Ga naar de inhoud

Paastiramisu met bokkenpootjes

Super lekkere en feestelijke paastiramisu met bokkenootjes. En paaseitjes on top met cacao. Smullen!

30 minuten Voorbereidingstijd
1 uur Bereidingstijd
Delen op

Paastiramisu met bokkenpootjes

Dit wordt jouw toetje hoor, met Pasen. Of je nou gaat brunchen of dineren. Maak deze overheerlijke Paastiramisu met bokkenpootjes. En paaseitjes. Een heerlijke bokkenpootjes tiramisu, die makkelijk is om te maken en ook geschikt is voor kids. Er wordt namelijk geen alcohol en rauwe eieren gebruikt. Lekker voor de hele familie!

Paastiramisu met bokkenpootjes - bokkenpootjes tiramisu

Paasbrunch recepten

Bij de paasbrunch of paasdagen in het algemeen denk je vast eerst aan hartige recepten. Lekkere hartige hapjes voor bij de brunch, of hartige maaltijden voor het diner. Gerechtjes met ei, paasbrood, en misschien een zoet hapje met frisse lemon curd als afsluiter.

Maar je kunt met Pasen ook gaan voor een heerijk toetje. Deze Paastiramisu met bokkenpootjes bijvoorbeeld. Een heerlijke afsluiter van de paasbrunch of het paasdiner. En zeg nou zelf, iedere gelegenheid om een heerlijk toetje te eten moet je aangrijpen toch? Dus ook de paasdagen! Ik zou zeggen zet deze heerlijke bokkenpootjes tiramisu op tafel!

Paastiramisu met bokkenpootjes - bokkenpootjes tiramisu

Paastiramisu met bokkenpootjes

Tiramisu is wat mij betreft en altijd-goed gerecht. En het fijne is dat je er heel eenvoudig een lekkere twist aan kunt geven. Varieer met verschillende soorten koekjes en toppings. Zoals ik hier gedaan heb bij de paastiramisu met bokkepootjes.

Bokkenpootjes tiramisu

Deze tiramisu is heel simpel, maar zo lekker. De basis zijn in dit geval geen langevingers maar bokkenpootjes. Wat brosser qua structuur en met uiteinden gedipt in chocolade. Koffie mag hierbij natuurlijk niet ontbreken.

De romig laagjes tussen de bokkepootjes is een combinatie van geklopt slagroom met mascarpone en poedersuiker. En de finishing touch, of de kers op de taart zijn in dit geval praline-eitjes die we bovenop de tiramisu verdelen. Bestuift met cacao-poeder.

Het resultaat is een super lekkere paastiramisu met bokkenpootjes. Zet jij hem ook op tafel?

Tip: ga je liever voor een andere tiramisu? Dan tip ik je graag deze variaties die ook zeer geschikt zijn voor de paasbrunch of als toetje na het paasdiner:

Paastiramisu met bokkepootjes
Paastiramisu met bokkepootjes

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • schaal van 20x15 cm
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze paastiramisu met bokkenpootjes

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 1 uur
Stap 1
Klop de slagroom stijf met een mixer of keukenmachine. Roer de mascarpone los en spatel hierna de mascarpone en poedersuiker door de slagroom.
2
Stap 2
Verdeel de gehalveerde bokkepootjes over de bodem van de schaal, zorg dat de hele bodem bedekt is. Besprenkel de koekjes met afgekoelde koffie. Doe dit bijvoorbeeld met lepeltje, zodat de koekjes niet te nat worden.
3
Stap 3
Verdeel hierover het slagroom-mascarponemengsel.
4
Stap 4
Zet de schaal minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
5
Stap 5
Verdeel vlak voor het serveren de gehalveerde paaseitjes over de tiramisu. Bestrooi de paastiramisu met cacao. Verkruimel eventueel nog een koekje en verdeel dit ook over de paastiramisu.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Eton mess met lemoncurd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op