Ga naar de inhoud

Flammkuchen met witlof

Als je opzoek bent naar een lekker borrelhapje of een ‘to share’ voorgerecht heb ik een heerlijke tip voor je, deze Flammkuchen met witlof. Bij Florant in Utrecht at ik voor het eerste een flammkuchen met witlof. Zoals jullie inmiddels wel weten: ♡ ik witlof. Met deze flammkuchen was het daarom ook liefde bij de

Flammkuchen met witlof

witlof flammkuchen txt

Als je opzoek bent naar een lekker borrelhapje of een ‘to share’ voorgerecht heb ik een heerlijke tip voor je, deze Flammkuchen met witlof.

Bij Florant in Utrecht at ik voor het eerste een flammkuchen met witlof. Zoals jullie inmiddels wel weten: ♡ ik witlof. Met deze flammkuchen was het daarom ook liefde bij de eerste hap. Natuurlijk moest ik thuis ook zo’n heerlijke flammkuchen maken. En ik kan je vertellen: mijn homemade witlof flammkuchen stelde niet teleur, dit is een blijvertje!

Dit is een extra snelle flammkuchen omdat we het deeg niet zelf gaan maken. We gebruiken daarvoor een wrap. Lekker makkelijk, en snel dus. En extra lekker. Hierdoor heeft de flammkuchen een lekkere dunne bodem.

En ja, hij is gewoon heel erg lekker. Dus ik zeg: MAKEN!

witlof flammkuchen 02

Snelle witlof flammkuchen

Ingrediënten voor 2 stuks

  • 2 wraps
  • 2 stronkjes witlof
  • 1,5 eetlepel crème fraîche
  • tijm
  • peper en zout
  • zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • honing

Bereiding

Snijd de kontjes van de witlof en snijd de witlofstronkjes ieder in 6 parten. Verwarm olie in een koekenpan en bak de witlof hierin aan. Breng de witlof op smaak met peper, zout en tijm.

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Besmeer de wraps met crème fraîche en verdeel hier de gebakken witlof over. Verkruimel de geitenkaas over de witlof en bestrooi met pijnboompitjes. Verwarm de belegde wrap 10 minuten in de oven. Besprenkel de flammkuchen voor het serveren met een klein beetje honing.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

6 reacties

Schaapje

Lekker! Ik heb feta gebruikt ipv geit. Dat werkte ook prima. De witlof heb ik gesmoord in de honing ipv deze achteraf toe te voegen. En voor de frisheid wat stukjes gepekelde citroenschil er overheen gestrooid. Yum.

Laat een bericht achter

Kwan

Mjam! Heb hem zojuist gemaakt en hij was heerlijk! Op het laatst nog een scheutje balsamico erover gedaan en hij was echt heerlijk! Dank voor het recept!

Laat een bericht achter

Ilja

lijkt me leuk om eens te proberen :)

Laat een bericht achter

Anne-Marij

Mmh wat een goed idee om er witlof op de doen. Heb ze al weel eens gemaakt met geitenkaas, ui en spekjes maar deze variant lijkt me ook superlekker!

Laat een bericht achter

Nicole

Super om een wrap als basis te hebben. Ik ga hem snel maken!

Laat een bericht achter

kelly

Wat leuk!! Afgelopen maandag ook zelf Flammkuchen gemaakt. Wel zelf het deeg gemaakt. Recept komt volgende week op mijn blog...Maar wat heb ik gesmuld!!! Ik was nieuwsgierig geworden door je review van Florant. Nu ga ik er zeker snel weer 1 maken..maar dan met witlof! Goed idee!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op