe bij de stap waarin je de groenten met de eieren mengt en volg verder gewoon het recept. Zo maak je van de lunch een avondmaaltijd die meer vullend is. Makkelijk, en lekker!

Wil je de ei-tortilla serveren als tapas? Dan is deze variant met chorizo ook een echte aanrader!

Ei-tortilla met groenten en kaas

Ei-tortilla met groenten en kaas

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze ei-tortilla met groenten en kaas

Bereiding: 40 minuten
Stap 1
Snipper de ui. Snijd of pers het teentje knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen grof en halveer de aspergetips.
2
Stap 2
Verwarm een grote koekenpan (liefst met anti-aanbaklaag) met daarin olie op middelhoog vuur. Bak hierin de paddenstoelen totdat ze goudbruin zijn. Breng ze op smaak met peper en zout en haal ze uit de pan.
3
Stap 3
Kluts in de tussentijd de eieren. Voeg de helft van de geraspte kaas toe en breng op smaak met peper en zout.
4
Stap 4
Veeg de pan schoon en verwarm weer op middelhoog vuur. Voeg wat olie toe en fruit vervolgens de ui en knoflook totdat de ui glazig is.
5
Stap 5
Meng de groenten door de eiermix en giet de eiermix vervolgens in de pan. Zet het vuur laag en bak de tortilla in 30 minuten gaar met de deksel op de pan. Strooi halverwege de rest van de geraspte kaas over de tortilla.
6
Stap 6
Serveer de eitortilla’s eventueel met een groene salade.

Meer vulling? Voeg dan 2 in schijfjes gesneden, vastkokende aardappelen toe.

Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella

1 reactie

Susanna

Het gerecht ziet er prachtig uit en ik denk dat het ook heel smakelijk is! In het recept wordt tijdens bereiding melding gemaakt van een bakpan, terwijl op de foto de tortilla in een mooie schaal geserveerd wordt. Het lijkt me daarom nogal gehannes om het geheel goed over te storten voor een mooi resultaat. Of je moet al een bakpan van hetzelfde formaat schaal hebben. Tóch nog een heel gedoe, lijkt me.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op