Kip pesto wraptaart
Kip en pesto in een nieuw jasje. Deze kip-pesto wraptaart is een topper!
Kip pesto wraptaart
Bewaren
Vandaag deel ik een topper van een makkelijke maaltijd met jullie: de kip pesto wraptaart. Deze heerlijke wraps worden een keer niet opgerold, maar opgestapeld! We beleggen ze met kip en pesto, een klassieke combinatie die gewoon altijd goed is wat mij betreft. En dat maakt het een kip pesto wraptaart. Lekker!
Eerder (in 2013) deelde ik een Mexicaanse en Oosterse Wraptaart met jullie op de blog. En dat bracht me op het idee om voor de 2020 scheurkalender een andere wraptaart te maken. Eentje die nog niet op de website stond. Dat werd deze wraptaart met kip en pesto.
Omdat ik het echt een heel erg lekker recept vind deel ik hem ook heel graag hier op de blog met jullie. Zodat nu iedereen hem kan maken.
Nieuwe scheurkalender
Meer soortgelijke recepten staan er in de nieuwe Makkelijke Maaltijden Scheurkalender. Met 256 verschillende makkelijke maaltijden is er voor ieder wat wils. Vlees-, vis en vegetarisch, allemaal binnen 30 minuten op tafel. Klik hier voor alle informatie.
Kip pesto wraptaart
Kip-pesto, het is een klassieke combinatie. Ik houd ervan! Eerder deelde ik bijvoorbeeld een ultiem broodje kip-pesto, de kip-pesto sandwichcake en ik eet kip en pesto ook vaak in een pastasalade. Deze keer doen we het dus anders, en gaan we voor een makkelijke maaltijd met wraps.
De wraptaart is super simpel om te maken. Dit is hoe het werkt: meng in een kom gerookte kipblokjes met blokjes paprika en stukjes cherrytomaat. Dit meng je met groene pesto en crème fraîche. Dit zorgt ervoor dat de vulling lekker romig wordt.
De wraptaart bouw ik op uit wraps met daartussen de vulling met geraspte kaas. Om ervoor te zorgen dat de kip-pesto wraptaart zijn vorm behoudt kun je de taart het beste in opbouwen in een springvorm.
Wraptaart met kip en pesto
De kip-pesto wraptaart kun je koud eten, maar ik vind het lekkerder om hem even in de oven te verwarmen. Hierdoor smelt de kaas en is de wraptaart meer een geheel. Echt zó ongelofelijk lekker. Je bent in totaal maar tien minuutjes bezig in de keuken. Daarna doet de oven zijn werk. Ideaal, als je het mij vraagt.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kip pesto wraptaart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden, vet een springvorm in.Stap 2
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.Stap 3
Meng de blokjes paprika met kipblokjes en stukjes tomaat. Roer hier de pesto en crème fraîche door. Breng op smaak met zout en peper en roer de pijnboompitjes door het mengsel.Stap 4
Leg een wrap in de springvorm en verdeel hier ⅓ van het kip-pestomengsel over. Bestrooi dit met ⅓ van de kaas en dek dit af met een volgende wrap. Herhaal deze stappen en eindig met een wrap.Stap 5
Verwarm de wraptaart 20 minuten in de oven. Snijd de wrap hierna in punten en serveer het direct.Stap 6
Lekker met een groene salade van rucola.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kip pesto wraptaart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden, vet een springvorm in.Stap 2
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.Stap 3
Meng de blokjes paprika met kipblokjes en stukjes tomaat. Roer hier de pesto en crème fraîche door. Breng op smaak met zout en peper en roer de pijnboompitjes door het mengsel.Stap 4
Leg een wrap in de springvorm en verdeel hier ⅓ van het kip-pestomengsel over. Bestrooi dit met ⅓ van de kaas en dek dit af met een volgende wrap. Herhaal deze stappen en eindig met een wrap.Stap 5
Verwarm de wraptaart 20 minuten in de oven. Snijd de wrap hierna in punten en serveer het direct.Stap 6
Lekker met een groene salade van rucola.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
8 reacties
Nancy Houben
Wij vonden het erg lekker.
Sanne
Hoi Brenda, Is het de bedoeling dat alles rauw de oven in gaat? Of moet dit nog aangebakken worden voordat je de laagjes gaat bouwen?
Brenda Hoff
Hoi Sanne, ik bak dit inderdaad niet aan. Het gaat 'rauw' in de oven. De kip is gerookte kipfiletreepjes, dit hoef je ook niet vooraf aan te bakken. (als je kipfilet gebruikt wel)
Joyce
Het was echt heerlijk!! Voor 4 volwassenen is het eigenlijk net te weinig. Ik heb een extra paprika toegevoegd en een heel pak wraps gebruikt.
Tanja
Hoi Brenda, Misschien is het handig om bij de ingrediënten te zetten dat het om gerookte kipblokjes gaat. Ik had gewoon kipfilet. Deze even kort gebakken, dan lukt het ook wel. Maar de link naar Albert Heijn komt ook niet uit op gerookte kipblokjes.
Elke
Hoe groot is de springvorm?
Brenda Hoff
Hoi Tanja, daar heb je een punt. Ik heb het er inmiddels bij gezet. Ik hoop dat jullie er lekker van gesmuld hebben.