Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Carrotcake met crumbletopping

Tijd voor taart! En wat voor eentje, een super lekkere! Een carrotcake met crumbletopping. Een combinatie tussen de worteltjestaart en de appel-kruimeltaart. Dat wordt smullen!

Carrotcake met crumbletopping

Met taarten vind ik het heerlijk om te variëren in de keuken. Om iedere keer net even wat anders te doen waardoor je een andere taart hebt. Ik ga dan ook regelmatig voor fusion bakken, of bakken met een twist.

Dan combineer ik twee verschillende baksels tot een nieuw baksel. Zo maakte ik al eerder voor Brenda Kookt een brownie met cheesecaketopping. En nu heb ik weer een nieuwe combinatie voor je bedacht: carrotcake met crumbletopping. Een soort carrotcake meets appelkruimel!

En jongens, dit is me toch een topper! Super lekker!

Carrotcake met crumbletopping

Carrotcake met crumbletopping

Voor deze carrotcake met crumbletopping leek het me lekker om de smeuiige carrotcake te voorzien van een knapperige crumble als topping. En dat bleek inderdaad heel erg lekker!

Het zachte van de wortelcake en het knapperige van de topping – ik ben fan!

Wil je de taart nóg een extra dimensie geven? Maak dan een simpele roomkaasicing en verdeel die in toefjes over de taart. Lekker!

Carrotcake met crumbletopping

 

Carrotcake met crumbletopping

20 minuten
+ 1 uur
10 punten

Ingrediënten

  • 200 ml olie kan olijfolie, kan zonnebloemolie
  • 250 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 2 eieren
  • 240 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 3 theelepels kaneel
  • 1 theelepel koek- of speculaaskruiden
  • 300 gram wortelrasp

Voor de crumble

  • 130 gram bloem
  • 50 gram bruine suiker
  • 80 gram boter koud, in blokjes
  • 1 eidooier
Extra benodigdheden:
  • springvorm van 24cm
  • Keukenmachine

Bereiding

  • Verwarm de oven op 170 graden (hetelucht) of 190 graden (convectie). Vet de springvorm in of bekleed ‘m met bakpapier.
  • Mix de olie met de suiker, de vanille-essence en de eieren tot een romig geheel.
  • Meng in de tussentijd in een andere kom de bloem met het bakpoeder, het zout, de kaneel en de koekkruiden.
  • Spatel vervolgens de droge mix door de natte mix (dit kan ook met een pollepel), spatel niet te hard anders klop je alle lucht uit de natte mix. Spatel vervolgens de wortelrasp door de mix en schep het beslag in de vorm.
  • Zet de vorm in de voorverwarmde oven. Bak in 50 – 60 minuten gaar.
  • Maak in de tussentijd de crumble. Meng hiervoor de ingrediënten in een kom met je handen tot een soort nat zand. Verdeel de crumble over de taart als er nog 35 minuten op de klok staan.
  • Laat de taart in de vorm deels afkoelen voordat je ‘m eruit haalt en aansnijdt.

Carrotcake met crumbletopping
Tussendoortje
Zoete recepten

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel recept