5x Caprese
Bewaren
Vandaag geef ik weer een overzichtje van 5 super lekkere receptjes, ik ga voor 5x caprese. Want dat is zo lekker!
Als er iets is dat altijd goed is in het voorjaar en de zomer is het wel ‘iets met caprese’. Met de gouden combinatie van tomaat met mozzarella en basilicum kun je zoveel (lekkere) kanten op. Je kunt gaan voor een traditionele caprese salade, maar de caprese kun je ook gebruiken voor een lekker borrelbrood of als hapje op een spiesje.
Tip: gebruik goede rijpe tomaten en de beste mozzarella die je kunt vinden. Dat maakt je gerecht extra lekker, je proeft de kwaliteit namelijk echt.
Wat is jouw favoriete gerechtje met caprese? Ga je voor een salade, borrelbrood of misschien wel iets heel anders? Laat het me weten!
Klik op de titel of de foto van het gerecht om het recept direct te bekijken
5x caprese
Caprese salade
Laat ik beginnen met iets dat vrij standaard is, maar wel altijd goed. De caprese salade. Ik ga graag voor een goed gevulde caprese salade welke ik extra op smaak breng met groene pesto en balsamico en pijnboomboompitjes.
Het is ook erg lekker om deze salade op tafel te zetten bij een barbecue.
Borrelbrood caprese
Als ik de foto hierboven zie dan loopt het water me in de mond. Het ziet er zo lekker uit, en het is ook echt een heel erg lekker borrelbrood. Lekker krokant brood met daartussen gesmolten mozzarella, warme tomaat en nog een beetje groene pesto.
Caprese salade met aardbei
Nog een caprese salade, maar dan anders. In dit recept zijn namelijk geen tomaten gebruikt, maar lekere verse aardbeien. Hierdoor wordt de salade iets zoeter, maar minstens net zo lekker.
Caprese spiesje
Het caprese spiesje ben je vast al eens tegengekomen op een feestje. Het is zo lekker dat het niet mocht ontbreken in dit lijstje. Wist je dat je dit hapje ook in andere variaties kunt maken? Bijvoorbeeld met ananas, meloen of aardbei. Klik hier om een paar lekkere voorbeelden te bekijken.
Lasagne caprese
Caprese en lasagne zijn allebei Italiaans. Waarom zou je het niet allebei combineren door een open lasagne caprese te maken? Dat is weer eens iets anders dan een lasagne die uit de oven komt.