Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pre-order actie: ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 Makkelijk & Snel agenda 2022!


Pre-order actie:
ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Pannenkoektaco’s met yoghurtslagroom en fruit

Opzoek naar een lekker en origineel ontbijtje? Dan heb je hem gevonden hoor! Deze pannenkoektaco’s met yoghurtslagroom en fruit zijn een topper! Zo maak je van je ontbijt (of lunch) een feestje!

Pannenkoektaco’s met yoghurtslagroom en fruit

Er zijn van die ideeën die je meteen moet uitvoeren. Dat was het geval toen ik op Pinterest een plaatje tegenkwam van een pannenkoektaco. Een wat? Een pannenkoektaco!

Op de foto die ik zag waren dikke pannenkoeken dubbelgevouwen, gevuld met mascarpone en getopt met bacon. Dat zag er zo bijzonder en bijzonder lekker uit dat ik meteen iets soortgelijks wilde proberen. En zo gebeurde.

Ik maakte deze heerlijke pannenkoektaco’s met yoghurtslagroom en gekarameliseerde pecannoten en uiteraard deel ik dit recept heel graag met jullie!

Pannenkoektaco’s met yoghurtslagroom en fruit

Pannenkoektaco’s met yoghurtslagroom en fruit

Zelf eet ik heel graag pannenkoeken als ontbijt. Ik ben er dol op, het is wat mij betreft is dat de ideale start van het weekend. En die start wordt nog beter als je van die pannenkoeken een echt feestje maakt. Dat doe je als je je pannenkoek ombouwt tot pannenkoektaco’s. Taco’s gemaakt van pannenkoeken.

Voor het ontbijt of de lunch vind ik het lekker om te gaan voor een frisse en romige vulling met fruit en gekarameliseerde pecannoten. Als je pannenkoektyaco’s eet als avondmaaltijd kun je ook gaan voor een hartige vulling met bijvoorbeeld bonen, gehakt of gebakken groenten. Maar dat is een heel ander recept, voor nu gaan we voor de pannenkoektyaco’s met yoghurtslagroom en fruit. Met gekarameliseerde pecannoten.

Je pannenkoek serveer je in dit geval als een taco, dus dubbelgevouwen met een daarin de vulling. In dit geval gaan we van een basis van yoghurtslagroom (echt jammie!), een combinatie van yoghurt met slagroom en poedersuiker. Dit mengsel is romig, zoet en licht zuur (door de yoghurt) en past perfect bij een ontbijt of lunchgerecht. Dit combineer ik met knapperige gekarameliseerde pecannoten. En de vulling van je pannenkoektyaco maak je verder af met je favoriete fruit. Ik ging voor perzik met aardbeien en frambozen. Alles kan erbij, dus kies wat jou het lekkerst lijkt.

Eet smakelijk!

Pannenkoektaco’s met yoghurtslagroom en fruit

Pannenkoektaco’s met yoghurtslagroom en fruit

+ 30 minuten
4 stuks

Ingrediënten

Voor de gekarameliseerde pecannoten

  • 100 gram pecannoten ongezouten
  • 2 eetlepels boter
  • 80 gram bruine basterdsuiker
  • ½ theelepel zeezout
  • 2 eetlepels water

Voor de pannenkoekjes

  • 3 eieren
  • 150 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • Snuf zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 210 ml melk

Voor de yoghurtslagroom

  • 200 ml slagroom
  • 100 ml yoghurt
  • 1-2 el poedersuiker

Ook nodig

  • je favoriete zomerfruit als vulling
  • eventueel agavesiroop of honing

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verwarm de 2 eetlepels boter in een koekenpan. Voeg de pecannoten toe als de boter gesmolten is. Rooster ze ongeveer 2 minuten en voeg dan de suiker toe. Blijf roeren tot de suiker gesmolten is. Voeg dan het water en het zout toe en roer 1 minuut goed door. Verdeel de pecannoten over de bakplaat en rooster ze 5 minuten in de oven. Laat ze daarna volledig afkoelen.
  • Start met het scheiden van de eidooiers en de eiwitten. Houd de eidooiers apart. Klop de eiwitten stijf en zet even weg.
  • Mix de droge ingrediënten voor de pannenkoekjes in een kom, inclusief de kaneel en de poedersuiker.
  • Voeg vervolgens de melk en de eidooiers bij de droge mix en roer goed door.
  • Vouw dan als laatste de eiwitten door het beslag. Doe dit voorzichtig en met een soort ‘vouwende’ bewegingen zodat je de lucht niet kwijtraakt.
  • Bak de pannenkoekjes in een kleine koekenpan met daarin olie. Draai de pannenkoekjes steeds om als de bovenkant luchtbelletjes heeft en niet vloeibaar meer is. Laat de pannenkoeken afkoelen of houd ze warm in de oven die nog warm is van het roosteren van de pecannoten.
  • Maak als laatste de yoghurtslagroom. Klop hiervoor de slagroom stijf met een keukenmachine of mixer. Mix er vervolgens op lage snelheid de yoghurt doorheen en voeg naar smaak poedersuiker toe.
  • Leg de pannenkoekjes vervolgens dubbelgevouwen in diepe borden en vul ze met de yoghurtslagroom en fruit en bestrooi ze met de gekarameliseerde pecannoten. Drizzle er eventueel nog agavesiroop of honing overheen.

Pannenkoektaco’s met yoghurtslagroom en fruit
Lunch, Nagerecht, Ontbijt
Lunch, Vegetarisch

Pannenkoektaco’s met yoghurtslagroom en fruit

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept