Ga naar de inhoud

Geroosterde wortels met bloemkoolpuree

Een lekkere vegetarische maaltijd. Plantaardig, en koolhydraatarm. Geroosterde wortels met bloemkoolpuree en amandel.
20 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Geroosterde wortels met bloemkoolpuree

We breken de week met een kleurrijke makkelijke maaltijd boordevol groente. Geroosterde wortels met bloemkoolpuree en amandelschaafsel. Een heerlijke maaltijd, die in dit geval helemaal plantaardig is. Al geven we je ook een tip als je liever een stukje kip of vis bij de maaltijd eet.

Deze maaltijd van geroosterde wortels met bloemkoolpuree is een combinatie van zoete worteltjes en romige bloemkoolpuree. Twee smaken die heel goed samen gaat. Extra lekker met de gebakken amandelschaafsel erbij.

Geroosterde wortels met bloemkoolpuree en amandelschaafsel

Een volledig plantaardige maaltijd staat hier niet vaak op tafel. En dat terwijl er heerlijke volledig plantaardige maaltijden te maken zijn. En dat is nog heel makkelijk ook. Dat bewijzen deze geroosterde wortels met bloemkoolpuree en gebakken amandelschaafsel wel. Een bord vol groenten! En door plantaardige alternatieven als agavesiroop en margarine te gebruiken, is dit een volledig vegan maaltijd.

Geroosterde wortels met bloemkoolpuree en amandelschaafsel

De geroosterde wortels met bloemkoolpuree en amandelschaafsel is een kleurrijk bordje vol met groente. De wortels brengen we op smaak met sinaasappelsap en agavesiroop. Met deze roosteren we de wortels in de oven, zo worden ze mooi gekarameliseerd.

Voor de bloemkoolpuree die we bij de geroosterde wortels serveren koken we de bloemkoolroosjes. Hierbij voegen we nootmuskaat en margarine, met een staafmixer pureren we hier een romige puree van.

Bij de geroosterde wortelen en bloemkoolpuree serveren we gebakken amandelschaafsel en verse peterselie. Een super lekkere maaltijd, helemaal plantaardig of vegan.

Wil je er geen geheel plantaardige maaltijd van maken? Dat kan ook prima! Gebruik dan honing en boter en bak er een lekker stukje witvis of kip bij. En wil je de maaltijd wel vegan houden en er wat extra eiwitten aan toevoegen? Eet er dan krokant gebakken of in de oven geroosterde kikkererwten (eventueel met wat olie en za’atar) bij. Simpel, lekker en voedzaam, wat wil je nog meer?

Geroosterde wortels met bloemkoolpuree en amandelschaafsel

Geroosterde wortels met bloemkoolpuree en amandelschaafsel

Wil je na deze geroosterde wortels met bloemkoolpuree meer inspiratie voor een complete plantaardige maaltijd? Dan tip ik je deze maaltijden:

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze geroosterde wortels met bloemkoolpuree

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Snijd het groen van de bospeen, maar laat een klein stukje groen aan de bovenkant zitten, dat staat feestelijker (maar dit hoeft niet). Schraap de wortels vervolgens met de achterkant van een lepel of een mesje schoon.
3
Stap 3
Meng het sinaasappelsap met de agavesiroop en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
4
Stap 4
Mix de peen met de dressing, zorg dat alle penen helemaal bedekt zijn. Leg vervolgens de peen in een enkele laag op de bakplaat. Bak ze in 20 – 30 minuten gaar en gekarameliseerd in de oven.
5
Stap 5
Kook de bloemkoolroosjes in ruim gezouten water tot ze zacht zijn. Giet ze daarna af, voeg nootmuskaat en de margarine toe. Gebruik een staafmixer om de bloemkool tot een puree te mixen. Breng op smaak met peper en zout.
6
Stap 6
Rooster in de tussentijd het amandelschaafsel in een koekenpan met daarin olijfolie totdat ze bruin zijn.
7
Stap 7
Serveer de geroosterde wortelen op de bloemkoolpuree en garneer het bord met het gebakken amandelschaafsel en verse peterselie.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op