Ga naar de inhoud

Tortizza met pompoen en mozzarella

Vandaag delen we een hele simpele maaltijd. Ik zou het bijna een snackmaaltijd noemen, maar dan een gezonder variant. Met groente 😉 Deze tortizza met pompoen en mozzarella is super simpel om te maken, en heel erg lekker. Met zoete ui als fijne tegenhanger van de pompoenpuree. Tortizza? Wat is...
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Tortizza met pompoen en mozzarella

Vandaag delen we een hele simpele maaltijd. Ik zou het bijna een snackmaaltijd noemen, maar dan een gezonder variant. Met groente 😉 Deze tortizza met pompoen en mozzarella is super simpel om te maken, en heel erg lekker. Met zoete ui als fijne tegenhanger van de pompoenpuree.

Tortizza met pompoen en mozzarella

Tortizza? Wat is dat? Dat is een samentrekking van de woorden ‘pizza’ en ‘tortilla’. Een pizza in de vorm van een tortilla dus. Tortizza’s zijn supermakkelijk te maken, want je hoeft geen bodem te maken, daar gebruik je de tortilla voor. Heel makkelijk!

Uiteraard kun je bij een tortizza gaan voor de traditionele pizzatopping met tomatensaus, mozzarella en basilicum. Maar ik besloot het net even anders te doen en de tortizza’s te beleggen met pompoenpuree. Zo krijg je alvast wat extra groenten op een heel makkelijke manier binnen!

De zoetzure ui is de ideale topping voor deze tortizza’s. Want waar de pompoenpuree heel aards smaakt, geven de zoetzure uien een lekkere, friszure smaak aan de tortizza’s. De romige mozzarella en de frisse peterselie maken het geheel af. Zo heb je van alles wat op deze tortizza’s!

Tip: het is heel erg lekker om hiermee te variëren. Beleg de totizza mt je favoriete pizzatopping, of ga (nadat je de Tortizza met pompoen en mozzarella heb gemaakt) voor één van deze varianten:

Tortizza met pompoen en mozzarella

Tortizza met pompoen en mozzarella

Ingrediënten

stuks

Extra benodigd

  • keukenmachineof staafmixer
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze tortizza met pompoen en mozzarella

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Kook de pompoenstukjes 6 – 8 minuten totdat ze zacht zijn.
3
Stap 3
Snijd in de tussentijd de rode ui in dunne, halve ringen. Meng de uienringen vervolgens in een kom met de wittewijnazijn, de suiker en een snuf zout. Meng af en toe goed door.
4
Stap 4
Giet de pompoenstukjes af en doe ze in de keukenmachine. Voeg de tomatenpuree en de kruiden toe en mix tot een puree. Breng de pompoenpuree op smaak met peper en zout.
5
Stap 5
Leg de mini-tortilla’s op de bakplaat of gebruik 2 bakplaten als de tortilla’s niet op 1 bakplaat passen. Verdeel de pompoenpuree over de tortilla’s. Verdeel daar de mozzarella overheen.
6
Stap 6
Bak de tortizza’s 6- 8 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
7
Stap 7
Serveer de tortizza’s met de rode ui en verse platte peterselie eroverheen verdeeld.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op