Ga naar de inhoud

Crispy chicken strips (airfryer)

Super lekkere krokante kip, uit de Airfryer. Deze Crispy Chicken Strips zijn het perfecte borrelhapje, of server ze als avondmaaltijd met patat erbij.

20 minuten Voorbereidingstijd
12 minuten Bereidingstijd
Delen op

Crispy chicken strips (airfryer)

Dit is zo hemels lekker – mijn recept voor de perfect krokante crispy chicken strips uit de airfryer. Deze heerlijke kip (zonder botjes!) komt als een ware traktatie uit de airfryer. Yum! Super lekker als borrelhapje, of gewoon als avondmaaltijd met een lekker patatje erbij.

Crispy Chicken Strips

Chicken tenders maken

Ik ben gek op borrelhapjes. Als de borrelplank, bittergarnituur of nacho’s op tafel komen ben ik op mijn gelukkigst. Lekker drankje erbij en samen met vrienden (of familie) heerlijk genieten!

Toen ik laatst met vriendinnen op terras zat bij De Werf in Enkhuizen kwamen de hapjes dan ook snel op tafel. Bittergarnituur, kaasjes, worstjes en nacho’s stonden er op tafel. Het was alleen een beetje jammer dat onze vriendin, die lactose-intolerant is, hier niet van kon mee genieten. Na overleg met de keuken werd er een schaal crispy chicken gepaneerd met cornflakes en voor haar op tafel gezet. Ik mocht ook een hapje proeven, en oh my, wat was dit lekker! Zachte kip met een super krokante korst. En wat ook hel fijn is: geen botjes in de kip.

Omdat ik er zo van genoten heb, heb ik geprobeerd het thuis na te maken. Met succes, want ik deel het crispy chicken recept niet voor niets vandaag met jullie šŸ˜‰

Crispy Chicken Strips

Crispy chicken strips

Crispy chicken strips dus. Gepaneerde kipfilet. Maar dan heel erg lekker en krokant.

Crispy chicken maken

Voor de crispy chicken strips snijd ik de kipfilet in lange repen/stroken. In dit geval paneer ik de kip voor en extra krokante korst met geplette cornflakes. Goed om te weten: bij het uitgeschreven recept hieronder heb ik niet de exacte hoeveelheid cornflakes genoemd, je hebt best veel nodig. Ik denk ongeveer 1 liter cornflakes. Gelukkig zijn de verpakkingen cornflakes ook erg groot in de supermarkt!

De cornflakes breng ik naast zout en peper op smaak met paprikapoeder, cajunkruiden, uienpoeder en knoflookpoeder. Dit maakt een lekker kruidig mengsel die de korst veel smaak geeft.

De chicken strips haal ik eerst door het ei en daarna door het cornflakesmengsel. Eventueel kun je dit herhalen (heb ik ook gedaan) zodat de kip dubbel gepaneerd wordt, en dus extra krokant is.

Krokante kip uit de airfryer

De crispy chicken strips heb ik in dit geval verwarmd in de airfryer. Met een super krokant resultaat. Je kunt eventueel ook de frituurpan of oven gebruiken.

Serveer de crispy chicken strips met een lekker sausje zoals sweet chilisaus, barbecuesaus of een ander saus naar keuze. Zo lekker!

Crispy Chicken Strips
Crispy Chicken Strips

Borrelhapjes recepten

Wil je net als de Crispy Chicken Strips thuis aan de slag met lekkere borrelhapjes? Dan tip ik je graag ook deze toppers:

Ingrediƫnten

stuks

Extra benodigd

  • Airfryer, oven of frituurpan
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze crispy chicken strips (airfryer)

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 12 minuten
Stap 1
Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.
2
Stap 2
Snijd de kipfilets in lange strips, je haalt ongeveer 4 of 5 strips uit 1 kipfilet.
3
Stap 3
Roer in een kom of diep bord het ei los.
4
Stap 4
Knijp de cornflakes fijn met je handen zodat er kleine stukjes ontstaan. Meng de kruiden met de cornflakes en verdeel dit mengsel in een diep bord.
5
Stap 5
Haal de stukken kipfilet eerst door het ei en hierna door het cornflakes-mengsel. Druk de conflakes goed aan. Eventueel kun je de kip hierna nog een keer door het ei en cornflakes halen voor een extra dikke (en krokante) paneerlaag.
6
Stap 6
Leg de gepaneerde chicken strips in de Airfryer, zorg ervoor dat ze niet op elkaar liggen. Bak de strips eventueel in 2 (of 3) batches. Besprenkel de chicken strips eventueel met olifolie. Verwarm de chicken strips 10 tot 12 minuten in de Airfryer, draai ze tussentijds een keer om.
7
Stap 7
Serveer de chicken strips met sweet chilisaus, barbecuesaus of een ander saus naar keuze. Lekker als borrelhapje of snack maaltijd met een patatje erbij.

Je kunt de crispy chicken strips ook frituren in de frituurpan of bakken in de oven.Ā 
Oven: 15-20 minuten op 180 – 190 graden
Frituur: 180 graden, 7 tot 9 minuten

Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op