Ga naar de inhoud

Snelle goulash met biefstukreepjes

Goulash, maar dan een snelle variant. Deze goulash van biefstukreepjes is een echt makkelijke maaltijd. Snel klaar, en super lekker!

30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Snelle goulash met biefstukreepjes

Tijd voor een hele lekkere snelle makkelijke maaltijd. Goulash met biefstukreepjes. Goulash met een twist. Sneller, zonder riblappen maar minstens net zo lekker! En eigenlijk is dit een recept die jullie pas over paar dagen kunnen maken.. Hoe dat zit? Scroll daarvoor snel naar beneden!

Snelle goulash van biefstukreepjes

Met dit recept lopen we 4 dagen vooruit. Want op 19 november 2021 staat hij in de scheurkalender!

Toen ik dit recept van snelle goulash met biefstuk had ontwikkeld vond ik het zo’n geniaal idee. Dat ik het echt jammer vond dat het nog meer dan 1,5 jaar zou duren voor iemand anders hem zou koken. Ik heb het nu toch een paar dagen naar voren gehaald. Want jullie kunnen er nu alvast mee aan de slag!

Ook dit jaar is er weer een scheurkalender verkrijgbaar, de 4e editie alweer. De makkelijke maaltijden scheurkalender is dé kalender die in 2022 zorgt voor gevarieerde en lekkere maaltijden. We delen 250 hoofdgerechten, waarvan 150 nieuwe recepten. Vlees, vis en vegetarische gerechten wisselen we af en de gerechten staan binnen 30 minuten op tafel. Klik hier voor alle informatie en om jouw exemplaar te bestellen, op = op! Pssst, het is ook een ideaal cadeautje voor de feestdagen!

Snelle goulash van biefstukreepjes

Snelle goulash met biefstukreepjes

Goulash moet lang sudderen, daar wordt het vlees en de saus lekkerder van. Jammer dat ik het recept voor echte goulash met riblappen niet voor de scheurkalender kan gebruiken. De bereiding is te lang, bij de makkelijke maaltijden scheurkalender gaan we voor snellere recepten. Toen bedacht ik dat ik de riblappen ook kan vervangen door biefstukreepjes. Hierdoor ontstaat een snelle versie van goulash met biefstukreepjes.

Om de lekkere goulash-saus te maken gebruik ik paprikapoeder met komijnzaad, knoflook, ui, passata en balsamicoazijn. Dit maakt samen een lekker sausje waar we de paprikareepjes en biefstukreepjes mee mengen.

Serveer de snelle goulash met biefstuk met gekookte rijst of aardappelen.

Snelle goulash van biefstukreepjes

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze snelle goulash met biefstukreepjes

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Fruit in een hapjespan de helft van de ui. Doe hierna de helft van de knoflook, paprikapoeder en komijnzaad erbij. Bak dit een minuutje mee voor je de champignons en paprika’s toevoegt.
2
Stap 2

Bak dit 5 minuten mee voor je de biefstukreepjes toevoegt. Bak dit 4 minuten mee en haal de groenten met biefstukreepjes hierna uit de pan.

3
Stap 3

Fruit de overige ui in olie en doe de rest van de knoflook en kruiden erbij. Bak een minuutje mee voor je de passata en balsamicoazijn toevoegt. Laat dit mengsel nog 10 minuten sudderen voor je de biefstuk met groenten toevoegt en nog even kort mee verwarmt.

4
Stap 4
Serveer de snelle goulash hierna meteen.
5
Stap 5
Tip: lekker met aardappels of rijst.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Kerst gehaktbrood met cranberry en salie
Bruschetta met ui, champignons en truffel
Grazing table Beemster kaas
Tarte tartin van sjalot en wortel

3 reacties

Ida

Hallo Brenda, Gisteren de goulash gemaakt en het viel in de smaak, bedankt! Ik heb nog wel een vraag. Klopt het dat de balsamico azijn in eetlepels afgemeten moet worden? Ik heb de helft van het de voorgeschreven hoeveelheid gebruikt en de saus was aan de zure kant... Verder een prima gerecht.

Laat een bericht achter

Siety

Hoi Ida, dank voor je tip, het leek mij ook wat veel. Dankzij jou heb ik de hoeveelheid balsamico gehalveerd en er 4 eetlepels door gedaan; dat was top. Op zich lekker gerecht, maar ik miste nog wel iets ‘zoutigst’. Zou er een volgende keer een bouillonblokje bijdoen en een laurierblaadje.

Ida Vreugdenhil

Vanavond dit recept gemaakt, het viel goed in de smaak! Bedankt voor dit recept. Ik vraag me alleen wel af of het klopt dat de balsamico azijn in eetlepels afgemeten moet worden. Ik heb de halve hoeveelheid genomen en het geheel was aan de zure kant.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op