Ga naar de inhoud

Mexicaanse tostada met bloemkool en nacho’s met pulled chicken

Tex Mex zomerhapjes. Tostada met krokante bloemkool, en nacho's met pulled chicken.

45 minuten Bereidingstijd
Delen op

Mexicaanse tostada met bloemkool en nacho’s met pulled chicken

Yumm, tijd voor Tex Mex zomerhapjes! Met deze hapjes is samen eten nog fijner en lekkerder! We gaan aan de slag met een Mexicaanse tostada met bloemkool en nacho’s met pulled chicken!

Samen met Francesca en Leonie zitten wij als ambassadeurs van Santa Maria in een kookclub waarbij wij de lekkerste gerechten met Santa Maria producten koken. Wij nodigen jullie uit om volgende week, vrijdag 16 juli, met ons mee te koken. We gaan aan de slag met deze verrassende Tex Mex zomerhapjes, kook je met ons mee?

Mexicaanse tostada met bloemkool en nacho's met pulled chicken

Tex Mex zomerhapjes

In het zonnetje, genieten van lekkere hapjes. Wie houdt daar nou niet van? Daarom gaan we deze editie aan de slag met lekkere Tex Mex hapjes. We maken er een verrassend hapjesdiner van.

Nacho’s doen het daarbij altijd goed (echt mijn lievelings) en we gaan ook aan de slag met tostada’s. Dit is een soort mini pizza gemaakt van tortilla’s. Deze kun je beleggen zoals je wilt. In dit geval gaan we voor knapperige en kruidige geroosterde bloemkool in combinatie met avocado en mango. Een verrassend lekker zomerhapje!

Mexicaanse hapjes

Mexicaanse tostada met bloemkool

De basis van de Mexicaans tostada zijn in dit geval de mini wraps. Deze verwarmen we in de oven zodat ze lekker knapperig worden. De knapperige tostada’s beleggen we met romige geprakte avocado. En daarop verdelen we geroosterde bloemkoolroosjes. Deze bloemkoolroosjes zijn extra knapperig door de Santa Maria Crisp Chicken Seasoning Mix te gebruiken en even in de oven te roosteren. Hierdoor krijgen de bloemkoolroosjes een krokant laagje en worden ze direct lekker gekruid. Deze kruidenmix is dus niet alleen lekker op kip, maar ook op groenten.

Samen met fris-zoete blokjes mango, rode ui en peterselie vormt dit een superlekker zomers hapje.

Tip: Voor onze meiden zijn de Crisp bloemkoolroosjes iets te kruidig. Voor hen heb ik een aantal bloemkoolroosjes zonder de kruidenmix in de oven mee geroosterd.

Nacho’s met pulled chicken

Een Tex Mex gerecht dat wat mij betreft niet mag ontbreken als je samen eet zijn nacho’s. Loaded nacho’s for dinner is altijd een feest! Deze keer ga ik voor een variant met pulled chicken die we garen in Santa Maria milde salsa. Samen met blokjes tomaat, rode ui en mais vormt dit een super lekkere vulling bij de nacho’s. Geraspte kaas, peterselie en crème fraîche maken het af.

Als je liever vegetarisch eet kun je de pulled chicken weglaten. Gebruik in dat geval de salsasaus om over de nacho’s te verdelen, en verdubbel de tomaten en mais die je aan het recept toevoegt.

Mexicaanse tostada

Kook je met ons mee?

Francesca, Leonie en ik gaan vrijdag 16 juli met deze recepten aan de slag in onze kookclub. We delen dit via Instagram. Kook je met ons mee?

Zorg dat je de ingrediënten in huis hebt en ga hier 16 juli mee aan de slag. We vinden het superleuk als je dit met ons deelt via Instagram, vergeet ons daarbij niet te taggen zodat we met je mee kunnen kijken.

Via Instagram mag ik onder jullie ook 4 Santa Maria Boxen verloten. In de box vind je een aantal Santa Maria ingrediënten waarmee je tijdens onze kookclub aan de slag kunt. In deze post lees je hoe je hier kans op maakt.

Mexicaans recept

Mexicaanse tostada met bloemkool

Mexicaanse tostada met bloemkool en nacho's met pulled chicken

Ingrediënten

personen

Voor de nacho’s met pulled chicken:

Voor de tostada’s met krokante bloemkool

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze mexicaanse tostada met bloemkool en nacho’s met pulled chicken

Bereiding: 45 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 225 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2

Doe de Chunky Wrap Salsa in een pannetje en leg de kipfilet erin. Breng aan de kook en zet het vuur hierna laag zodat de kip langzaam kan garen. Ligt de kip niet helemaal onder in de saus, voeg dan een beetje water toe. Laat de kip 10 tot 15 minuten garen.

3
Stap 3
Meng de bloemkoolroosjes in een kom met de Crispy Chicken kruidenmix en een eetlepel olijfolie. Roer door elkaar en verdeel over de bakplaat. Verwarm de bloemkoolroosjes 12 tot 15 minuten in de oven.
4
Stap 4
Snijd de avocado door, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Prak het fijn en breng op smaak met zout en peper.
5
Stap 5
Haal de kip uit de saus en trek het met twee vorken uit elkaar. Meng de pulled chicken in een kommetje met ongeveer de helft van de overgebleven saus en roer het sap van een halve limoen erdoor.
6
Stap 6
Haal de bloemkoolroosjes uit de oven en verwarm de oven verder op 180 graden. Leg de Santa Maria Tortilla wraps mini naast elkaar op het rooster en verwarm ze 8 minuten.
7
Stap 7
Vet een ovenschaal in. Verdeel de helft van de nacho’s over de ovenschaal en verdeel hierover de helft van de kaas en daarover de helft van de pulled chicken, de helft van de rode ui, helft van de tomatenblokjes en helft van de mais. Verdeel daarover de rest van de nacho’s, kaas, pulled chicken, rode ui, tomatenblokjes en mais.
8
Stap 8
Verwarm de nacho’s 15 minuten in de oven.
9
Stap 9
Beleg ondertussen de tostada’s. Besmeer de krokante wraps met geprakte avocado. Verdeel hierover de krokante bloemkoolroosjes, blokjes mango en rode ui. Bestrooi met peterselie.
10
Stap 10

Garneer de nacho’s met gehakte peterselie en eventueel ringetjes Jalapeño en serveer met crème fraîche. Serveer de tostada’s erbij samen met de limoen.

Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Spanakopita ovenschotel
Croissant traybake met aardbeien en room

4 reacties

Ello

Vegetarisch gerecht en dan kipfilets???????? Dat is een plant dan zeker?

Laat een bericht achter

Celine van Haaren

Hi Ello, de tostada's met bloemkool zijn vegetarisch. Als je de nacho's wil maken kan je altijd vegetarische pulled chicken gebruiken.

Henny

Hi Brenda, Wat kan ik als alternatief gebruiken voor de guacamole? Salsa? Ben helaas allergisch voor avocado:( Groet, Henny

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ik zou een lekkere salsa nemen, maar wat ik ook erg lekker vindt: sweet chili saus

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op