Ga naar de inhoud

12 Weekendrecepten

Oeh vandaag heb ik wel een heel erg lekker inspiratieartikel voor jullie gemaakt. Het draait allemaal om weekendgerechten, easy Sunday dinners en weekendmaaltjes. Oftewel ik geef je 12 weekendrecepten.

Wat maakt een recept een weekendrecept? Ik kan me voorstellen dat daar de meningen over verdeeld zijn. De een kookt in het weekend uitgebreid en de ander gaat juist voor makkelijk.

In dit artikel zie je van allebei een beetje. Van homemade fastfood tot snelle weekendrecepten waarbij je bijna niet hoeft te koken. Één ding hebben deze 12 weekendrecepten in ieder geval gemeen: ze zijn schandalig lekker!

We is jullie favoriet weekendrecept? 

12 Weekendrecepten

Klik op de foto of titel van het weekendrecept om het recept direct te bekijken

Nachtschotel met kip uit de oven recept

Nachoschotel

Laat ik starten met een van mijn persoonlijke favorieten voor in het weekend: de nachoschotel. Chips voor avondeten, wie wil dat nou niet? Nu heb inmiddels meerdere nachoschotels gepubliceerd, klik hier voor het overzicht en ik zou zeggen maak je keuze.

Turkse pizza

Dit is er eentje uit de oude doos, maar zo lekker. Turkse pizza, maar dan zelf gemakt van een wrap met gehakt. Beleg met tomaat, komkommer en ijsbergsla en je hebt een heerlijk maaltje. Eventueel met knoflooksaus erbij? Yum! Klik hier om het recept te bekijken.

Berehap recept

Broodje berehap

Een broodje bal, oftewel een broodje bedehap is toch wel het ideale weekendmaaltje of weekendrecept?
En zelfgemaakt is ie nog veel lekkerder 😉 Bekijk mijn recept hier.

Zalm-garnalenburgers met avocado en limoenmayo
Zalm-garnalenburgers met avocado en limoenmayo

Een burger, maar dan anders dan je gewend bent. Een hele lekkere visburger van zalm en garnaal. Extra lekker om te serveren met avocado en een mayonaise met limoen. Yum!

3x gevuld stokbrood recept

Gevuld stokbrood

Een van mijn andere favorieten voor in het weekend: gevuld stokbrood. En hierbij kun je natuurlijk alle kanten op. Ik geef je in dit artikel 3 variaties hierop, al is het gevulde stokbrood met gehakt bij ons favoriet.

Souvlaki met naan

Souvlaki met naan 

Simpel, maar super lekker. Souvlaki met naan. Lekkere Griekse kipspiesjes met naan en wat groenten en natuurlijk tzatziki. Smullen op de bank terwijl je je favo serie kijkt. Klik hier voor het recept.

Biefstuk met jus loetje maken

Biefstuk met jus a la Loetje

Ohhh dit is een topper hoor! Super simpel, maar zo lekker! En echt een weekendrecept wat mij betreft, want wij eten dit altijd op zaterdag of zondag 😉 Klik hier om te lezen hoe je de lekkerste biefstuk met jus a la Loetje maakt.

Quesadilla's uit de oven met gehakt

Quesadilla’s uit de oven met gehakt en paprika

Een gerecht dat het altijd goed doet: quesadilla’s met gehakt. Deze keer bereid je ze in de oven, super makkelijk. En super lekker! Met gehakt, tomatensalsa, kaas en crème fraiche.

Turks brood al tonno

Turks brood al tonno

Pizza tonijn, maar dan anders. Turks brood al tonno. Een gevuld Turks brood met tomatensaus, tonijn, mozzarella en rode ui. Happen maar!

Kip cajun wraps

Een klassieker van BrendaKookt.nl: de kip cajun wrap. Een wrap belegd met krokante (gepaneerde) kip met cajunkruiden, gebakken spek, sla, pijnboompitjes en een honing/mosterdsausje. Echt een topper die bij velen nu 9 jaar later nog steeds op tafel staat.

Turkse pides met gehakt en paprika

Turkse pides met gehakt en paprika

Waarschijnlijk even anders dan je gewend bent. Turkse pides met gehakt en paprika. Een lekker kruidig weekendmaaltje.

Patatje kipsaté - loaded fries

Patatje kipsate – loaded fries

Een patatje in het weekend is natuurlijk altijd lekker. Doe het eens anders en ga voor loaded fries, zoals dit patatje kipsaté. Met kipsaté, satésaus en extra taugé en pinda’s.

 

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op